&noscript=1 /> Wandelvakantie op de boerderij in Zuid-Tirol
 
Wandelvakantie op een boerderij in Zuid-Tirol
Wandelvakantie op een boerderij in Zuid-Tirol

Boerderijdeur open
wandelschoenen aan

Wandelen vanaf de boerderij

Topgevoel

Topgevoel en droomuitzicht

Bij een vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol starten de wandelliefhebbers rechtstreeks vanaf de boerderij, voorzien van de beste insidertips van de boerenfamilie. Op veel boerderijen wordt de boer wandelgids en begeleidt zijn gasten over veilige paden naar de omliggende bergen.

Bij een vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol starten de wandelliefhebbers rechtstreeks vanaf de boerderij, voorzien van de beste insidertips van de boerenfamilie. Op veel boerderijen wordt de boer wandelgids en begeleidt zijn gasten over veilige paden naar de omliggende bergen.

Of je nu de Dolomieten live en van dichtbij wilt meemaken of de eenzaamheid verkiest van rustieke zijdalen: als je een plek zoekt voor een wandelvakantie kom je niet om Zuid-Tirol heen. Met 16.000 km gemarkeerde wandelpaden en 300 zonuren per jaar is Zuid-Tirol in elk jaargetijde het ideale vakantiegebied voor wandel- en bergliefhebbers. Het wandelparadijs is zo divers als je je maar kunt wensen. Met z'n tweeën of met het hele gezin, hier komt iedereen aan zijn trekken.

 

De boerderij, je basiskamp

Een gezellige boerderij met vakantiewoningen of kamers is het ideale basiskamp voor wandeltochten. Ongeveer 150 vakantieboerderijen liggen op meer dan 1.500 meter hoogte. Van daaruit heb je rechtstreeks uitzicht op de bergtoppen van Zuid-Tirol en kunt meteen starten voor het maken van bergtochten. De iets lager gelegen boerderijen worden omringd door glooiende weiden en lichte bossen. Hier zijn wandelmogelijkheden naar ieders smaak. De boerderijen die dicht bij het dal liggen zijn ideaal voor excursies en wandelingen langs oude Waalwegen of spannende themapaden.

 

Helemaal verzorgd

In de kwaliteitsaccommodaties kun je na een inspannende dag heerlijk ontspannen en van een goede nachtrust genieten. 's Morgens word je wakker met een indrukwekkend panorama voor ogen en begint direct vanaf de boerderij aan de langverwachte bergtocht. Dit hoort in je bagage: gedetailleerde wandelkaarten van de boerderij en de beste insidertips van je gastgevers. Om te voorkomen dat je energie tijdens de wandeling opraakt, geeft de boerin je voor onderweg een versterkend tussendoortje mee met veel eigen producten van de boerderij. Veel boerderijen voorzien je bovendien van een stevig ontbijt voor de optimale start van je wandeldag.

Op flink wat boerderijen vindt de boer het leuk om elke week zijn stallaarzen te verruilen voor bergschoenen. Op deze dagen doorkruist hij samen met zijn gasten de Zuid-Tiroolse bergen. Rechtstreeks vanaf de boerderij gaat het naar de mooiste uitzichtpunten en naar kristalheldere bergmeren, over glooiende paden en adembenemende bergkammen.

lees meer lees minder

3 redenen

Wandellust op de boerderij

Wakker worden in de bergen en genieten van het uitzicht
Wakker worden in de bergen

en van het panorama genieten

Begeleide wandelingen en insidertips van de boer
Begeleide wandelingen

en insidertips van de boer

Gesterkt door een boerenontbijt op pad gaan
Gesterkt vanaf de boerderij

met het ontbijt achter de kiezen op pad

Zoek boerderij

Boerderijen met begeleide wandelingen

Waar wil je heen?
Wanneer en hoe lang?
elke
Type accommodatie en medereizigers
2 volwassenen
Soort boerderij
Veehouderij, wijnbouw of fruitteelt
Classificatie
alle classificaties
253 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken
Filter resetten
253 boerderij gevonden gevonden boerderijen
 | 
Kastnerhof flower flower flower
Fam. Plattner  | Mölten  (Bozen en omgeving)
Veeteelt, Fruitteelt
Boerderijwinkel: melk, yoghurt, kaas ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
5,0
"Uitstekend"
(51 beoordelingen)
online te boeken
App. v.a. 88€ per nacht
Nikolausberg-Hof
Fam. Rainer  | Kaltern aan de Wijnroutee  (Bozen en omgeving)
Boerderij met biologische landbouw, Fruitteelt, Wijnbouw, Groenteteelt, Bessenteelt
Boerderijwinkel: eieren, vruchtenspreads, siroop ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Rondleiding wijngaard, Rondleiding wijnkelder met degustatie ...
App. v.a. 149€ per nacht
Koflhof flower flower flower
Fam. Kalser  | Aldein  (Bozen en omgeving)
Veeteelt, Wijnbouw
ontbijt, halfpension
Boerderijwinkel: vruchtenspreads, vruchtensappen, gedroogd fruit ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Rondleiding boerderij met proeverij, Rondleidingen fruit- en wijngaarden
4,9
"Zeer goed"
(7 beoordelingen)
online te boeken
Kamer v.a. 95€ per nacht
Je zoekresultaat