Zuurkool werd in Laas altijd van witte kool gemaakt en opgeslagen voor de winter. Ontdek de voordelen van zuurkool!
In de winter is er een tekort aan verse groenten en fruit. Wie het niet zonder belangrijke vitamines wil stellen, legt voorraden aan. Bijvoorbeeld met de witte kool die in de streek rond Laas wordt geteeld. De kool wordt gesneden en aangezuurd met melkzuur om hem te conserveren. De zuurkool die zo ontstaat bevat nog steeds alle nodige vitaminen om de winter door te komen. Zuurkool is bijzonder populair als bijgerecht bij Törggele-gerechten. Tijdens de Laaser Zuurkoolweken zijn op de oktobermarkt streekproducten en koolgerechten te koop en het evenement wordt omlijst met vrolijke muziek. De deelnemende restaurants bieden koolspecialiteiten aan en chef-kok en kookboekauteur Manfred Ziernheld biedt op de koolshow "kolige" lekkernijen aan. Bovendien versieren de winkels in Laas hun etalages en ingangen met grappige koolfiguurtjes.