Hoofdgerecht
Rundvlees met kruidensaus
Rundvlees met kruidensaus
Rundvlees is ook heerlijk als het gekookt is. Om het vlees sappig te houden, laat je de soep slechts lichtjes koken.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Simone Klammer
						
						
							Boerin van de Hofschank Ahner
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								120 MIN.
							
						- 
											1 kgrunderstaartstuk
- 
											1ui
- 
											1selderijknol
- 
											2wortels
- 
											beetje prei
- 
											boter
- 
											zout
												50
												
													g
												
											
											
												peterselieblaadjes
											
										
												verschillende kruiden naar smaak
											
										
												3
												
											
											
												augurken
											
										
												2
												
											
											
												scharreleieren, hard gekookt
											
										
												olijfolie
											
										
												vruchtenazijn
											
										
												zout
											
										
												1
												
											
											
												teen knoflook
											
										
												vruchtenazijn
											
										Bereiding - Rundvlees met kruidensaus
						- 
										 1.
												
											StapDe ui kort aanfruiten in de boter, dat geeft een lekker aroma aan de vleessoep. 1.
												
											StapDe ui kort aanfruiten in de boter, dat geeft een lekker aroma aan de vleessoep.
- 
										 2.
												
											StapVervolgens water erop gieten en het water aan de kook brengen. Het kokende water zouten, vlees en groente toevoegen aan het kokende water. Het vlees moet helemaal onder water staan. 2.
												
											StapVervolgens water erop gieten en het water aan de kook brengen. Het kokende water zouten, vlees en groente toevoegen aan het kokende water. Het vlees moet helemaal onder water staan.
- 
										 3.
												
											StapOp laag vuur ongeveer 1-2 uur laten sudderen. 3.
												
											StapOp laag vuur ongeveer 1-2 uur laten sudderen.
- 
										 4.
												
											StapHet vlees dun snijden en met gekookte aardappelen en wortelgroente serveren en met groene kruidensaus eten. 4.
												
											StapHet vlees dun snijden en met gekookte aardappelen en wortelgroente serveren en met groene kruidensaus eten.
- 
										 5.
												
											StapPeterselie, kruiden, eieren, knoflook en augurken fijnhakken. 5.
												
											StapPeterselie, kruiden, eieren, knoflook en augurken fijnhakken.
- 
										 6.
												
											StapMet olijfolie en azijn vermengen en daarna zout en peper op smaak brengen. 6.
												
											StapMet olijfolie en azijn vermengen en daarna zout en peper op smaak brengen.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	