&noscript=1 /> De Durnholzer See in het Sarntal - Zuid-Tirol De Durnholzer See in het Sarntal - Zuid-Tirol
 
De Durnholzer See: een juweel van de natuur
De Durnholzer See: een juweel van de natuur

Bestemming

Het meer van Durnholz

De Durnholzer See: een juweel van de natuur

Natuurlijk en vredig. De Durnholzer See aan het eind van het gelijknamige dal in het Sarntal presenteert zich net zo ongerept als het hele dallandschap.

Volgens de Zuid-Tiroolse legende stond hier ooit de mooiste en grootste boerderij van heel Durnholz, maar tegenwoordig spreidt een klein bergmeer, ongeveer 900 meter lang en 350 meter breed, zich uit in een driehoekige vorm. Volgens de legende negeerde de boer van de boerderij de Ave-klok, die het einde van het dagelijkse veldwerk aangaf, met de woorden "(...) en mocht het water mijn hele boerderij verdrinken" om door te gaan met het binnenhalen van het vers gemaaide hooi. Toen de dorpelingen de volgende dag naar de kerk gingen, was de hele boerderij verdwenen en lag er een groot meer voor in de plaats. Hoewel de legende in het Sarntal vandaag de dag nog steeds wordt verteld, is het waarschijnlijk geloofwaardiger om aan te nemen dat het meer lang geleden is ontstaan als gevolg van een aardverschuiving aan de noordwestkant van het dal en een daaruit voortvloeiende afdamming van de Durnholzer Bach.

Plezier op de Durnholzer See

Het kleine bergdorpje Durnholz met de nabijgelegen Durnholzer See ligt op 1550 meter hoogte aan het eind van het Durnholzer Tal, midden in de Sarntaler Alpen en is het hele jaar door vanuit Bozen te bereiken via de Sarntalweg. In de zomer is er ook de mogelijkheid om vanuit Sterzing via de Penser Joch Durnholz te bereiken - overigens een populaire tocht voor motorrijders. Het meer wordt gevoed door verschillende kleinere bronnen en de beken, zoals de Großalmbach en de Seebach. De Durnholzer Bach, waarin het water van het meer uitstroomt, mondt verder uit in de Talfer, één van de twee rivieren die door de Zuid-Tiroolse provinciehoofdstad Bozen stromen. Hoewel het water van het meer weinig voedingsstoffen bevat, komen er zowel waterplanten als forellen in voor. In de zomer verandert de oever van het Durnholzer meer in een populaire ontmoetingsplaats voor vissers. Het meer is niet geschikt om in te zwemmen vanwege de koele watertemperatuur.

De Durnholzer See: een juweel van de natuur

Wandelplezier in het Durnholzer Tal

Het Meer van Durnholz en omgeving bieden talloze mogelijkheden voor lange wandelingen en uitdagende tochten. Het bergdorp Durnholz met zijn 260 inwoners en het meer van Durnholz zijn een autovrije zone. Daarom wordt bezoekers verzocht hun auto te parkeren op de parkeerplaats met parkeermeter voor de ingang van het dorp. Voordat je vertrekt over de 300 meter lange verharde Höfestraße naar het meer, is het de moeite waard een omweggetje te maken naar de St. Nicolaaskerk met haar hoge gotische fresco's uit 1430. Rondom de Durnholzer See loopt een aangenaam wandelpad, dat je in ongeveer 60 minuten kunt lopen. Het uitzicht is altijd op de verspreid liggende, zeer steil gelegen bergboerderijen, de donkere bossen en de weelderig groene bergweiden die kenmerkend zijn voor het Sarntal. Als je met een kinderwagen onderweg bent, kun je vanaf de Durnholzer See naar de berghut Seebalm wandelen, waar de kinderen zich kunnen vermaken in een kleine speeltuin en een kinderboerderij. De Durnholzer See is ook een ideaal uitgangspunt voor uitdagende tochten in het Sarntal. Jakobsspitze, Fortellscharte, Latzfonser Kreuz of Flaggersee: voor ervaren wandelaars is de keuze aan routes net zo indrukwekkend als het uitzicht op de bergwereld van de Sarntaler Alpen. Veel wandelingen, zoals die naar Hörtlaner Spitze, kunnen in de winter ook als toerskitocht worden gedaan.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen in de buurt van de Durnholzer See
11 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Messnerhof flower flower flower
Fam. Rungger  | Sarntal  (Bozen en omgeving)
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: gerookt rundvlees, worstjes, eieren ...
Afstand 0,4 km
Positie op de kaart
4,6
"Zeer goed"
(16 beoordeling)
Kamer v.a. 80€ per nacht
App. v.a. 80€ per nacht
Schneiderhof flower flower
Fam. Hochkofler  | Sarntal  (Bozen en omgeving)
Veeteelt
ontbijt
Boerderijwinkel: melk, honing, handwerk/Handenarbeid ...
Agrarische aanbiedingen: Stalbezoek, Boerenambacht op de boerderij, Rondleiding boerderij
Afstand 1,1 km
Positie op de kaart
4,9
"Uitstekend"
(73 beoordeling)
App. v.a. 75€ per nacht
Maurer Hof flower flower flower
Fam. Obkircher  | Sarntal  (Bozen en omgeving)
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: melk, spek, eieren ...
Agrarische aanbiedingen: Hooien meebeleven, Meewerken in de stal, Knoedel-kookcursus
Afstand 1,7 km
Positie op de kaart
App. v.a. 85€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

De Durnholzer See

Verdere informatie

Contacts
Tourist Office
Piazza Chiesa/Kirchplatz 9
39058 Sarentino Village/Sarnthein
Open
description to arrive at destination

From Bolzano fallow the signs for Val Sarentino/Sarntal.

General description

The starting point for this fantastic snowshoe hike is the car park in Valdurna/Durnholz. After a short ascent to the outflow of the lake, it is already time to put on your snowshoes. Following the lovely forest trail on the orographic left bank to the northern end of lake, the tour then continues along the stream, first to the east through the Großalmtal valley in shade but glittering with powder snow. As you gain height you come to sunny pasture ridges and via the Innerhütten-Alm Alpine pasture to the Fortschellscharte gap.

Tip: when snow conditions are good, definitely ascend the nearby Kassianspitze peak (2,581 m, ascent: approx. 1 hour).

Reverse the route to return to the starting point at the Valdurna car park.