&noscript=1 /> Wellnessvakantie op de boerderij in Zuid-Tirol
 
Wellnessvakantie op de boerderij in Zuid-Tirol
Wellnessvakantie op de boerderij in Zuid-Tirol

Ontspannen
met de kracht
van de natuur

Wellnessvakantie

Wellnessvakantie op de boerderij

Alles over welzijn

Een weldadig gevoel van top tot teen

Zweten in het hooi, ontspannen bij een massage of het leven van alledag vergeten in een wolbad: zo ziet een wellnessvakantie op de boerderij in Zuid-Tirol eruit. Het verblijf wordt gecompleteerd door gezonde producten van de boerderij en een fantastisch uitzicht op de omringende bergwereld.

Zweten in het hooi, ontspannen bij een massage of het leven van alledag vergeten in een wolbad: zo ziet een wellnessvakantie op de boerderij in Zuid-Tirol eruit. Het verblijf wordt gecompleteerd door gezonde producten van de boerderij en een fantastisch uitzicht op de omringende bergwereld.

Wellnessbehandelingen kennen een lange traditie in de Zuid-Tiroolse boerencultuur. Vanouds groeien er geneeskrachtige planten en kruiden in de onmiddellijke omgeving van de boerderij. Dankzij hun natuurlijke werkzame bestanddelen worden ze door de boerenfamilie gebruikt voor het lichamelijk en geestelijk welzijn. Dit geeft vakantiegangers de gelegenheid om ook te profiteren van het regionale wellness-aanbod. Maar een wellnessvakantie op de boerderij gaat veel verder dan dat. Het uitgebalanceerde ontbijt met veel heerlijke producten van de boerderij streelt je smaakpapillen. De behaaglijke, met veel hout ingerichte vakantiewoningen en kamers zorgen voor een ontspannen sfeer.

 

Compleet verwenpakket

Rustzoekers worden van top tot teen verwend tijdens een wellnessvakantie op de boerderij. Het behandelaanbod is divers. Het traditionele hooibad werd op Zuid-Tiroolse boerderijen al eeuwen geleden ontdekt. Toentertijd sliepen de boeren na de vermoeiende hooioogst in het vers gemaaide gras en ontwaakten de volgende dag met nieuwe kracht. Het gras van de bergweiden is uitsluitend afkomstig van hoger gelegen gebieden en bevat dan ook veel verschillende kruiden, die een bijzonder positieve invloed hebben op het lichaam. Vóór het bad wordt het hooi ondergedompeld in een 40°C warm waterbad. Daarna wordt je lichaam in de kalmerende grassen gewikkeld - daarbij komen er essentiële oliën vrij en ontwikkelt zich een stimulerende warmte. Ook een bad in zachte schapenwol is iets heel bijzonders. Op de boerderijen in Zuid-Tirol wordt wol op veel verschillende manieren gebruikt. Tijdens een wolbad wordt je lichaam in een natuurlijke schapenvacht gewikkeld. Na korte tijd wordt je bloedsomloop gestimuleerd, worden gifstoffen afgevoerd en wordt je huid zacht en soepel. Aangezien de schapenwol niet alleen rust geeft, maar ook natuurlijke warmte vrijmaakt, worden diep zittende spanningen opgelost. Op een aantal boerderijen kun je een aangename massage krijgen met essentiële oliën van alpengrassen. De spieren worden losgemaakt en de stofwisseling gestimuleerd. Na de massage voel je je totaal ontspannen en uitgerust. Alle behandelingen op de boerderij worden uitgevoerd door de professioneel opgeleide boerin. Veel van de gebruikte natuurlijke stoffen komen rechtstreeks van de boerderij of uit de omgeving. Sommige boerderijen in Zuid-Tirol hebben zich toegelegd op wellnessvakanties en bieden speciale behandelingen aan.

 

Kneippen op de boerderij

Na een lange wandeling in de bergen van Zuid-Tirol zijn de benen vaak zwaar en de spieren vermoeid. Het Kneipp-pad bij de boerderij zorgt voor de nodige verfrissing. Tijdens het Kneippen waad je door koud water in een soort ooievaarspas. Na korte tijd keer je terug op het droge om je voeten op te warmen. Dit proces wordt verschillende keren herhaald. Het waden door het water stimuleert de bloedsomloop en versterkt het afweersysteem van het lichaam. In combinatie met een blotevoetenwandeling worden ook de reflexen van de voetzolen geactiveerd. Zo ontstaat een complete Kneipp-ervaring. Enkele boerinnen zijn opgeleide Kneipp-gezondheidstrainers en laten je graag kennismaken met de leer van de vijf elementen van dominee Sebastian Kneipp. Op een gespecialiseerde Kneipp-boerderij ben je daarvoor op de juiste plek.

Samen met authentieke belevenissen en zeer persoonlijke begeleiding, levert een wellnessvakantie op de boerderij een uniek welzijnspakket op. De wellnessbehandelingen zijn een ware weldaad voor lichaam en geest.

lees meer lees minder

3 redenen

Wellnessvakantie op de boerderij

Klein maar fijn, de ietwat andere wellnessvakantie
Klein maar fijn

De ietwat andere wellnessvakantie

Bijzondere behandelingen met de kracht van de natuur
Buitengewone behandelingen

met de kracht van de natuur

Verfrissende gevoelens bij het watertreden volgens Kneipp
Verfrissende gevoelens

bij het watertreden volgens Kneipp

Zoek boerderij

Boerderijen met wellnessaanbod

Waar wil je heen?
Wanneer en hoe lang?
elke
Type accommodatie en medereizigers
2 volwassenen
Soort boerderij
Veehouderij, wijnbouw of fruitteelt
Classificatie
alle classificaties
68 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken
Filter resetten
68 boerderij gevonden gevonden boerderijen
 | 
Dietrichhof flower flower flower flower
Fam. Rauter  | Feldthurns  (Eisacktal)
Veeteelt
ontbijt
Boerderijwinkel: melk, yoghurt, kaas ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Stalbezoek, Hooien meebeleven ...
4,9
"Uitstekend"
(25 beoordelingen)
App. v.a. 115€ per nacht
Nikolausberg-Hof
Fam. Rainer  | Kaltern aan de Wijnroutee  (Bozen en omgeving)
Boerderij met biologische landbouw, Fruitteelt, Wijnbouw, Groenteteelt, Bessenteelt
Boerderijwinkel: eieren, vruchtenspreads, siroop ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Rondleiding wijngaard, Rondleiding wijnkelder met degustatie ...
App. v.a. 149€ per nacht
Schnagererhof flower flower flower flower flower
Fam. Stockner  | Brixen  (Eisacktal)
Boerderij met biologische landbouw, Veeteelt, Akkerbouw
ontbijt
Boerderijwinkel: melk, yoghurt, kaas ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
4,9
"Uitstekend"
(37 beoordelingen)
App. v.a. 134€ per nacht
Je zoekresultaat

Alles over wellnessvakantie

Wellnessdagen met boerderijcharme

Tijdens een vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol staat je lichamelijk en geestelijk welzijn centraal. Doe iets goeds voor lijf en leden en trakteer jezelf op een beetje rust en ontspanning.