&noscript=1 /> Vakantie op de boerderij in Meran en omgeving Vakantie op de boerderij in Meran en omgeving
 

Vakantieregio

Meran en omgeving

Meran en omgeving: tussen palmbomen en alpenweiden

Op een boerderijvakantie in Meran en omgeving komt het stadsleven samen met rustieke bergdorpjes. Naast wijngaarden en weiden met appelbomen kun je schilderachtige wandeltochten en diepe inkijkjes in de cultuur verwachten.

Op een boerderijvakantie in Meran en omgeving komt het stadsleven samen met rustieke bergdorpjes. Naast wijngaarden en weiden met appelbomen kun je schilderachtige wandeltochten en diepe inkijkjes in de cultuur verwachten.

Een boerderijvakantie in Meran en omgeving is veelzijdig. Hier komen zuid en noord, Alpen en Middellandse Zee, kleurrijke gebeurtenissen en ongerepte natuur samen. Een vakantie in een vakantiewoning of een kamer in Meran en omgeving is ook goed voor talrijke aangename ontdekkingen: in Meran zijn er chique winkels onder eeuwenoude bogen, maar ook mooie promenades en exclusieve wijnevenementen. Zelfs keizerin Sissi van Oostenrijk verbleef in het milde kuuroord onder de bescherming van de majestueuze Texelgroep. In het Ultental is de uitgestrekte natuur boeiend en op de Deutschnonsberg trekken rustgevende bossen en culinaire feesten, zoals de paardenbloemweken, bezoekers aan. In het Schnalstal maken imposante gletsjers en oude boerderijen indruk, het Passeiertal verrast met zijn gebruiken en de Tschögglberg blijkt een bijzonder rustig wandelparadijs met doorzichtige lariksbossen.

 

Boerderijvakanties in Meran en omgeving

De dorpen in het Meraner Land hebben hun cultuur en gebruiken bewaard. Fanfarekorpsen en schutters dragen op feestdagen nog steeds hun traditionele klederdrachten. In het Ultental staan rustieke boerderijen van hout met schindeldaken, in het Passeiertal staan houten gebouwtjes en ook de bekende kasteelachtige schildhoven en op de Tschögglberg zijn sommige boerderijen nog met riet bedekt. In Meran en de omliggende dorpen onderin het dal leven de boeren van de appel- en wijnbouw, terwijl op grotere hoogten veeteelt wordt bedreven. Hier kennen de boeren hun koeien bij naam, verkopen de melk en produceren ze voor een deel zelf kaas, spek en Kaminwurzen, schoorsteenworstjes.

Het is een idyllische vakantie, omgeven door natuur en tradities, die je beleeft in een vakantiewoning of kamer in het Meraner Land. Het verveelt nooit, er zijn talloze culturele evenementen en bezienswaardigheden, zoals het geboortehuis van de volksheld Andreas Hofer in St. Leonhard in Passeier en de vele kerken en kapellen in Lana.

 

Van het dal tot de top van de berg

In Meran en omgeving wachten je afwisselende wandelingen tussen palmbomen, over alpenweiden en gletsjers. Er is een dicht netwerk van wandelpaden voor actievelingen en gezinnen. Bijzonder populair zijn de bijna het hele jaar door begaanbare Waalpaden langs de oude irrigatiekanalen. Rondom Meran is er een ruime keuze aan zowel gemakkelijke wandelingen als uitdagende bergtochten. Populaire wandelgebieden zijn de Salten op de Tschögglberg, het Nationaal Park Stilfser Joch in het Ultental en het Natuurpark Texelgruppe in de Ötztaler Alpen, waar machtige toppen van drieduizend meter op ervaren bergwandelaars wachten. Eén van de mooiste rondwandelingen op grote hoogte in de Alpen is de Meraner Höhenweg. Die is 90 kilometer lang en gaat via het Schnalstal, Pfossental, Pfelderer Tal en het Passeiertal. De hooggelegen route gaat in verschillende etappes om de Texelgruppe, de bergtoppen strekken zich uitdagend uit tot in de diepblauwe lucht. Hier liggen, op 2.500 meter boven zeeniveau, de tien Spronser Seen, het grootste Alpenmerengebied. Ook mountainbikers, kanoërs en paragliders komen in het Meraner Land aan hun trekken. Het Passeiertal en Meran en omgeving zijn een populair gebied voor rafting, paragliding is een belevenis vooral in het Ultendal. In de wintermaanden zijn er talloze mogelijkheden voor idyllische sneeuwschoenwandelingen en leuke sleetochten. In het gletsjerskigebied Schnalstal, op de Schwemmalm in het Ultental, in Pfelders in het Passeiertal of in Meran 2000 bij Hafling kunnen skiërs brede bochten maken. Je kunt je auto laten staan tijdens je boerderijvakantie in Meran en omgeving, want naast de reguliere treinen zijn er talloze bussen voor wandelaars en fietsers en, in de winter, skibussen.

 

Als de bergen in brand staan

Elk jaar op de derde zondag na Pinksteren, de Heilig Hartzondag, klimmen veel Zuid-Tirolers naar hoge hellingen of bergtoppen en schikken stapels hout tot harten, kruisen of grote adelaars. In de schemering worden de vuren aangestoken die tot diep in de nacht in de lucht branden en van verre zichtbaar zijn. De Heilig Hartvuren hebben een historische en religieuze achtergrond. In 1797 bezette Napoleon Tirol. In wanhoop wendden de Tiroolse landheren zich tot het Heilig Hart van Jezus voor hulp en zwoeren als dank eeuwige trouw.

Een andere bezienswaardige traditie die je tijdens een vakantie in een vakantiewoning of kamer te wachten staat, is de Almabtrieb in de herfst. Elk jaar, als de koeien terugkeren van de hoge alpenweiden van het Passeiertal of het Ultental, worden ze versierd met grote bellen en kleurrijke bloemenkransen en verwelkomd met een groot feest. Ook de schapendrift in het Schnalstal met meer dan 4.000 schapen en geiten is een indrukwekkend evenement dat je niet mag missen tijdens een boerderijvakantie in Meran en omgeving. In de lager gelegen wijngebieden is de herfst een bijzondere tijd: in de rustieke tentjes en kelders met de proeflokalen, de zogenoemde Buschenschänke, worden traditionele Zuid-Tiroolse gerechten als Schlutzkrapfen en gepofte kastanjes met nieuwe wijn geserveerd.

 

Wat spreekt er voor boerderijvakantie in Meran en omgeving:

  • Een betoverend kuuroord met een kleurrijk evenementenprogramma
  • Wandelroutes tussen alpenweiden en gletsjers
  • Oeroude tradities en doorleefde landbouw
lees meer lees minder

Vakantieregio in één oogopslag

Meran en omgeving

Appelteelt in het Etschtal, ook wijnbouw op de hellingen. Boven 1000 meter veehouderij met melkproductie, maar ook schapen- en geitenhouderij. Bekend zijn het runderras Grauvieh, het Schnalser schaap en de Passeirer berggeit.

Meran en omgeving

De harmonie der contrasten

Ultental - Deutschnonsberg

Landelijke originaliteit

Passeiertal

Oneindig veel natuur

Hafling - Vöran

Rustig wandelparadijs

Schnalstal

Boerderij zoeken

Vakantieboerderijen in Meran en omgeving

Waar wil je heen?
Wanneer en hoe lang?
elke
Type accommodatie en medereizigers
2 volwassenen
Soort boerderij
Veehouderij, wijnbouw of fruitteelt
Classificatie
alle classificaties
324 Bekijk boerderij Boerderijen bekijken
Filter resetten
324 boerderij gevonden gevonden boerderijen
 | 
Gigglhirn flower flower flower flower
Fam. Staffler  | Ulten
Veeteelt
Boerderijwinkel: vruchtenspreads, siroop, vruchtensappen ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Stalbezoek, Hooien meebeleven ...
4,9
"Uitstekend"
(29 beoordelingen)
App. v.a. 86€ per nacht
Thalerhof flower flower flower flower flower
Fam. Reiterer  | Vöran
Veeteelt
ontbijt
Producthoek: melk, yoghurt, andere zuivelproducten ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
5,0
"Uitstekend"
(68 beoordelingen)
App. v.a. 135€ per nacht
Garberhof flower flower flower
Fam. Zuech  | Lana
Fruitteelt
Producten van de boerderij: vruchtenspreads, vers fruit naargelang het seizoen
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Rondleiding boerderij, Rondleidingen fruit- en wijngaarden
4,9
"Zeer goed"
(3 beoordelingen)
App. v.a. 75€ per nacht
Je zoekresultaat

Hoogtepunten en evenementen

Pure afwisseling in Meran en omgeving

Hoogtepunten

Evenementen

Ötzi ontdekkingsplaats: sporen van een gletsjermummie
Ötzi vindplaats
Sporen van een gletsjermummie
De oerlariksen van Ulten: Knoestige reuzen in St. Gertraud
De oerlariksen van Ulten
Knoestige reuzen in St. Gertraud
Schildhoven in het Passeierdal: van adel en privileges
Schildhoven in het Passeierdal
Van adel en voorrecht
Thermen van Meran: een oase van welzijn in het hart van Meran
Thermen van Meran
Wellness-oase in het hart van Meran
Kasteel Tirol: oude muren met geschiedenis
Kasteel Tirol
Oude muren met geschiedenis
Tuinen van kasteel Trauttmansdorff: bloesemmagie
Kasteel Trauttmansdorff
Neem een duik in een zee van bloesems
Knottnkinos: De natuur heeft de regie
Knottnkinos
De natuur heeft de regie
07-14
juli
Oldtimer Rally Zuid-Tirol Classic
Schenna
21
juli
Ultner boerderijenrun
Ulten
augustus
"Zuanochten" boerenmarkt
Ulten-Deutschnonsberg
25
augustus
Palio van het Burggrafenamt
Meran
september
Transhumance - Schapentrek
Schnals
september
Almafdaling Pfelders
Moos in Passeier
september
Almafdaling in het Ultental
Ulten
september
Grote Prijs van Meran
Meran
05-06
mei/okt
altijd op de 1e zondag van de maand, van mei tot oktober
Tallner Sunntig
Schenna
20-03
okt/nov
"Keschtnriggl" Kastanjedagen
Tisens
08-12
november
WineFestival & Culinaria
Meran
29-31
nov/dec
Vr-zo tijdens advent, plus 05.12., 23.12; 24.12. & 31.12.
Sterntaler kerstmarkt
Lana
april
Slot Trauttmansdorff
Meran
13
april
Bloesemfeest op de boerderij
Lana
21
april
Haflinger Galoprace
Meran
26
april
Boerensmulroute
Lana
Vraagspel

Vragenspel

Welk boerderijtype ben jij?

Ontdek
Roter Hahn

Ontdek welke boerderij bij jou past. Veel plezier!