Kruidig gras en hooi alsmede de diervriendelijke, natuurlijke rundveehouderij vormen ideale omstandigheden voor de productie van hoogwaardige melk. Die is wederom de basis voor de lekkere kaas van de Neuhaus Hof. De familie heeft zich al jaren geleden gespecialiseerd in de kaasmakerij. Behalve gewone kaas en zachte kaas biedt men ook verschillende soorten gerijpte en met kruiden verfijnde kaas aan.
De melkkoeien van het Fleckvieh-ras verblijven op de Neuhaus Hof in een lichtdoorstroomde vrijloopstal. GMO-vrij voer en een op het soort afgestemde huisvesting garanderen een hoge melkkwaliteit.
Simmentálský skot dává čerstvé mléko každý den
Důležitý je zejména volný výběh a kvalitní krmivo
Verwerking
De eigen melk van de boerderij wordt dagelijks vers verwerkt in Neuhaus Hof. De verschillende rauwmelkse kazen rijpen tussen 5 weken en 2 maanden in een ondergrondse kelder. De rots of de berg zelf zorgt voor de natuurlijke vochtigheid die nodig is voor een geslaagde kaasrijping.
Farmář Lambert vyrábí sýr
Mléko se nechá srazit a rozdělí se na sýřeninu a syrovátku
Hodně úsilí a úsilí při péči o sýr
Každý bochník se několikrát ručně kartáčuje.
Sýr zraje na dřevě
Používají se jen přírodní prkna
Productvitrine van de Neuhaus Hof
De Neuhaus Hof maakt deel uit van het merk "Roter Hahn" met de volgende producten:
Kaas/zuivelprodukten
Boterkaas
Daslook
Kruidenkaas
Lambert's
Peperoncino
Stangenkaas – rieserferner
Urkas
Wilde kruiden
Alle verkooppunten
De producten van de Neuhaus Hof zijn via de volgende verkoopkanalen voor jou beschikbaar:
Winter walk - Ahornach/Acereto Tote Möser (palude)
3,7 km
Winter walk - Kofler zwischen den Wänden
3,7 km
Waterfall Pojer
4,1 km
Climbing wall Kofler zwischen den Wänden
5,4 km
Fam. Weitlaner
Kristel Weitlaner heeft de boerderij van haar ouders overgenomen en runt deze samen met haar man Lambert en hun zoon Stefan. Lambert was vele jaren werkzaam als kaasmaker en runde daarnaast de boerderij van Neuhaus. Met de oprichting van de kaasmakerij kon hij ontsnappen aan de dubbele last van werk en landbouw en daarnaast zijn passie voor het thuis maken van kaas verwezenlijken. Tegenwoordig produceert zoon Stefan de vele heerlijke kazen op de boerderij. Hij kan veel profiteren van zijn vaders schat aan ervaring.
Beoordeel nu
Geef uw mening!
De beoordelingen moeten waarheidsgetrouw en begrijpelijk geformuleerd zijn. Het team van Roter Hahn behoudt zich het recht voor beoordelingen te verwijderen die beledigend zijn, een reclamekarakter hebben of strijdig zijn met de door ons vastgestelde richtlijnen.