Halfpension
Van de boerderij tot op het bord
's Ochtends genieten van een heerlijk boerenontbijt en 's avonds plaatsnemen aan de gedekte tafel: zo moet je je een vakantiedag op een boerderij met halfpension in Zuid-Tirol voorstellen.
's Ochtends genieten van een heerlijk boerenontbijt en 's avonds plaatsnemen aan de gedekte tafel: zo moet je je een vakantiedag op een boerderij met halfpension in Zuid-Tirol voorstellen.
Een verblijf op een boerderij met halfpension in Zuid-Tirol betekent een vakantie voor het gehemelte. Of het nu voor ontbijt of diner is - de fijnste delicatessen van boerderij en veld belanden gegarandeerd op je bord. Eieren van scharrelkippen, vlees van eigen boerderijdieren, aardappelen van het nabijgelegen veld en knapperige salades uit de boerderijtuin, tal van producten komen uit eigen teelt.
Hemels ontbijten
De ochtendzon gluurt op de boerderij nieuwsgierig door het raam van de stube. Op tafel staat een kop dampende kruidenthee, de geur van knapperig boerenbrood zweeft door de lucht. Dat smaakt naar meer: zelfgemaakte jam en boter, hartige kaas en spek en nog veel meer vult de ontbijttafel op de boerderij. De boerin vertelt waar de producten vandaan komen en zorgt voor je welzijn. Voordat je op pad gaat, heeft ze voor elk excursiedoel wel een goede tip paraat. Zo staat niets een onbekommerde vakantiedag in Zuid-Tirol meer in de weg.
Authentieke boerenkost
Na een dag vol belevenissen keer je terug naar de boerderij en schuift 's avonds aan in de gezellige stube. Met veel toewijding bereidt de boerin een smakelijk diner. Terwijl er heerlijke geuren uit de keuken komen, leun je achterover en luister je je naar het knisperende vuur in de boerderijkachel. Er worden landelijke gerechten uit de Zuid-Tiroolse keuken geserveerd. Van "Schlutzer" en knoedels tot sappig boerengebraad met polenta en groenten tot "Erdäpfelblattln" met zuurkool. Als zoet toetje is er een stuk zelfgemaakte apfelstrudel. Een goed glas wijn uit Zuid-Tirol erbij en dan gewoon genieten.