&noscript=1 /> Vakantie op de boerderij in Vinschgau Vakantie op de boerderij in Vinschgau
 
Vakantie op de boerderij in Vinschgau
Vakantie op de boerderij in Vinschgau

Charmant fruitparadijs fascinerende uitgestrektheid

Vakantieregio

Vinschgau

Vinschgau: een dal vol karakter

Op een boerderijvakantie in Vinschgau is de landbouw alomtegenwoordig: uitgestrekte appelweiden kenmerken het lagere deel van Vinschgau, veeteelt met melkproductie het hogere deel van Vinschgau.

Op een boerderijvakantie in Vinschgau is de landbouw alomtegenwoordig: uitgestrekte appelweiden kenmerken het lagere deel van Vinschgau, veeteelt met melkproductie het hogere deel van Vinschgau.

Bijzonder landschap, bijzondere lui: in geen enkel ander deel van Zuid-Tirol bruist het zo van kunstenaars en architecten. De natuur biedt inspiratie: een breed dal met machtige gletsjerreuzen aan de horizon, de Vinschgauwind die de lucht staalblauw veegt, magisch licht.

 

Een boerderijvakantie in Vinschgau

Het is alsof de hele Alpen zich in één dal concentreren: zo ziet Vinschgau eruit. De dalboog strekt zich in het westen van Zuid-Tirol uit vanaf de Reschenpas tot aan Töll bij Meran. In het dal stroomt de Etsch, de op één na langste rivier van Italië, die ontspringt bij de Reschen en gevoed wordt door verschillende beken. Tien zijdalen monden uit in Vinschgau: Rojental, Schlinigtal, Langtauferer Tal, Planeiltal, Suldental, Münstertal, Matscher Tal, Schlandrauntal, Martelltal en Laaser Tal. Langs de oorspronkelijke dalen staan talloze uitnodigende boerderijen met vakantiewoningen en kamers.

Een microkosmos van het bijzondere soort is de Sonnenberg op de noordelijke oever van de Etsch. De enorme flank van het dal wordt gekenmerkt door steppeachtige vegetatie en is erg droog. Om de weilanden toch te kunnen gebruiken, creëerden de bergboeren eeuwen geleden het wijdvertakte systeem van irrigatiekanalen, de zogenoemde Waale. Sommige van de oude irrigatiekanalen zijn nog steeds in gebruik, met daarlangs prachtige wandelpaden. Daar tegenover, op de Nörderberg aan de zuidkant van het dal, liggen veel alpenweiden.

 

Beleef de landbouw

Door de eeuwen heen hebben de mensen in Vinschgau geleerd te leven van en met de bergnatuur. Fruitteelt wordt beoefend op de lagere delen en veeteelt op grotere hoogten. Als je vanaf een uitkijkpunt je blik over het dal laat dwalen, liggen de appelboomgaarden van Vinschgau aan je voeten: allemaal onregelmatige geometrische figuren die een prikkelend patroon vormen. Het is moeilijk te geloven dat nog maar honderd jaar geleden op deze velden graan en groenten groeiden - geen spoor van appelboomgaarden. De omschakeling naar de winstgevender fruitteelt vond pas in de jaren zeventig plaats. Omdat de bedrijven in het Vinschgaudal erg klein zijn - gemiddeld bezit een boer slechts vier hectare grond - was een organisatie in coöperaties onvermijdelijk. Deze zorgen voor het advies aan de boeren en de afzet van de appels.

In Obervinschgau wordt ook nu nog op veel plaatsen aan veeteelt gedaan. Welke vakantiewoning of kamer je ook kiest: Tijdens je boerderijvakantie in Vinschgau maak je het dagelijks leven van de boerenfamilie op de kleine boerderijen van dichtbij mee.

 

Appels - maar niet alleen

In Vinschgau produceren ongeveer 2.000 boeren in totaal 200.000 ton appels - een verbazingwekkende hoeveelheid. Maar het zou een vergissing zijn om Vinschgau gelijk te stellen aan zijn appelweiden. Tijdens een boerderijvakantie in het Vinschgaudal zul je beseffen dat er nog meer typische producten uit Vinschgau zijn, die het bekijken - en natuurlijk het genieten - meer dan waard zijn: In de Obervinschgau groeien bijvoorbeeld de Vinschgau abrikoos met zijn zeer bijzondere aroma en de Pala peer met zijn sterke karakter, terwijl het Martell-dal zich volledig heeft toegelegd op de teelt van aardbeien. Ook andere bessen en kersen worden in Vinschgau geoogst, evenals biologische kruiden en, weer in toenemende mate, granen en groenten.

 

Activiteiten

Een vakantie op de boerderij in Vinschgau, ooit de armste regio van Zuid-Tirol, heeft nu veel te bieden en biedt veel soorten activiteiten. Wandelingen van elke moeilijkheidsgraad zijn beschikbaar, zowel eenvoudige wandelingen als tochten naar hoge alpentoppen in de Ortlergroep of in de Ötztaler Alpen. Bijzonder populair zijn de eeuwenoude Waalpaden door boomgaarden, waarop je bij altijd fascinerende uitkijkpunten kunt komen. Ook in de winter is een vakantiewoning of een kamer in Vinschgau ideaal als basiskamp voor dagen vol afwisseling. Sneeuwschoenwandelingen, skitochten of plezier op de piste in één van de vier skigebieden zorgen voor wintersportgenot.

Het warme licht van de zon, de geur van de dennenbossen en kruiden, het aroma van appels, abrikozen en aardbeien, de smaak van spek en alpenkaas, de sterk gekruide platte broden, die genoemd zijn naar de mensen die ze bakken - Vinschger. Dit alles maakt een vakantie aan de Etsch tot een feest voor de zintuigen.

 

Wat spreekt er voor een boerderijvakantie in Vinschgau:

  • Eindeloze appelboomgaarden en weelderige weiden
  • Abrikozen uit Vinschgau, aardbeien uit Martell en zoete Palapeer - verfrissende veelzijdige fruitsoorten
  • Rustige wandelingen door het dal en hoge alpine piekervaringen
lees meer lees minder

Vakantieregio in één oogopslag

Vinschgau

Fruitteelt onderin het dal, de Golden Delicious van Vinschgau is beroemd. In de zijdalen en op grotere hoogte is er veeteelt met melkproductie. Bekend zijn ook de Vinschgau abrikoos en de aardbeien uit Martell.

Oberer Vinschgau

Belevenisregio

Unterer Vinschgau

Een droom van wit-roze bloesems

Boerderij zoeken

Vakantieboerderijen in Vinschgau

Waar wil je heen?
Wanneer en hoe lang?
elke
Type accommodatie en medereizigers
2 volwassenen
Soort boerderij
Veehouderij, wijnbouw of fruitteelt
Classificatie
alle classificaties
116 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken
Filter resetten
116 boerderij gevonden gevonden boerderijen
 | 
Waalhof flower flower flower
Fam. Thomann   | Schlanders  (Vinschgau)
Boerderij met biologische landbouw, Fruitteelt
Producthoek: honing, vruchtenspreads, siroop ...
4,8
"Zeer goed"
(13 beoordelingen)
App. v.a. 58€ per nacht
Marinushof flower flower flower flower
Fam. Pohl  | Kastelbell-Tschars  (Vinschgau)
Fruitteelt, Wijnbouw
Boerderijwinkel: wijn, grappa, brandewijnen ...
Agrarische aanbiedingen: hulp bij de druivenoogst, Rondleiding boerderij met proeverij, Rondleidingen fruit- en wijngaarden ...
online te boeken
App. v.a. 95€ per nacht
Ferienhaus Falzrohr flower flower flower
Fam. Kaserer  | Kastelbell-Tschars  (Vinschgau)
Veeteelt, Fruitteelt, Wijnbouw
Producten van de boerderij: vruchtensappen, kruiden , verse groenten van het seizoen ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Rondleiding boerderij, Bezichtiging van het boerderijmuseum
4,3
"Goed"
(1 beoordeling)
App. v.a. 110€ per nacht
Je zoekresultaat

Hoogtepunten en evenementen

Pure afwisseling in Vinschgau

Hoogtepunten

Evenementen

Reschensee: Stille getuige in het water
Reschensee
Stille getuige in het water
Glurns: in de voetsporen van de Middeleeuwen
Glurns
In de voetsporen van de Middeleeuwen
Koning Ortler: het hoogste punt van Zuid-Tirol
Koning Ortler
Het hoogste punt in Zuid-Tirol
Nationaal Park Stilfserjoch: ervaar natuurschoon
Nationaal Park Stilfserjoch
Ervaar de natuurlijke schoonheid
Waalwegen in Untervinschgau: ontspannen wandelen met een geluksgevoel
Waalwegen in Untervinschgau
Ontspannen wandelgeluk
Via Claudia Augusta fietspad: met de fiets van Mals naar Meran
Het Via Claudia Augusta fietspad
Met de fiets van Mals naar Meran
30
juni
Zuid-Tiroolse Aardbeienfeest
Martell
13
juli
Reschenseeloop
Graun in de Vinschgau
20
juli
Stilfserjoch Marathon
Prad am Stilfserjoch
03
augustus
Marmer en abrikozen
Laas
16-18
augustus
Zuid-Tiroolse ridderspelen
Schluderns
31
augustus
Stilfserjoch Fietsdag
Prad am Stilfser Joch
september
Almafdalingen Martell en Tarsch
Martell
september
Almherbst bij de Reschen
Graun in de Vinschgau
september
Schafschoad in Langtaufers
Graun in de Vinschgau
15
oktober
Gollimorkt
Mals
02
november
Sealamorkt
Glurns
Vraagspel

Vragenspel

Welk boerderijtype ben jij?

Ontdek
Roter Hahn

Ontdek welke boerderij bij jou past. Veel plezier!