&noscript=1 /> Geislerspitzen in het Villnössdal - Zuid-Tirol Geislerspitzen in het Villnössdal - Zuid-Tirol
 
Geisler pieken: Natuurlijke bioscoop van de Dolomieten
Geisler pieken: Natuurlijke bioscoop van de Dolomieten

Bestemming

Geisler pieken

Geisler pieken: Natuurlijke bioscoop van de Dolomieten

Zelfs als je erg geconcentreerd op de snelweg tussen Vahrn en Klausen zit, komen ze onvermijdelijk in je linker gezichtsveld: de elegante rotstorens van de Geislergroep zijn meer dan een geliefd fotomotief.

Slank, bijna als spitse naalden, rijzen deze 19 rotsachtige broertjes en zusjes van de Geisler Groep, die veel op elkaar lijken, de hemel in. De Geisler-toppen behoren tot het natuurpark Puez-Geisler en vormen een bergrug tussen Villnöß en het Grödnertal.

De belangrijkste top is de Sass Rigais met 3.025 meter in het oostelijk deel van het gebergte. Andere toppen zijn de Wasserkofel, de Odla di Valdussa, de Furchetta, het Sas de Mesdì, de Villnösser Odla, de Villnösser Turm, de Große en de Kleine Fermeda. In het Ladinisch heten de toppen trouwens "Odles", naalden, hoe toepasselijk!

Het waren de wanden van de Geisler die de extreme bergbeklimmer Reinhold Messner als kind uitdaagden tot zijn eerste klimexperimenten. Het is dus geen verrassing dat de Geisler-toppen nu door talloze klimmers zijn bedwongen op een groot aantal routes. Er zijn ook twee via ferrata's die naar de Sass Rigais leiden, die zelfs in één dag kunnen worden gedaan, te beginnen met de uitdagende oostelijke beklimming en afdalend via de via ferrata in het zuiden.

Voor wie liever vaste grond onder de voeten heeft, zijn er talloze wandelingen te kiezen in de omgeving van de Geislerpitzen.

Rondwandeling

Een droomachtige rondwandeling rond de Geislerspitzen gaat langs verschillende hutten en alpenweiden. De beklimmingen zijn rustig, de alpenflora weelderig. De bergwandeling is ook goed op te doen als tweedaagse tocht, want er zijn hutten langs de route waar je ook kunt overnachten.

De route loopt van de Zanseralm via de Gampenalm naar de Schlüterhütte, en dan via de Bronsoijoch, Kreuzjoch en Wasserscharte naar de Cislesalpe. De terugweg sluit aan op het Adolf Munkelpad via de Panascharte.

Geisler pieken: Natuurlijke bioscoop van de Dolomieten

Adolf Munkel Pad

De Adolf Munkel Route aan de voet van de imposante noordwanden van de Geislerspitzen geldt als bijzonder mooi. Met een hoogteverschil van ongeveer 400 meter is dit pad bijzonder geschikt voor gezinnen en heeft het een gevarieerd landschap, met verschillende alpenhutten die uitnodigen om te stoppen voor een hapje en een drankje. De tocht begint bij de Waldschenke ten zuidoosten van St. Magdalena in Villnöß. Volg vanaf de parkeerplaats de borden naar de Broglesalm, eerst over een breed bospad het dal in, dan langs de Broglesbachbeek tot aan het begin van het Adolf Munkelpad.

Daar leidt het pad in oostelijke richting, deels vlak, deels matig stijgend, in de buurt van de boomgrens onder de Geisler toppen. Onderweg kun je afdalen naar de Gschnagenhardtalm, de Geisleralm en de Glatschalm of verder omhoog wandelen naar de Gampenalm.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen in de buurt van de Geisler toppen
28 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Ansitz Ranuihof flower flower flower flower
Fam. Runggatscher  | Villnöss
Veeteelt
ontbijt
Producthoek: vruchtenspreads, siroop, kruiden ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Stalbezoek, Rondleiding boerderij
Afstand 0,4 km
Positie op de kaart
4,9
"Uitstekend"
(27 beoordeling)
Kamer v.a. 128€ per nacht
Unterkantiolerhof flower flower flower flower
Fam. Mantinger  | Villnöss
Veeteelt
Producthoek: melk, yoghurt, kaas ...
Agrarische aanbiedingen: meewerken in de stal, stalbezoek, rondleiding boerderij ...
Afstand 0,7 km
Positie op de kaart
4,8
"Zeer goed"
(76 beoordeling)
online te boeken
App. v.a. 119€ per nacht
Oberkantiolhof flower flower flower flower
Fam. Obexer  | Villnöss
Veeteelt
ontbijt
Producthoek: melk, eieren, vruchtenspreads ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
Afstand 0,8 km
Positie op de kaart
5,0
"Uitstekend"
(71 beoordeling)
Kamer v.a. 136€ per nacht
App. v.a. 130€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Geisler pieken

Verdere informatie

Contacts
Funes Tourism Association
Peterweg 10
39040 Villnöss/Funes valley
Closed
Operation Schedules
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Equipment
It is advisable to carry a via ferrata set.
Park
Car park Zans subject to a fee
Safety instructions
Carry suitable equipment
General description

The Sass Rigais is the main summit of the Geisler and with its 3025 m an absolute must for anyone who wants to conquer the pale mountains. Sure-footedness, head for heights, experience in the mountains and the use of a climbing harness are required. 

Route description
• Hiking time: 6h 40min • Trail numbers: 28, 29 • The hike starts at the car park Ranui (1370 m) near St. Magdalena. Walk on trail no. 28, a wide forest road, continually ascending through the woods until you reach a crossroads (1716 m). Turn right and after a few metres you will find the beginning of trail no. 29. Follow the serpentine, narrow and steeper trail no. 29 to reach Mittagsscharte (2597 m). The stunning view of Villnöss Valley is worth a short rest. In the Mittagsscharte, there is the access to the via ferrata which leads to the summit of the Sass Rigais. It is equipped with steel ropes and belaying with a climbing harness is strongly recommended as the trail consists of many exposed parts. Danger, falling rocks due to other mountaineers! The last few metres to the summit, you have to walk on a narrow, exposed crest which is not equipped with a steel rope. From the summit of the Sass Rigais (3025 m) you will have an impressive panoramic view of the surrounding valleys and peaks of the Dolomites.
description to arrive at destination

Through the Eisacktal/Valle Isarco valley to Klausen/Chiusa; turn into Villnöss/Funes valley and drive to St. Johann – Ranui (car park subject to charge) 

Public transport
By bus from Klausen/Chiusa or Brixen/Bressanone through Villnöss/Funes valley to the bus stop Ranui (from there 5-min-walk to starting point)