&noscript=1 /> Wat zijn Schlutzkrapfen?
 
[Translate to Nederlands:] Bäuerliche Küche
[Translate to Nederlands:] Bäuerliche Küche

Zijn dat Kiachi, Strauben of Nigglan? Wij leggen het uit!

Hof- en Buschenschanken

Van A tot Z

De Zuid-Tiroolse keuken uitgelegd

Wat zijn Strauben, hoe bereid je Kesselfleisch en wat bedoelen de boeren als ze het over „Plent“ hebben? Geen nood, bij ons word je een echte Zuid-Tirol-expert. Wij geven uitleg over 15 typische boerengerechten met een Tiroolse naam.


Äpfelkiechl  Appelbeignets


Bauerngröstl  Gekookt rundvlees met licht geroosterde aardappelen


Brennsuppe  Soep op basis van bruine roux


Erdäpfelblattlen  Gefrituurde aardappelschijfjes


Grüne Zaache  Gefrituurde aardappelschijfjes met spinazievulling


Kaiserschmarrn  Gebakken en in kleine stukjes gesneden pannenkoek


Kniekiechl  Gefrituurde beignets


Krapfen  Gefrituurde deegwaren met of zonder vulling


Muas  Gekookte melk met bloem


Pressknödel  Platgedrukte kaasknoedels, eerst gebakken en dan gekookt


Saure Schwartlen  Gekookt spekzwoerd, geserveerd met azijn en olie


Schlutzer  Deegenvelopjes met spinazie- of kwarkvulling


Schöpsernes  Vleesgerecht op basis van lams- of schapenvlees


Schupfnudel  Met de hand gemaakte noedels van aardappeldeeg


Tirtlen  Gefrituurde deegenvelopjes, meestal met zuurkool- of kwarkvulling


Zieger  Pikante, kegelvormige almkaas van geitenmelk

Wat zijn Strauben, hoe bereid je Kesselfleisch en wat bedoelen de boeren als ze het over „Plent“ hebben? Geen nood, bij ons word je een echte Zuid-Tirol-expert. Wij geven uitleg over 15 typische boerengerechten met een Tiroolse naam.


Äpfelkiechl  Appelbeignets


Bauerngröstl  Gekookt rundvlees met licht geroosterde aardappelen


Brennsuppe  Soep op basis van bruine roux


Erdäpfelblattlen  Gefrituurde aardappelschijfjes


Grüne Zaache  Gefrituurde aardappelschijfjes met spinazievulling


Kaiserschmarrn  Gebakken en in kleine stukjes gesneden pannenkoek


Kniekiechl  Gefrituurde beignets


Krapfen  Gefrituurde deegwaren met of zonder vulling


Muas  Gekookte melk met bloem


Pressknödel  Platgedrukte kaasknoedels, eerst gebakken en dan gekookt


Saure Schwartlen  Gekookt spekzwoerd, geserveerd met azijn en olie


Schlutzer  Deegenvelopjes met spinazie- of kwarkvulling


Schöpsernes  Vleesgerecht op basis van lams- of schapenvlees


Schupfnudel  Met de hand gemaakte noedels van aardappeldeeg


Tirtlen  Gefrituurde deegenvelopjes, meestal met zuurkool- of kwarkvulling


Zieger  Pikante, kegelvormige almkaas van geitenmelk

Zoek boerderij

Alle boerencafés

Oops, an error occurred! Code: 20240428235308d78f7c15