&noscript=1 /> Wat zijn Schlutzkrapfen?
 
[Translate to Nederlands:] Bäuerliche Küche
[Translate to Nederlands:] Bäuerliche Küche

Zijn dat Kiachi, Strauben of Nigglan? Wij leggen het uit!

Hof- en Buschenschanken

Van A tot Z

De Zuid-Tiroolse keuken uitgelegd

Wat zijn Strauben, hoe bereid je Kesselfleisch en wat bedoelen de boeren als ze het over „Plent“ hebben? Geen nood, bij ons word je een echte Zuid-Tirol-expert. Wij geven uitleg over 15 typische boerengerechten met een Tiroolse naam.


Äpfelkiechl  Appelbeignets

Buchteln  Gistdeeg gevuld met jam

Bauerngröstl  Gekookt rundvlees met licht geroosterde aardappelen

Brennsuppe  Soep op basis van bruine roux

Erdäpfelblattlen  Gefrituurde aardappelschijfjes

Fleischkrapfen  gehakt pasteitjes

Geselchtes  Gerookt vlees van varkensvlees, rundvlees of wild

Grüne Zaache  Gefrituurde aardappelschijfjes met spinazievulling

Kaiserschmarrn  Gebakken en in kleine stukjes gesneden pannenkoek

Kaminwurzen  Gerookte, luchtgedroogde worst

Kesselfleisch  Varkensnek gekookt in een schnapps pot

Kloatzenkrapfen  Deegballetjes met Kloatzenvulling (gedroogde peren, gekookt en in stukjes gesneden)

Kniekiechl  Gefrituurde beignets

Krapfen  Gefrituurde deegwaren met of zonder vulling

Minggelen  kleine gist donuts zonder vulling

Muas  Gekookte melk met bloem

Plent  Vaste pap van maïsgriesmeel

Pressknödel  Platgedrukte kaasknoedels, eerst gebakken en dan gekookt

Saure Schwartlen  Gekookt spekzwoerd, geserveerd met azijn en olie

Saure Suppe  “Brennsuppe" met pens

Schlutzer  Deegenvelopjes met spinazie- of kwarkvulling

Schnalser Nudel   Een gerecht gebakken in vet van roggemeel en kwark

Schneemilch  romig dessert gemaakt van brood, appels en kaneel

Schöpsernes  Vleesgerecht op basis van lams- of schapenvlees

Schupfnudel  Met de hand gemaakte noedels van aardappeldeeg

“Schwarzplentene knoedels”  van boekweitmeel

“Schwarzplentener Kuchen”  van boekweitmeel

“Schwarzplentener Riebl”  gebakken, versnipperde pannenkoek van boekweit

“Strauben”  in heet vet tot een spiraal gevormd beslag

“Surfleisch”  gezouten varkensvlees

Tirtlen  Gefrituurde deegenvelopjes, meestal met zuurkool- of kwarkvulling

Zieger  Pikante, kegelvormige almkaas van koemelk

Wat zijn Strauben, hoe bereid je Kesselfleisch en wat bedoelen de boeren als ze het over „Plent“ hebben? Geen nood, bij ons word je een echte Zuid-Tirol-expert. Wij geven uitleg over 15 typische boerengerechten met een Tiroolse naam.


Äpfelkiechl  Appelbeignets

Buchteln  Gistdeeg gevuld met jam

Bauerngröstl  Gekookt rundvlees met licht geroosterde aardappelen

Brennsuppe  Soep op basis van bruine roux

Erdäpfelblattlen  Gefrituurde aardappelschijfjes

Fleischkrapfen  gehakt pasteitjes

Geselchtes  Gerookt vlees van varkensvlees, rundvlees of wild

Grüne Zaache  Gefrituurde aardappelschijfjes met spinazievulling

Kaiserschmarrn  Gebakken en in kleine stukjes gesneden pannenkoek

Kaminwurzen  Gerookte, luchtgedroogde worst

Kesselfleisch  Varkensnek gekookt in een schnapps pot

Kloatzenkrapfen  Deegballetjes met Kloatzenvulling (gedroogde peren, gekookt en in stukjes gesneden)

Kniekiechl  Gefrituurde beignets

Krapfen  Gefrituurde deegwaren met of zonder vulling

Minggelen  kleine gist donuts zonder vulling

Muas  Gekookte melk met bloem

Plent  Vaste pap van maïsgriesmeel

Pressknödel  Platgedrukte kaasknoedels, eerst gebakken en dan gekookt

Saure Schwartlen  Gekookt spekzwoerd, geserveerd met azijn en olie

Saure Suppe  “Brennsuppe" met pens

Schlutzer  Deegenvelopjes met spinazie- of kwarkvulling

Schnalser Nudel   Een gerecht gebakken in vet van roggemeel en kwark

Schneemilch  romig dessert gemaakt van brood, appels en kaneel

Schöpsernes  Vleesgerecht op basis van lams- of schapenvlees

Schupfnudel  Met de hand gemaakte noedels van aardappeldeeg

“Schwarzplentene knoedels”  van boekweitmeel

“Schwarzplentener Kuchen”  van boekweitmeel

“Schwarzplentener Riebl”  gebakken, versnipperde pannenkoek van boekweit

“Strauben”  in heet vet tot een spiraal gevormd beslag

“Surfleisch”  gezouten varkensvlees

Tirtlen  Gefrituurde deegenvelopjes, meestal met zuurkool- of kwarkvulling

Zieger  Pikante, kegelvormige almkaas van koemelk

Zoek boerderij

Alle boerencafés

Oops, an error occurred! Code: 20241211115726eeb223d1