&noscript=1 /> Het Antholzmeer in het Antholzdal - Zuid-Tirol Het Antholzmeer in het Antholzdal - Zuid-Tirol
 
Het Antholzmeer: een juweel midden in de bergen
Het Antholzmeer: een juweel midden in de bergen

Bestemming

Meer van Antholz

Het Antholzmeer: een juweel midden in de bergen

Het Antholz-meer, het op twee na grootste meer van Zuid-Tirol, ligt midden in het natuurpark Rieserferner-Ahrn en bekoort door zijn intacte natuurlijke landschap en gevarieerde flora en fauna.

Het verhaal over het ontstaan van het Antholzmeer wordt in het Antholzdal al eeuwenlang verteld. Volgens de legende stonden hier in vroeger tijden drie prachtige boerderijen die toebehoorden aan drie rijke boeren. Toen eens een bedelaar bij hen aanklopte en om aalmoezen vroeg, deed geen van de hardvochtige boeren de deur voor hem open. Dus voorspelde de bedelaar dat achter de boerderijen een bron zou ontspringen en de huizen zou verwoesten. En inderdaad begon het water hier uit de berg te stromen en het hele gebied te overspoelen tot de drie boerderijen volledig onder water stonden. De bronnen die het Antholzmeer voeden, bestaan nog steeds.

Het bergmeer ligt in de gemeente Rasen-Antholz aan het eind van het Antholzdal, heel dicht bij de Oostenrijkse grens bij Staller Sattel op 1.642 meter hoogte. Met een oppervlakte van 44 hectare is dit het op twee na grootste meer in Zuid-Tirol en één van de mooiste in het Alpengebied. Het wordt omringd door de bergen van het natuurpark Rieserferner-Ahrn, dat het grootste aandeel gletsjers heeft van alle Zuid-Tiroolse natuurparken.

Wees actief

Het pad rond het Antholzmeer werd in 2003 omgebouwd tot een natuurontdekkingspad. Verschillende stations en informatieborden geven informatie over de flora en fauna in het natuurpark, de belangrijkste rotsen en bergtoppen. Het pad voert grotendeels door bos. Maar er zijn hier niet alleen talloze andere wandelmogelijkheden, het gebied is ook populair bij mountainbikers. Een echte uitdaging wordt geboden door de bijna 100 kilometer lange Klammlrunde, die van Antholz over de Staller Sattel naar beneden leidt in het Oostenrijkse Defereggental en vandaar klimt naar het Klammljoch in het Reintal. Vanaf hier daalt de route een tijdje, eerst via Rein en Sand in Taufers naar Bruneck, waar je vervolgens het fietspad, de Pustertaler Radweg neemt en terugkeert naar het Antholzdal. Overigens staat in de directe omgeving van het Antholzmeer het biatloncentrum Südtirol Arena, waar elk jaar de beroemde wereldbekerwedstrijd wordt gehouden.

Het Antholzmeer: een juweel midden in de bergen

Natuurpark Rieserferner-Ahrn

Het natuurpark Rieserferner-Ahrn heeft een oppervlakte van ruim 31.000 hectare en strekt zich uit over de gemeenten Ahrntal en Prettau, Sand in Taufers, Gais, Percha en Rasen-Antholz. Kenmerkend voor het natuurpark zijn de vele bergbeken en bergmeren. In het oosten grenst het aan het Nationaal Park Hohe Tauern.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen in de buurt van het Antholzmeer
19 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Vorderpasslerhof flower flower
Fam. Steinkasserer  | Rasen-Antholz
Veeteelt
Producten van de boerderij: melk, eieren
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek
Afstand 2,6 km
Positie op de kaart
5,0
"Zeer goed"
(2 beoordeling)
App. v.a. 60€ per nacht
Huberhof flower flower flower flower
Fam. Messner Egger  | Rasen-Antholz
Veeteelt
ontbijt, halfpension
Producten van de boerderij: melk, yoghurt, andere zuivelproducten ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
Afstand 3,2 km
Positie op de kaart
4,9
"Uitstekend"
(27 beoordeling)
App. v.a. 80€ per nacht
Pichlerhof flower flower flower
Fam. Steinkasserer  | Rasen-Antholz
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: melk, boter, eieren ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
Afstand 3,8 km
Positie op de kaart
4,9
"Zeer goed"
(4 beoordeling)
App. v.a. 85€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Meer van Antholz

Verdere informatie

Contacts
Tourist information Valle Anterselva/Antholzertal
Via Rasun di Sotto 35F
39030 Rasun Anterselva/Rasen Antholz
Operation Schedules
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
description to arrive at destination

The Lake of Antholz is situated at the end of the valley.

General description

Dark green coniferous forests, the breathtaking mountain scenery of the Rieserferner mountain chain and, in the midst of all this, shimmering turquoise-green water. This is the dreamlike scenery of the lake called Antholzer See, one of the most beautiful lakes in the Alps! And with 44 hectares and a depth of 38 m, this idyllic pearl of our Blue Valley is the third largest mountain lake in South Tyrol. Located at the head of the valley, it is also very close to the well-known Staller Saddle mountain pass and Austria. At an altitude of approx. 1,640 m, families, nature lovers and outdoor enthusiasts can enjoy countless activities in the Rieserferner-Ahrn Nature Park all year round.