Hof- en Buschenschanken
Van A tot Z
De Zuid-Tiroolse keuken uitgelegd
Wat zijn Strauben, hoe bereid je Kesselfleisch en wat bedoelen de boeren als ze het over „Plent“ hebben? Geen nood, bij ons word je een echte Zuid-Tirol-expert. Wij geven uitleg over 15 typische boerengerechten met een Tiroolse naam.
Äpfelkiechl Appelbeignets
Bauerngröstl Gekookt rundvlees met licht geroosterde aardappelen
Brennsuppe Soep op basis van bruine roux
Erdäpfelblattlen Gefrituurde aardappelschijfjes
Grüne Zaache Gefrituurde aardappelschijfjes met spinazievulling
Kaiserschmarrn Gebakken en in kleine stukjes gesneden pannenkoek
Kniekiechl Gefrituurde beignets
Krapfen Gefrituurde deegwaren met of zonder vulling
Muas Gekookte melk met bloem
Pressknödel Platgedrukte kaasknoedels, eerst gebakken en dan gekookt
Saure Schwartlen Gekookt spekzwoerd, geserveerd met azijn en olie
Schlutzer Deegenvelopjes met spinazie- of kwarkvulling
Schöpsernes Vleesgerecht op basis van lams- of schapenvlees
Schupfnudel Met de hand gemaakte noedels van aardappeldeeg
Tirtlen Gefrituurde deegenvelopjes, meestal met zuurkool- of kwarkvulling
Zieger Pikante, kegelvormige almkaas van geitenmelk
Wat zijn Strauben, hoe bereid je Kesselfleisch en wat bedoelen de boeren als ze het over „Plent“ hebben? Geen nood, bij ons word je een echte Zuid-Tirol-expert. Wij geven uitleg over 15 typische boerengerechten met een Tiroolse naam.
Äpfelkiechl Appelbeignets
Bauerngröstl Gekookt rundvlees met licht geroosterde aardappelen
Brennsuppe Soep op basis van bruine roux
Erdäpfelblattlen Gefrituurde aardappelschijfjes
Grüne Zaache Gefrituurde aardappelschijfjes met spinazievulling
Kaiserschmarrn Gebakken en in kleine stukjes gesneden pannenkoek
Kniekiechl Gefrituurde beignets
Krapfen Gefrituurde deegwaren met of zonder vulling
Muas Gekookte melk met bloem
Pressknödel Platgedrukte kaasknoedels, eerst gebakken en dan gekookt
Saure Schwartlen Gekookt spekzwoerd, geserveerd met azijn en olie
Schlutzer Deegenvelopjes met spinazie- of kwarkvulling
Schöpsernes Vleesgerecht op basis van lams- of schapenvlees
Schupfnudel Met de hand gemaakte noedels van aardappeldeeg
Tirtlen Gefrituurde deegenvelopjes, meestal met zuurkool- of kwarkvulling
Zieger Pikante, kegelvormige almkaas van geitenmelk