&noscript=1 /> De kwaliteitscriteria van het merk Roter Hahn
 
De kwaliteitscriteria van het merk Roter Hahn
De kwaliteitscriteria van het merk Roter Hahn

Kwaliteitscriteria

Bewezen kwaliteit

Hoe verschillend ze ook zijn, alle "Roter Hahn"-boerderijen bieden het hoogste niveau van warme gastvrijheid, echte landbouw, verse producten van de boerderij en levende traditie.

Hoe verschillend ze ook zijn, alle "Roter Hahn"-boerderijen bieden het hoogste niveau van warme gastvrijheid, echte landbouw, verse producten van de boerderij en levende traditie.

De kwaliteitscriteria van het merk Roter Hahn
Vakantie op de boerderij
MEER DAN 1.600 BOERDERIJEN
De kwaliteitscriteria van het merk Roter Hahn
Kwaliteitsproducten van de boer
86 BOERDERIJEN
De kwaliteitscriteria van het merk Roter Hahn
Boerencafés
25 BOERDERIJEN
De kwaliteitscriteria van het merk Roter Hahn
Boerenambachten
7 BOERDERIJEN
Kookevenementen in de landelijke kookschool van Zuid-Tirol
Roter Hahn Kookschool
50 kookevenementen

Vakantie op de boerderij

Kwaliteitsproducten van de boer

Kwaliteitsproducten van de boer

Boerenambacht

Roter Hahn Kookschool

Roter Hahn Kookschool

Ontdek het boerenleven 

In een relatief klein gebied biedt Zuid-Tirol een rijkdom aan landschappen. Met een aanbod van meer dan 1.600 bedrijven op hoogtes tussen 200 en 1.900 meter houdt Roter Hahn rekening met alle landbouwtradities van de regio, of het nu gaat om een pittoresk fruitteelt- en wijnbouwbedrijf in de benedenloop van de rivier de Etsch of een bergboerderij in een alpiene omgeving.

 

De volgende kwaliteitscriteria gelden voor alle "Roter Hahn"-boerderijen:

  • Kleinschaligheid: De boerderij mag maximaal vijf vakantiewoningen of acht kamers aanbieden.
  • Tijdbesteding: De tijdbesteding voor het boerenbedrijf moet groter zijn dan die voor de verzorging van de gasten. De evaluatie vindt plaats volgens vaste dagdiensten.
  • Gastvrijheid: De gasten worden persoonlijk verzorgd door de boerenfamilie.
  • Actieve boerderij: Op de boerderij wordt actief aan landbouw gedaan, waar de gasten ook inzicht in kunnen krijgen.
  • Eigen producten van de boerderij: Op de boerderij krijgen de gasten het hele jaar door minstens één product van de boerderij aangeboden.

 

Boerderijvakanties, dat zijn vele unieke gelegenheden om de boerentraditie, de natuur en de liefdevolle gastvrijheid van dichtbij mee te maken.

 

De kwaliteitscriteria van het merk Roter Hahn

Geteste kwaliteit en herkomst

Zuid-Tirol geniet een uitstekende reputatie als herkomstgebied van hoogwaardige streekproducten. Verwend door de geografische ligging en het zonnige klimaat, groeien op de akkers en in boerderijtuinen ten zuiden van de Brenner heerlijk fruit, gezonde groenten en aromatische kruiden en leven er gelukkige dieren. De producten van de boerderijproducenten groeien niet alleen in harmonie met de natuur, maar worden ook met traditioneel vakmanschap geproduceerd en met de grootste zorg verfijnd.

 

Voor de op de boerderij geteelde kwaliteitsproducten van het merk Roter Hahn gelden de volgende kwaliteitscriteria:

  • De basisproducten groeien in harmonie met de natuur en komen voor minstens 75% rechtstreeks van de boerderij.
  • Maximaal 25% kan van een andere boerderij in Zuid-Tirol worden bijgekocht.
  • De producten worden met zorg met de hand direct op de boerderij verwerkt.
  • Elk product met het merk Roter Hahn heeft een blinde proeverij door een onafhankelijke commissie van deskundigen positief doorstaan.
  • Voor de houdbaarheid worden uitsluitend speciale duurzame procedures gebruikt.

 

De kwaliteitscriteria van het merk Roter Hahn

Genieten van eten van de boer

Gezond, natuurlijk en onnavolgbaar van smaak: de producten die in de Zuid-Tiroolse boerencafés en -restaurants worden geserveerd komen meestal rechtstreeks van de boerderij en de akkers. En - verwerkt volgens oude tradities - bieden ze een schat aan culinaire hoogstandjes. Typische boerengerechten uit Zuid-Tirol worden door de hartelijke boeren persoonlijk geserveerd.

 

Voor de landelijke tavernes van het merk Roter Hahn gelden de volgende kwaliteitscriteria:

  • Meer dan 80 % van de producten komt van de eigen boerderij en van andere boerderijen in Zuid-Tirol.
  • Meer dan 30 % van de producten komt van de eigen boerderij en de eigen akker.
  • Kant-en-klaarmaaltijden zijn niet toegestaan. op de menukaart staan alleen gerechten die 100% huisgemaakt zijn.
  • Gasten krijgen minstens drie huisgemaakte sappen aangeboden.
  • De eieren die in de keuken worden gebruikt komen van Zuid-Tiroolse scharrelboerderijen.
  • De aangeboden distillaten zijn afkomstig van boerderijproductie in Zuid-Tirol.

 

Bij de zogenaamde buschenschänken komt de wijn 100% uit eigen productie en die wordt jaarlijks door een onafhankelijke commissie van deskundigen getest.
Boerencafés daarentegen bieden gerechten aan met vlees van de eigen bergboerderij.

 

Gastvrijheid staat bij de Zuid-Tiroolse boerderijen hoog in het vaandel. Overigens wordt de beste boerenkeuken elk jaar onderscheiden met de prijs "Boerencafé van het jaar".

 

De kwaliteitscriteria van het merk Roter Hahn

Kostbare unieke producten

Ambachtelijk werk speelde eeuwenlang een belangrijke rol op de boerderijen in Zuid-Tirol. Generaties lang hebben mensen met grote vaardigheid gesneden, gedraaid, gevilt en geweven. De grondstoffen kwamen meestal rechtstreeks van de boerderij of uit de directe omgeving. In de loop van de tijd is deze oude traditie steeds meer op de achtergrond geraakt.

Om recht te doen aan dit boerenambacht, dat bijna in de vergetelheid is geraakt, hebben enkele boeren de activiteit weer opgepakt. Anders dan vroeger maken zij tegenwoordig geen gebruiksvoorwerpen meer, maar vooral decoratieve producten. De volgens de oude ambachtskunst gemaakte werken zijn waardevolle individuele stukken, die allemaal verschillend zijn.

 

Voor de ambachtelijke boerenproducten van het merk Roter Hahn gelden de volgende kwaliteitscriteria:

  • Alle grondstoffen komen uit Zuid-Tirol en deels direct van de boerderij.
  • De producten worden geheel door de boer met de hand gemaakt.
  • De verwerking van de producten vindt direct op de boerderij plaats.

 

De kwaliteitscriteria van het merk Roter Hahn
Eventprogramm der Roter Hahn Kochschule

Beleef de landelijke keuken van dichtbij

Volkomen regionaal, traditioneel bereid en innovatief geïnterpreteerd – op een boerderij met een unieke sfeer dompelen mensen zich onder in de Zuid-Tiroolse boerenkeuken in de vorm van een culinaire belevenis en leren ze de maaltijden en gerechten op een nieuwe manier kennen en waarderen. Onder leiding van ervaren koks worden traditionele gerechten met 100% producten van de Zuid-Tiroolse boerderijen bereid en samen onder veel genot gegeten.

In de Roter Hahn Kookschool worden producten van de boerderij gewaardeerd, lokale ingrediënten met zorg verwerkt en traditionele recepten gecombineerd met nieuwe ideeën.

 

Voor de Roter Hahn Kookschool gelden de volgende kwaliteitscriteria:

  • Vijf uur durende belevenis – Dompel je onder in de culinaire geneugten van de boerenkeuken van Zuid-Tirol met vijf verschillende evenemententhema's:
    1. Koken met de natuur
    2. Uit de moestuin
    3. Genieten uit de pan
    4. Vlees – van kop tot teen
    5. Lekkernijen uit de bergen
  • 4-gangenmenu met bijpassende wijnen – Van aperitief tot dessert
  • Ingrediënten van Zuid-Tiroolse boerderijen – In harmonie met het seizoen
  • Koks uit Zuid-Tirol – Ervaren vakmensen, nauw verbonden met hun geboortestreek
  • Gezelligheid en samenwerking – Een ervaring zowel in de keuken als aan de eettafel
  • Boerensfeer – Een actieve boerderij met een lange traditie 
  • Traditie en innovatie – Traditionele recepten ontmoeten nieuwe interpretaties

 

Roter Hahn

Kwaliteitskeurmerk

Roter Hahn staat voor …

Vakantie op de boerderij

Meer dan 1.600 vakantieboerderijen met gezellige accommodaties wachten op jou

Zoek boerderij
Vakantie op de boerderij
Vakantie op de boerderij
Kwaliteitsproducten van de boer

86 producenten verezorgen jou met meer dan 800 delicatessen van de boerderij

Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten van de boer
Kwaliteitsproducten van de boer
Boerencafés

25 boerencafès verwennen jou met kostelijke gerechten

Boerencafés
Boerencafés
Boerencafés
Boerenambachten

7 artistieke handwerkers maken je enthousiast met hun unieke creaties

Boerenambachten
Boerenambachten
Boerenambachten
Roter Hahn Kookschool

Tijdens 50 kookevenementen leer je de boerenkeuken van Zuid-Tirol kennen.

Kookschool
Roter Hahn Kookschool