&noscript=1 /> Drei Zinnen in de Dolomieten - Zuid-Tirol Drei Zinnen in de Dolomieten - Zuid-Tirol
 
Drei Zinnen: Herkenningspunt van de Dolomieten
Drei Zinnen: Herkenningspunt van de Dolomieten

Bestemming

Drei Zinnen

Drei Zinnen: Herkenningspunt van de Dolomieten

De Drei Zinnen zijn waarschijnlijk één van de meest imposante en bekendste rotsmassieven in de Dolomieten. Niet voor niets mogen ze sinds 2009 tot het UNESCO Werelderfgoed gerekend worden.

Hun noordzijde kijkt naar Zuid-Tirol, de zuidzijde naar Belluno: de Drei Zinnen vormen de grens tussen deze twee provincies en dit was ook de plaats van een fel betwist front tussen de Italianen en de Habsburgers tijdens de berggevechten in de Eerste Wereldoorlog. Tegenwoordig vormen de majestueuze bergkolossen het centrum van één van de populairste wandelgebieden van Zuid-Tirol en maken ze hun bijnaam "Herkenningspunt van de Dolomieten" in alle opzichten waar.

Om het werelderfgoed heen

Het gebied rond de Drei Zinnen omvat talrijke wandelroutes met verschillende moeilijkheidsgraden. Sommige worden alleen aanbevolen voor ervaren bergbeklimmers, terwijl vele andere geschikt zijn voor minder ervaren wandelaars. Eén van die laatste is de bij vakantiegangers zeer populaire zomerwandeling, waarbij je rond de gigantische bergobelisken loopt. Het startpunt is de Auronzo Hut, die op 3.330 meter boven de zeespiegel ligt aan de zuidkant van het massief en bereikbaar is via een tolweg. Vanaf hier voert het pad langs de Lavaredo Hut naar 2.454 meter boven zeeniveau naar de Paternsattel.

Drei Zinnen: Herkenningspunt van de Dolomieten

Im Alpengloeien

Deze hoogte biedt een uitstekend uitzicht op de ongeveer 500 meter verticale noordwanden van de Drei Zinnen, maar ook op de omliggende bergen, zoals de Schwalbenkofel, de Rautkofel en de Paternkofel. Een adembenemend schouwspel wordt vooral geboden kort na zonsopgang en kort voor zonsondergang, wanneer de Sextner Dolomieten, vooral de Drei Zinnen, al hun bergmagie ontvouwen in een kleurrijk spel van natuurkleuren.

Bij de volgende splitsing van het pad is een omweg naar de Drei Zinnen Hut of de voortzetting van de rondwandeling een optie: Daarvoor leidt het pad naar de alpenhut Lange Alpe en naar het meer Lange Alpe, voordat de rondwandeling eindigt voorbij de Westliche Zinne in de richting van de Auronzo hut.

Klimparadijs en familie-idylle

Het Natuurpark Drei Zinnen biedt tal van alternatieven voor zowel extreemsporters als gezinnen die van wandelen houden: ervaren klimmers kunnen zich wagen aan verschillende klimroutes op de Große Zinne, de Westliche Zinne of zelfs de moeilijke Kleine Zinne. De normale route over de noordwand van de Große Zinne is bijzonder populair. Bovendien zweven paragliders op mooie zomerdagen boven de drie imposante rotsblokken en zijn ze in de winter de bestemming van veel toerskiërs.

Voor gezinnen met kinderen zijn er daarentegen volop wandelroutes in de omgeving. Zo kun je de Sextner Dolomieten op veilige en minder veeleisende paden verkennen. Voor kinderen die gewend zijn om te wandelen is de bovengenoemde rondwandeling om de Drei Zinnen echter ook geen probleem.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen bij de Drei Zinnen
42 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Lienerhof flower flower
Fam. Schmiedhofer  | Sexten
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: melk, vruchtenspreads
Afstand 10,1 km
Positie op de kaart
Kamer v.a. 43€ per nacht
App. v.a. 95€ per nacht
Obersanterhof flower flower flower flower
Fam. Pfeifhofer  | Sexten
Boerderij met biologische landbouw, Veeteelt
ontbijt
Producthoek: melk, yoghurt, eieren ...
Agrarische aanbiedingen: Meewerken in de stal, Stalbezoek, Hooien meebeleven ...
Afstand 10,1 km
Positie op de kaart
4,9
"Zeer goed"
(7 beoordeling)
Kamer v.a. 86€ per nacht
App. v.a. 90€ per nacht
Ausserschrafflerhof flower flower flower
Fam. Pfeifhofer  | Sexten
Veeteelt
Producten van de boerderij: melk, eieren, vruchtenspreads ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Stalbezoek
Afstand 10,1 km
Positie op de kaart
4,9
"Zeer goed"
(5 beoordeling)
App. v.a. 64€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Drei Zinnen

Verdere informatie

Contacts
Mountain Guides Globo Alpin
Via Stazione 3
39034 Toblach/Dobbiaco
Closed
Operation Schedules
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Park

Parking places are available.

description to arrive at destination

How to reach Toblach/Dobbiaco: https://www.drei-zinnen.info/en/dobbiaco/dobbiaco/contact-and-service/arrival-mobility.html

From Toblach in southern direction to Misurina and further on to the Auronzo hut under the Three Peaks.

Public transport

Accessible by public transport. The timetables are available on www.sii.bz.it.

Route description

Point of departure: Rif. Auronzo hut (2,320 m)
Who has never dreamt of climbing the top of the Cima Grande? Despite its popularity and the low grade of difficulty, the Three Peaks are never really crowded – probably because of the fact that orientating as well as finding the route can be rather challenging.

Requirements: good physical condition, a sure foot and no fear of heights.

Topos and more informations you will find here. (only in german)

Only walkable if the current weather conditions are good. For further information contact a mountain guide office.

General description

Who has never dreamt of climbing the top of the Cima Grande? Despite its popularity and the low grade of difficulty, the Three Peaks are never really crowded – probably because of the fact that orientating as well as finding the route can be rather challenging.

The Three Peaks are the symbol of the Alta Pusteria: They belong to the most famous mountains of the Dolomites and the best known climbing destinations in the world.