&noscript=1 /> De Kalterer See in Kaltern - Zuid-Tirol De Kalterer See in Kaltern - Zuid-Tirol
 
Kalterer See: de Stille Zuidzee van de Alpen
Kalterer See: de Stille Zuidzee van de Alpen

Bestemming

Kalterer See

Kalterer See: de Stille Zuidzee van de Alpen

 

Er zijn weliswaar geen kokospalmen of zandstranden aan de Kalterer See. Het warmste meer van de Alpen kan echter met recht een zuidelijk meer worden genoemd.

De watertemperatuur is zeer aangenaam.

Met watertemperaturen van 17° tot 19 °C al in het late voorjaar en tot 28 °C midden in de zomer heeft de Kalterer See in het Zuid-Tiroolse Unterland het warmterecord onder de Alpenmeren. Het dankt zijn warme karakter aan zijn geringe diepte: op het diepste punt is de Kalterer See slechts 5,6 meter diep. Zijn omvang daarentegen is behoorlijk indrukwekkend. Met een oppervlakte van ongeveer 1,5 vierkante kilometer is het bijna net zo groot als Kuens, de kleinste gemeente van het land, en daarmee het grootste natuurlijke meer van Zuid-Tirol. Maar dat betekent niet dat de waterkwaliteit te wensen overlaat - integendeel. In 2006 werd het door de Italiaanse milieubeschermingsvereniging Legambiente uitgeroepen tot het op één na schoonste meer van Italië. Alleen het water van het Sirio-meer in Piemonte is beter om door te slikken.

Wind zoals besteld

Maar niet alleen de grootte en het water zijn indrukwekkend. Ook het weer kun je bij de Kalterer See bewonderenswaardig punctueel noemen. De zon is het hele jaar door een regelmatige gast. Vanaf maart, bij goed weer, arriveert ook dagelijks de Ora, een zuidelijke wind die aan het begin van de middag van het Gardameer naar Kaltern waait. Dit maakt het meer tot een ideaal gebied voor windsurfers en zeilers. Dit water wordt zelfs beschouwd als de bakermat van het Italiaanse surfen, dat hier in de jaren zeventig ontstond. Maar het zijn niet alleen windsurfers die hun golven krijgen, het meer kan ook verkend worden met roeiboten en waterfietsen, die op verschillende plaatsen te huur zijn. Zwemmen is natuurlijk ook nadrukkelijk toegestaan en de enthousiaste zwemmer kan kiezen uit vier zwembaden als startpunt voor zijn of haar baantjes.

Kalterer See: de Stille Zuidzee van de Alpen

Helemaal tevreden

Maar wie liever van een respectvolle afstand naar het water kijkt, hoeft zich bij de Kalterer See niet te vervelen. Uitgerust met een dagkaart en een visvergunning, beide verkrijgbaar bij het toeristenbureau van Kaltern, is het de moeite waard om je hengel uit te werpen. Snoek, karper, paling en andere meerbewoners spartelden al aan menig haakje. Als noch een dag in noch aan het meer je aanspreekt, kun je ook om het meer wandelen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Kalterer-See-Rundwanderung, een ontspannen wandeling met talrijke mogelijkheden om te stoppen voor een versnapering. Bovendien leidt de rondwandeling over houten loopbruggen door de biotoop aan de zuidelijke oever van de Kalterer See, dat een beschermde habitat vormt voor meer dan 100 verschillende vogelsoorten en talrijke moerasbewoners. Dit korte uitstapje is niet alleen de moeite waard in de lente en de zomer, maar ook in de herfst, wanneer de omringende wijngaarden kleurrijk kleuren. In de winter daarentegen staat het meer in het teken van schaatsen, mocht het bevroren zijn.

Sterke punten van het meer

Dat de Kalterer See een meer van de vier seizoenen is, is niet alleen te danken aan zijn flora en fauna. Soms is het meer "slechts" het decor. Bijvoorbeeld als je van het gehucht Klughammer aan het meer naar de ruïne Leuchtenburg wandelt. Vanaf dit oriëntatiepunt in Kaltern kun je het hele meer en de omgeving overzien.

De Kalterer See wordt ook één keer per jaar een decor in St. Josef, het tweede dorp direct aan zijn oevers, tijdens het Kalterer See Festival. Tijdens dit evenement eind juli treden elk jaar bekende artiesten en bands op, zoals Uriah Heep, Status Quo of Mark Forster. Op het podium op het meer laten ze bezoekers even het zwemmen, zeilen, vissen, wandelen en hardlopen vergeten.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen rond de Kalterer See
79 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Weinhof flower flower flower
Fam. Andergassen  | Kaltern aan de Wijnroutee  (Bozen en omgeving)
Boerderij met biologische landbouw, Fruitteelt, Wijnbouw
Producten van de boerderij: eieren, vruchtensappen, wijn ...
Afstand 0,8 km
Positie op de kaart
App. v.a. 83€ per nacht
Winkl-Hof flower flower
Fam. Conci  | Kaltern aan de Wijnroutee  (Bozen en omgeving)
Fruitteelt, Wijnbouw
Producten van de boerderij: eieren, siroop, vruchtensappen ...
Afstand 1,0 km
Positie op de kaart
App. v.a. 75€ per nacht
Leuchtenhof flower flower flower flower
Fam. Morandell  | Kaltern aan de Wijnroutee  (Bozen en omgeving)
Fruitteelt, Wijnbouw
Producthoek: vruchtenspreads, siroop, vruchtensappen ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Rondleiding boerderij met wijnproeverij, Knoedel-kookcursus
Afstand 1,0 km
Positie op de kaart
5,0
"Zeer goed"
(1 beoordeling)
App. v.a. 105€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Kalterer See

Verdere informatie

Contacts
Lake of Caldaro/Kalterer See
St. Josef am See/S. Giuseppe al lago
39052 Caldaro/Kaltern
Operation Schedules
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
General description

The Lake Kaltern The Mediterranean landscape around Lake Kalterer See leads many to the correct assumption that this lake really is the warmest lake in the Alps! There are four public beaches that offer direct access to the lake, known for its especially inviting water quality and colorful splendor! Sometimes it's a tint of deep blue, other times it mirrors the green of the surrounding landscape! And Lake Kalterer See is so versatile: row boats, sailboats, pedal boats and surf boards glide across the water. Yet it's so incredibly tranquil here. For sure you'll hear the sound of children's laughter; after all, this is their little corner of paradise. Quite simply, it's beautiful in the lake, on the lake and all around the lake.

description to arrive at destination

By car: from Kaltern take the wine road towards Tramin/Termeno. In St. Josef/San Giuseppe turn left towards Lake Kaltern. Large parking area available.

By public transportation: regular bus connections to Lake Kaltern. At the following link you will find further info as well as the detailed timetable www.sii.bz.it