&noscript=1 /> Boerderijvakantie dicht bij de stad in Zuid-Tirol
 
Vakantie op de boerderij dicht bij de stad in Zuid-Tirol
Vakantie op de boerderij dicht bij de stad in Zuid-Tirol

Van landweg
naar straatklinker

Dicht bij de stad

Vakantie dicht bij de stad

Natuur ontmoet cultuur

Tegenstellingen trekken elkaar aan. Een aantal boerderijen in Zuid-Tirol liggen in de onmiddellijke omgeving van een stad en scoren met een gevarieerd programma vol contrasten. Een vakantie op de boerderij met stadse charme heeft veel verrassends voor de gasten in petto.

Tegenstellingen trekken elkaar aan. Een aantal boerderijen in Zuid-Tirol liggen in de onmiddellijke omgeving van een stad en scoren met een gevarieerd programma vol contrasten. Een vakantie op de boerderij met stadse charme heeft veel verrassends voor de gasten in petto.

Overdag een vol stadsprogramma, 's avonds genieten van de natuur te midden van wijngaarden, boomgaarden of bergen. Bij een vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol zijn stadswandeling en cultureel programma prima te combineren met een ontspannen verblijf in landelijke sfeer. Een aantal boerderijen liggen op slechts enkele kilometers van het stadscentrum en zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Tijdens het verblijf kun je de auto gerust laten staan en een prettige wandeling naar de stad maken. Met de beste tips van de boerenfamilie op zak.

 

Panorama-uitzicht en insidertips

De boerenfamilie kent de mooiste hoekjes en plekjes van de Zuid-Tiroolse steden en is daarmee de beste stadsgids die je je maar kunt wensen. Zodra je op de boerderij aankomt, word je meteen bij het landelijke leven betrokken. Op een rondleiding door de weiden en akkers hoor je allerlei wetenswaardigheden over het leven als boer en maakt en passant kennis met de boerentradities van Zuid-Tirol. Daarna nodigt de boerenfamilie je uit in de koele wijnkelder, waar je in een gemoedelijke sfeer kunt genieten van een goed glas zelfgeproduceerde wijn. Ook je verdere verblijf op de boerderij is een waar genoegen. De boerderijwinkel heeft een ruime keus aan producten die ter plekke worden verbouwd en veredeld. Terug in je comfortabele vakantiewoning of gezellige kamer geniet je 's avonds van een prachtig uitzicht op de lichtjes van de stad.

 

Italiaanse charme en alpiene cultuur

De steden van Zuid-Tirol zijn juweeltjes van historische en culturele bezienswaardigheden. Maar geen twee steden zijn gelijk. Elk heeft zijn eigen unieke kenmerken. De provinciehoofdstad Bozen is aanlokkelijk door zijn Italiaanse charme, terwijl Glurns met zijn historische stadsmuur naam heeft als de kleinste stad van het hele Alpengebied. Een uitstapje naar de Fuggerstad Sterzing of de domstad Brixen is vooral de moeite waard wegens hun historische stadscentrum. Het kunstenaarsstadje Klausen dankt zijn populariteit aan de middeleeuwse straatjes. Het pittoreske stadje Bruneck biedt fantastische sportmogelijkheden en het kuuroord Meran scoort met zijn mediterrane klimaat en bloemenrijke promenades. Ondanks alle verschillen vind je in elke stad boeiende bezienswaardigheden, kleine winkels en leuke restaurants. Van shopping tot museumbezoek of een wandeling over de kerstmarkt biedt een boerderijvakantie in de buurt van een stad in Zuid-Tirol genoeg afwisseling.

lees meer lees minder

3 redenen

Vakantie op de boerderij en cultureel programma

De boerderij als toevluchtsoord op een steenworp afstand van het centrum
Boerderij als toevluchtsoord

op een steenworp afstand van het centrum

Vakantie vol contrasten tussen natuur en cultuur
Vakantie met contrasten

tussen natuur en cultuur

De Zuid-Tiroolse steden in al hun facetten beleven - TG Sterzing Pfitsch Freienfeld/Patrick Schwienbacher
De steden van Zuid-Tirol

in al zijn facetten beleven

Alles over de steden van Zuid-Tirol

Tussen boerderij en stadsleven

Kunst en cultuur, bezienswaardigheden en evenementen: in de steden van Zuid-Tirol staat je een bonte verscheidenheid aan mogelijkheden te wachten die van je vakantie gegarandeerd een belevenis maken.