Kijk over de schouders van boerenfamilies mee bij de vervaardiging van hun producten en ontdek de interactie tussen landbouwers en koks.
Het Dolomietendal Villnöss is de eerste Slow Food Travel-bestemming in Zuid-Tirol. De boerencultuur en duurzaamheid worden in dit dal vooral behouden door de landbouwbedrijven. Het Slow Food-project bevordert regionale voedselketens, en de deelnemende boerderijen maken door het organiseren van Slow Food Travel-ervaringen een authentieke uitwisseling tussen gasten en locals mogelijk.
Tot de "Roter Hahn"-boerderijen in het Villnösstal behoren de Ansitz Ranuihof, de biologische boerderij Ganoihof, de Unterkantiolerhof, de biologische boerderij Petrunderhof, de Unterpiskoihof en de Proderhof. Regelmatig openen deze bedrijven hun deuren om met bijzondere projecten een duurzame reiservaring aan hun gasten te bieden.
- "KOE-le" boerderijervaring met boerin Veronika op de Proderhof
2 oktober, 16 oktober, 22 oktober 2024, vanaf 9.00 uur
- Van melk tot kaas
20 september en 25 oktober 2024, vanaf 10.00 uur in de bio-kaasmakerij Petrunderhof
- Tiroler Grauvieh en het cultuurlandschap van Villnöss rond de Ganoihof
18 en 25 september 2024, vanaf 16.00 uur
Ontdek de authentieke culinaire kant van Zuid-Tirol.