&noscript=1 /> Keschtnweg in het Eisackdal - Zuid-Tirol Keschtnweg in het Eisackdal - Zuid-Tirol
 
Keschtnweg: herfstjuweel in het Eisackdal
Keschtnweg: herfstjuweel in het Eisackdal

Bestemming

Keschtnweg

Keschtnweg: herfstjuweel in het Eisackdal

De Kastanienweg in het Eisackdal combineert wandelen met genieten. Onderweg zijn er Zuid-Tiroolse gerechten en uitgestrekte kastanjebossen.

Op de hellingen tussen gemengde bossen en weelderige weiden staan talloze kastanjebomen. In de herfst dragen ze de tamme kastanjes, die even smakelijk als voedzaam zijn en altijd een belangrijke rol hebben gespeeld in de Zuid-Tiroolse keuken als ze gepoft of gekookt werden. De Eisacktaler Kastanienweg verloopt onder en naast de knoestige reuzen die hier in bijzonder grote aantallen gedijen. De Keschtnweg is in totaal 60 kilometer lang, en wie de hele route aflegt begint in Brixen en komt - uiteraard niet op dezelfde dag - aan in Bozen.

Op de route, die verdeeld is in vier etappes, zijn er altijd kunst-, cultuur- en natuurmonumenten te bewonderen en lokale producten om van te genieten. De route voert ook langs legendarische plaatsen die ooit het rijk waren van heksen, feeën en spoken.

De route is vooral populair tussen september en begin november, omdat het dan "Törggele-tijd" is. Maar het pad is niet alleen in de herfst een populaire route; ook in de andere seizoenen zijn wandelaars gefascineerd door de gevarieerde vegetatie.

Vvan Neustift naar Bozen

Onderweg biedt de Keschtnweg veel mogelijkheden om te stoppen voor versnaperingen en overnachtingen. De eerste etappe voert van het klooster Neustift 16 kilometer door oeroude kastanjebossen, langs drie bezienswaardige kerkjes, tot aan Feldthurns. Hier begint de tweede etappe over de weg door het zonnige middelgebergte van Feldthurns. Onderweg nodigen verschillende rustieke wijntavernes je uit om te stoppen voor een hapje en een drankje. Het Renaissance kasteel van Velthurns en het klooster van Säben zijn bezienswaardig. Aan het eind van dit deel daal je met haarspeldbochten af naar Klausen, een hele tijd vergezeld van het uitzicht op de daken van de kunstenaarsstad. De derde etappe van de Keschtn route voert van Barbian door velden, weiden, kleine gehuchten en gemengd bos en gedeeltelijk door de rotsachtige Gonderbachgraben. Bij Saubach kun je zien hoe het water van de Gonderbach over een rotspunt het dal in stort. Niet alleen voor natuurwaarnemers, maar ook voor liefhebbers van sacrale kunst zijn er verschillende kerkjes te ontdekken op dit traject naar Leitach op het hoogplateau van Ritten.

Het vierde en laatste deel van de Keschtn route leidt naar kasteel Runkelstein bij Bozen. Onderweg zijn er enkele bijzondere attracties, zoals het Feuersalamandertal en de ruïne Stein. De beroemde aardpiramides in Unterinn aan de Ritten zijn bijzonder indrukwekkend. Het materiaal dat door de regen in de loop van honderden jaren tot de kegelvormige kleiformaties met hun stenen hoeden is gevormd, is 25.000 jaar oud.

Keschtnweg: herfstjuweel in het Eisackdal

Törggelen

 

Langs de Keschtnweg zijn er niet alleen talrijke bezienswaardigheden, maar ook veel boerderijen met kleine tavernes. Deze rustieke tavernes serveren "Marenden" met typische Eisacktal gerechten en nodigen je uit om in de herfst te Törggelen - een culinaire traditie die teruggaat op een oud gebruik van boeren en wijnhandelaren. Om de "Sußer", het jonge, nauwelijks gegiste druivensap, en later de "Nuien", de gegiste most, te proeven vindt sindsdien het populaire Törggelen plaats. Er is spek, Schüttelbrot, huisworst met kool, een slachtschotel met "Rippelen" en "Surfleisch". Natuurlijk mogen de stevige gerstensoep, de knoedels en de Schlutzkrapfen niet ontbreken. Tot slot is er een vet feest met Krapfen en gebakken "Keschtn".

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen in de buurt van de Keschtnweg
32 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Seiserhof flower flower
Fam. Kerer  | Vahrn  (Eisacktal)
Wijnbouw
Producten van de boerderij: vruchtenspreads, wijn
Afstand 0,3 km
Positie op de kaart
App. v.a. 55€ per nacht
Ölackererhof flower flower flower flower
Fam. Gasser  | Vahrn  (Eisacktal)
Fruitteelt, Wijnbouw
ontbijt
Producthoek: eieren, vruchtenspreads, siroop ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Boerenambacht op de boerderij, Rondleiding boerderij ...
Afstand 0,3 km
Positie op de kaart
4,9
"Zeer goed"
(4 beoordeling)
online te boeken
App. v.a. 116€ per nacht
Bühlerhof flower flower
Fam. Thaler  | Natz-Schabs  (Eisacktal)
Fruitteelt, Wijnbouw
Producten van de boerderij: eieren, siroop, vruchtensappen ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal
Afstand 0,5 km
Positie op de kaart
4,8
"Zeer goed"
(18 beoordeling)
App. v.a. 75€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Keschtnweg

Verdere informatie

Contacts
Tourist office Bressanone/Brixen
Viale Ratisbona/Regensburger Allee 9
39042 Bressanone/Brixen
Open
Operation Schedules
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
General description

The Keschtnweg Chestnut Trail from the Neustift Monastery (560 m) to Terlan/Terlano (250 m) runs along the right bank of the Eisacktal Valley. It is in autumn, at the time of the Törggelen, that the trail is at its most eye-catching and many taverns and inns along the way offer traditional Törggelen dishes. The lush, diverse vegetation and simple, rural way of life also attracts visitors in spring and early summer.

Public transport
Bus 320.2

Information about the public transports you can find on https://altoadigemobilita.info/ or at the infopoint mobile (phone: +39 0471 220880; mail: contact@suedtirolmobil.info)

Route description

The moderately difficult 90 km-long Keschtnweg trail isn’t necessarily just a single, long-distance hike. It can also be broken up into separate one-day stages. The Keschtnweg is regularly signposted as it crosses the terraced slopes varying between 700 m and 980 m. 

The route can be divided into five stages, a day at a time. However, finding accommodation at the last minute could be a problem and should thus be booked in advance. In late autumn there are still many tourists visiting Brixen and its surroundings, especially during the popular Törggelen season. Info boards are positioned along the route as it crosses through a diverse landscape with mixed forests and meadows. On the trail, farmers offer regional products. The natural monuments along the Keschtnweg testify to an age-old mountain culture recounting mysterious tales of witches, fairies and spirits.

THE KESCHTNWEG

Length: ± 82 km

Altitude difference (ascent): 4,050 m

Highest point: 1,000 m (above Signat/Signato on the Ritten/Renon)

Sections: 5 stages

Difficulty level: moderate – but no special equipment is required

Recommended period: from March to November.

Park

Monastery Novacella/Neustift