&noscript=1 /> Uw reis naar Zuid-Tirol
 

De reis

Uw reis naar Zuid-Tirol

Zuid-Tirol is op vele manieren te bereiken. Voor sommige boerderijen is een eigen auto noodzakelijk. U kunt dit het beste met uw gastheer bespreken. In de regio kunt u gebruik maken van de Mobilcard, die bij veel boerderijen bij de prijs is inbegrepen. Hiermee heeft u gratis toegang tot het openbaar vervoer.
Uw reis naar Zuid-Tirol
Array
Met de auto

Als je via Brenner naar Zuid-Tirol rijdt, heb je een vignet nodig om door Oostenrijk te reizen. Om tijd te besparen kun je deze eenvoudig online bestellen. Daarnaast zijn ze ook te koop bij wegrestaurants. Hetzelfde geldt voor de tol in Italië: u kunt deze vooraf online betalen en bij het tolstation door speciaal gemarkeerde slagbomen gaan, of u kunt de tol ter plaatse betalen. 
Met de auto duurt de reis van Amsterdam naar Bolzano ongeveer 12 uur.  
Check vooraf de actuele verkeerssituatie en filemeldingen in Zuid-Tirol. 
Met de auto duurt de reis van Brussel naar Bolzano ongeveer 11 uur. 

Routebeschrijving vanuit Nederland 
Vanuit Utrecht is het ongeveer 1000km rijden naar Zuid-Tirol. Rijdend vanuit Utrecht (A12) volg je: Arnhem (A12) › Oberhausen (A3) › Keulen (A3) › Frankfurt am Main (A3) › Karlsruhe (A5) › Stuttgart (A8) › Ulm (A8) › Füssen (A7) › Reutte (A179) › Fernpass (A179) › Mötz (A189) › Innsbruck (A12) › Brenner (A13) › Bolzano (A22). 

Routebeschrijving vanuit België 
Vanuit Brussel is het ongeveer 950km rijden naar Zuid-Tirol. Rijdend vanuit Brussel (E40) volg je: Luik (E40) › Saarbrücken/Verviers (E42) › Ludwigshafen/Mainz (A61) › Karlsruhe (A5) › Stuttgart (A8) › Ulm (A8) › Füssen (A7) › Reutte (A179) › Fernpass (A179) › Mötz (A189) › Innsbruck (A12) › Brenner (A13) › Bolzano (A22). 

Plan route
Startadres
Adres van bestemming
Array
Met de trein

Zuid-Tirol ligt in het hart van Europa en is daarom gemakkelijk te bereiken met de trein. Je vermijdt stress en kan zelfs betaalbaar reizen met speciale aanbiedingen. Veel gastheren halen de gasten op aanvraag op van het dichtstbijzijnde treinstation en vaak is er ook een goede busverbinding naar de boerderij.  
Vanuit Nederland kun je met NS International eenvoudig met de trein naar Zuid-Tirol reizen. 

Regionale verbindingen 
Bozen › Meran › Mals (ieder uur) 
Franzensfeste › Bruneck › Winebach › Lienz  
Vanuit België kun je met B-Europe eenvoudig met de trein naar Zuid-Tirol reizen. 

Array
Met het vliegtuig

Naast de kleine luchthaven in Bolzano, zijn de dichtstbijzijnde luchthavens Verona en Venetië in het zuiden en Innsbruck in het noorden. Vanaf deze luchthavens kan je Zuid-Tirol binnen ongeveer twee uur bereiken. Andere luchthavens in de buurt zijn die in München, Treviso, Bergamo, Bologna en Milaan. 

Luchthaven Bozen 
De kleine luchthaven Zuid-Tirol Alto Adige ligt ten zuiden van Bolzano. Afhankelijk van het seizoen biedt Sky Alps vluchtverbindingen vanaf Brussel en Antwerpen aan. 

Luchthaven Innsbruck 
Innsbruck Airport ligt ongeveer 120 kilometer ten noorden van Bolzano en is goed verbonden met een trein- en shuttle -transfer. Met buslijn F vanaf de luchthaven van Innsbruck kunt u om de 15 of 30 minuten naar het centraal station van Innsbruck reizen. Treinverbindingen met Zuid-Tirol zijn vanaf daar elk half uur beschikbaar. 
Skyeurope vliegt vanuit diverse bestemmingen naar Innsbruck. Transavia vliegt van Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Brussel naar Innsbruck. 

Luchthaven München  
De luchthaven van München ligt ongeveer 300 kilometer ten noorden van Bolzano. Vanuit het centraal station van München rijden er meerdere keren per dag treinen naar Zuid-Tirol. 

Luchthaven Verona  
Verona Valerio Catullo Airport ligt op ongeveer 150 kilometer van Bolzano. Met de Aerobus lijn 199 reis je van Verona Airport naar het treinstation van Verona Porta Nuova in 15 minuten. Transavia vliegt van Amsterdam en Rotterdam naar Verona. 

Luchthaven Bergamo  
Bergamo Orio Al Serio Airport ligt op 240 kilometer van Zuid-Tirol. Vanaf het treinstation in Bergamo rijden er meerdere keren per dag treinen naar Zuid-Tirol. 
Transavia vliegt vanaf Rotterdam en Ryanair vanaf Eindhoven en Brussels/Bruxelles Charleroi naar Bergamo. Brussels Airlines vliegt vanaf Brussel naar Bergamo.

Luchthaven Treviso  
De luchthaven van Treviso ligt op ongeveer 190 kilometer van Bolzano en Bruneck. Een bus rijdt elke dag naar Bolzano en afhankelijk van het seizoen, direct via Cortina d'Ampezzo in het oostelijke deel van Zuid-Tirol. Ryanair vliegt van Brussel/Brussel Charleroi naar Treviso. 

Luchthaven Venetië  
De luchthaven van Venetië, Marco Polo, ligt op ongeveer 270 kilometer van Bolzano en ongeveer 200 kilometer van Bruneck. Een bus rijdt elke dag naar Bolzano en afhankelijk van het seizoen, direct via Cortina d'Ampezzo in het oostelijke deel van Zuid-Tirol. KLM en Easyjet vliegen van Amsterdam en Brussels Airlines van Brussel/Brussel naar Venetië. 

Luchthaven transferbussen naar Zuid-Tirol 

  • „Südtirol Bus” heeft een verbinding met Zuid-Tirol vanaf de luchthavens München, Innsbruck, Verona, Venetië, Treviso en Bergamo, Milano Linate en Malpensa Airports.  
  • Airport Line1“ biedt Shuttle Service en VIP Transfers aan vanaf de luchthavens van Innsbruck, München, Verona, Bergamo en Milaan naar Bruneck en omgeving. 
  • De langeafstandsbusmaatschappij "Flixbus" rijdt rechtstreeks van de luchthaven van München naar Bozen, of van de luchthaven Orio al Serio via Verona naar Bozen, Meran en Brixen. 
  • Luchthavenshuttle Meraner Land Express: Van april tot november is er elke zaterdag een luchthavenshuttle van Innsbruck naar Meraner Land met aankomst en vertrek in Meran, Algund, Dorf Tirol, Avelengo-Vöran, Lana, Marling, Schenna en Passeiertal. 
  • Particuliere shuttleserviceproviders zoals "Südtirol Transfer" of "Book your shuttle" bieden ook een directe reis naar uw accommodatie in Zuid-Tirol. 
Array
Met de bus

Met Flixbus naar Zuid-Tirol 
Flixbus maakt verschillende stops in Zuid-Tirol: in Bozen, Brixen, Klausen en Vipiteno, maar ook in Meran, Lana en Marlengo. Er zijn dagelijkse verbindingen naar de belangrijkste steden in Europa. 
Südtirol Transfer haalt je op bij je Flixbus-halte en brengt je naar je vakantieboerderij. Het transferaanbod is geldig van en naar de haltes in Bozen, Meran, Lana, Marlengo, Klausen en Sterzing. 

Meraner Land Express 
De Meraner Land Express brengt u van half maart tot begin november elke woensdag en zaterdag van München naar de vakantieregio Meraner Land. De bussen starten bij het centrale busstation (ZOB) in München. 

Südtirol Express uit Zwitserland 
Van St. Gallen via Winterthur en Zürich reist u van begin april tot eind oktober elke zaterdag met de Südtirol Express via Vinschgau naar Meran en omgeving, naar Eppan en Kaltern. De transfer rechtstreeks naar de accommodatie en terug is bij de prijs inbegrepen. 

Openbaar vervoer 
Bijna alle steden in Zuid-Tirol zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. 
Sommige accommodaties bieden tijdens uw verblijf een gastenkaart aan, waarmee u gratis gebruik kunt maken van al het openbaar vervoer. Met de Mobilcard, museumobil Card en bikemobil Card kunt u ook voordelig reizen tijdens uw verblijf. 

Meer informatie: reis naar Zuid-Tirol