Ook al denk je de aardappel al te kennen, op het aardappelfestival zul je de knol op allerlei nieuwe manieren ontdekken.
De geschiedenis van de aardappel heeft vaste wortels in Niederdorf en het Hochpustertal. In de naoorlogse periode bijvoorbeeld was het dal een belangrijk teeltgebied voor poot- en consumptieaardappelen. Het Niederdorfer Aardappelfeest staat helemaal in het teken van de aardappel, ook wel "Puschtra Erdäpfl" genoemd. In de kramen kun je typische Tiroolse gerechten en menu's proeven die helemaal in het teken staan van de Pustertaler aardappel. Het feest is een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over de teelt, de kenmerken en de rassen van de Pustertaler aardappel. Tijdens het proeven van traditionele, lokale gerechten kun je je overtuigen van de smaak en de verscheidenheid van deze heerlijke knol. De boeren van Niederdorf bieden in hun kramen de typische lokale, natuurlijke producten te koop aan. Behalve aardappelen zijn er ook bieten, kool, eieren, honing, natuurlijke sappen, jam, kaas en hooimelkprodukten te krijgen. Er is ook een leuk omlijstend programma voor jong en oud.