&noscript=1 /> De missie van het kwaliteitsmerk Roter Hahn
 
De missie van het kwaliteitsmerk Roter Hahn
De missie van het kwaliteitsmerk Roter Hahn

MISSIE

Roter Hahn

Op kwaliteit gecontroleerde boerderijen voor uw vakantie, hoogwaardige producten direct van de boer, heerlijke stevige burgerkost in geselecteerde boerencafés en buschenschänken en echte boerenambachten – Roter Hahn laat je het beste van de wereld van de Zuid-Tiroolse boerderijen zien.

We willen mensen vertrouwd maken met het boerenleven in Zuid-Tirol.

Missie

De Zuid-Tiroolse Boerenbond heeft de vier pijlers "Vakantie op de boerderij", "Kwaliteitsproducten van de boerderij", "Landelijke cafés" en "Boerenambachten" samengebracht onder het overkoepelende merk "Roter Hahn" en bindende kwaliteitsnormen vastgesteld. Het doel is de plaatselijke boeren te ondersteunen en mensen te laten kennismaken met het unieke boerenleven.

 

De extra inkomsten op de boerderij zijn vooral in Zuid-Tirol van belang omdat de landbouw zeer kleinschalig is. Het voortbestaan van de landbouwers door de zuivere opbrengst van de landbouw zou dus niet mogelijk zijn. Extra inkomen op de boerderij zorgt niet alleen voor de voortzetting van de landbouwcultuur, maar stelt de boerenfamilie ook in staat het hele jaar door op de boerderij te werken en van de boerderij te kunnen leven.

We willen mensen vertrouwd maken met het boerenleven in Zuid-Tirol

Ervaar de boerderij

Sinds 1998 brengt Roter Hahn de landelijke cultuur in al haar verscheidenheid tot leven.

Al vanaf het begin is de leidraad "We willen mensen vertrouwd maken met het boerenleven in Zuid-Tirol", wat nog steeds alle pijlers verenigt. Echtheid, eerlijkheid, authenticiteit, duurzaamheid en kleinschaligheid werden als attributen gedefinieerd.

Roter Hahn staat garant voor hoge kwaliteit en transparantie. Strenge criteria en regelmatige inspecties garanderen een constant hoog niveau.

Het logo

Het logo van Roter Hahn, dat nog steeds wordt gebruikt, werd ontworpen in het jaar van oprichting. In Zuid-Tirol is de haan zowel op een wijnboerderij als op een fruitteeltbedrijf of veehouderij te vinden. Het symboliseert de levende landbouw. De rode kleur van de haan symboliseert kracht, liefde en sympathie. Donkergeel staat voor de 300 dagen zon per jaar, geel voor de akkerbouw, lichtgroen voor de boom- en wijngaarden, groen voor de weilanden en de bijbehorende veeteelt, en donkergroen voor het bos. Daarnaast zijn een boerderij en de Zuid-Tiroolse berg Schlern te zien. Aanvankelijk was "Roter Hahn" alleen een beeldmerk, maar inmiddels is het kwaliteitskeurmerk ook een woordmerk geworden.

Het logo van het merk "Roter Hahn"
Roter Hahn

Kwaliteitskeurmerk

Roter Hahn staat voor …

Vakantie op de boerderij

Meer dan 1.600 vakantieboerderijen met gezellige accommodaties wachten op jou

Zoek boerderij
Vakantie op de boerderij
Vakantie op de boerderij
Kwaliteitsproducten van de boer

86 producenten verezorgen jou met meer dan 800 delicatessen van de boerderij

Kwaliteitsproducten
Kwaliteitsproducten van de boer
Kwaliteitsproducten van de boer
Boerencafés

25 boerencafès verwennen jou met kostelijke gerechten

Boerencafés
Boerencafés
Boerencafés
Boerenambachten

7 artistieke handwerkers maken je enthousiast met hun unieke creaties

Boerenambachten
Boerenambachten
Boerenambachten
Roter Hahn Kookschool

Tijdens 50 kookevenementen leer je de boerenkeuken van Zuid-Tirol kennen.

Kookschool
Roter Hahn Kookschool