Genietmomenten op de boerderij
VAN DE BOERDERIJ OP TAFEL
Een boerenontbijt voor fijnproevers
Genieten op de boerderij
Vers gebakken brood, zelfgemaakte jam, knapperig spek, eieren nog warm van de kip: genieten staat bij de Rode Haan hoog in het vaandel.
De dag beginnen met een energieboost doe je met een uitgebreid boerenontbijt. Al vroeg in de ochtend kunnen gasten genieten van gezonde en authentieke boerderijproducten, zoals verse melk, honing, brood en zelfgemaakt gebak of jam. Deze producten gaan samen met de fijnste specialiteiten uit de boerenkeuken, met liefde bereid door de boerin. Op de boerderij beleven de gasten hun persoonlijke ontbijtdroom.
Op veel boerderijen kun je van het uitgebreide boerenontbijt genieten in een gezellige 'stube', een kamer met veel hout, of in de zomer in de tuin bij aangename temperaturen. Voor wie het liever rustig aan doet, serveren sommige boerderijen het ontbijt ook in handige manden, die de boerin op verzoek graag voor de deur van de woning zet. In de ontbijtmand zitten verse producten van de boerderij, zoals brood, gebak, sappen en zelfgemaakte jam. Zo kunnen jong en oud nog in hun pyjama genieten van de belangrijkste maaltijd van de dag.
Op de boerderij wordt het ontbijt bepaald door het ritme van de seizoenen. Waar verheug jij je op?
Genieten op de boerderij
Vers gebakken brood, zelfgemaakte jam, knapperig spek, eieren nog warm van de kip: genieten staat bij de Rode Haan hoog in het vaandel.
De dag beginnen met een energieboost doe je met een uitgebreid boerenontbijt. Al vroeg in de ochtend kunnen gasten genieten van gezonde en authentieke boerderijproducten, zoals verse melk, honing, brood en zelfgemaakt gebak of jam. Deze producten gaan samen met de fijnste specialiteiten uit de boerenkeuken, met liefde bereid door de boerin. Op de boerderij beleven de gasten hun persoonlijke ontbijtdroom.
Op veel boerderijen kun je van het uitgebreide boerenontbijt genieten in een gezellige 'stube', een kamer met veel hout, of in de zomer in de tuin bij aangename temperaturen. Voor wie het liever rustig aan doet, serveren sommige boerderijen het ontbijt ook in handige manden, die de boerin op verzoek graag voor de deur van de woning zet. In de ontbijtmand zitten verse producten van de boerderij, zoals brood, gebak, sappen en zelfgemaakte jam. Zo kunnen jong en oud nog in hun pyjama genieten van de belangrijkste maaltijd van de dag.
Op de boerderij wordt het ontbijt bepaald door het ritme van de seizoenen. Waar verheug jij je op?
4 REDENEN
Ontbijt in het ritme van de seizoenen
BOERDERIJ ZOEKEN
Boerderijen met ontbijt
GENIETEN OP DE BOERDERIJ
Terug naar de oorsprong
Alleen rechtstreeks bij de producent kun je de oorsprong van de Zuid-Tiroolse eetcultuur leren kennen. Om beter te begrijpen wat het betekent om met verse en authentieke ingrediënten te koken, is het voldoende om de producten van de Roter Hahn-boerderijen te proeven. Veel van onze boerderijen hebben bijvoorbeeld een lange traditie in de productie van vruchtensappen. Hier kun je de eigen sappen van de boerderijen proeven, uitsluitend bereid uit natuurlijke ingrediënten: een streling voor het gehemelte en een wondermiddel voor lichaam en geest. Wees niet verbaasd als industriële sappen daarna niet meer lekker smaken.
Meekijken over de schouder van de boerin
Heb je u altijd al eens zelf willen proberen knoedels te rollen of boter te karnen? Tijdens een vakantie op een Roter Hahn-boerderij kun je meekijken hoe de boerin kookt en bakt en meehelpen bij de bereiding van verschillende Zuid-Tiroolse specialiteiten. Gasten van de boerderij kunnen zich zo onderdompelen in de landelijke wereld en direct uit de eerste hand leren hoe je apfelstrudel of 'krapfen' (beignets) bereidt.
Producthoek en boerderijwinkel: neem een stukje van de boerenwereld mee naar huis
Van de Roter Hahn-boerderijen hebben er momenteel meer dan 300 een boerderijwinkel en ongeveer 80 bieden een producthoek aan. Op veel boerderijen kun je de boerderijproducten dus niet alleen proeven, maar ook kopen.
Alleen rechtstreeks bij de producent kun je de oorsprong van de Zuid-Tiroolse eetcultuur leren kennen. Om beter te begrijpen wat het betekent om met verse en authentieke ingrediënten te koken, is het voldoende om de producten van de Roter Hahn-boerderijen te proeven. Veel van onze boerderijen hebben bijvoorbeeld een lange traditie in de productie van vruchtensappen. Hier kun je de eigen sappen van de boerderijen proeven, uitsluitend bereid uit natuurlijke ingrediënten: een streling voor het gehemelte en een wondermiddel voor lichaam en geest. Wees niet verbaasd als industriële sappen daarna niet meer lekker smaken.
Meekijken over de schouder van de boerin
Heb je u altijd al eens zelf willen proberen knoedels te rollen of boter te karnen? Tijdens een vakantie op een Roter Hahn-boerderij kun je meekijken hoe de boerin kookt en bakt en meehelpen bij de bereiding van verschillende Zuid-Tiroolse specialiteiten. Gasten van de boerderij kunnen zich zo onderdompelen in de landelijke wereld en direct uit de eerste hand leren hoe je apfelstrudel of 'krapfen' (beignets) bereidt.
Producthoek en boerderijwinkel: neem een stukje van de boerenwereld mee naar huis
Van de Roter Hahn-boerderijen hebben er momenteel meer dan 300 een boerderijwinkel en ongeveer 80 bieden een producthoek aan. Op veel boerderijen kun je de boerderijproducten dus niet alleen proeven, maar ook kopen.