&noscript=1 /> Montiggler Meren in Eppan - Zuid-Tirol Montiggler Meren in Eppan - Zuid-Tirol
 
Montiggl-meren: de betoverde meren van Eppan
Montiggl-meren: de betoverde meren van Eppan

Bestemming

Montiggl Meren

Montiggl-meren: de betoverde meren van Eppan

De Montiggl Meren zien eruit als iets uit het script van een sprookjesfilm - compleet met betoverd kasteel en omringend sprookjesbos.

Het Montiggl-bos, ongeveer acht kilometer ten zuidwesten van Bozen, is met een oppervlakte van één vierkante kilometer één van de grootste recreatiegebieden in Zuid-Tirol en is beschermd als natuurreservaat. Maar het is geen dreigend struikgewas in de zin van de gebroeders Grimm. In plaats van een donker bos, bewoond door heksen en wolven, kunnen bezoekers wandelen door lichte dennen- en gemengde loofbossen. De sfeer is ook veel gezinsvriendelijker dan in de bekende sprookjes. Dit komt vooral door de twee meren die in het hart van het bos liggen.

Montiggler Seen - In maat L en S

Wie zich aangetrokken voelt tot het Montiggler Bos, kan zelf bepalen naar welk meer hij zijn schreden richt. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de Montiggler Seen met z'n tweeën: de Großer Montiggler See ligt in een beboste laagte van de Mitterberg, de Kleiner Montiggler See, ook omgeven door bossen, iets naar het noordoosten. Beide zijn een bezoek waard, ook omdat ze verschillende dingen bieden.

De oppervlakte van het Grote Meer van Montiggl is iets meer dan drie keer zo groot als die van zijn kleine broertje en het verwelkomt zijn bezoekers met meer luxe. Met de auto kun je in de buurt parkeren. Direct aan het grote meer grenst een openluchtzwembad met verwarmd bad en de langste waterglijbaan van Zuid-Tirol, het restaurant van het naastgelegen hotel serveert warm eten.

De kleine Montiggler See daarentegen is iets idyllischer. Het is alleen te voet bereikbaar of met de pendelbus, die regelmatig rijdt vanaf de Montiggler parkeerplaats. Het restaurantje aan het meer is kleiner en in plaats van een heel zwembad is er een ligweide aan de oever. Het hoogtepunt hier is om het meer op te zwemmen en rustig het glinsterende water en het omringende bos te observeren. Hier leer je dat "sprookjesachtig" niet per se kitsch hoeft te zijn.

Maar ook als het aanbod van de twee broers verschilt, lijken ze in één ding erg op elkaar: hun waterkwaliteit. In 2009 werden ze uitgeroepen tot de schoonste meertjes van Italië.

Montiggl-meren: de betoverde meren van Eppan

Waarom zwemmen?

Het schone water van de meren is erg verleidelijk, maar ook als je voorlopig liever op het droge blijft, is het Montiggl-gebied een prachtige plek om naar toe te gaan. Talrijke wandel- en fietspaden doorkruisen het Montiggler Woud. Een leuke wandeling voor gezinnen voert bijvoorbeeld in anderhalf uur rond de twee meren. Een ijscoupe bij het Grote Meer van Montiggl geeft nog meer vleugels bij het lopen.

Fietsers daarentegen kunnen hun tocht ook al in Tramin of Kaltern beginnen en door boomgaarden en wijngaarden naar het Montiggl-bos fietsen. Naast makkelijke bospaden zijn hier ook enkele interessante routes voor mountainbikers.

Montiggl's wildeman

Een tocht in het Montiggl-bos en rond de meren heeft ook het voordeel dat er veel te zien is. Zo springt de "Seeschlössl", een middeleeuws aandoende residentie die ongeveer 130 jaar geleden aan het Grote Meer van Montiggl werd gebouwd, in het oog als je rond het meer loopt of fietst. In de directe omgeving is ook een biotoop die gekenmerkt wordt door riet, dat via een loopbrug kan worden verkend.

Ook de moeite waard is het Frühlingstal bij het dorp Montiggl, waar de lente al eind februari aanbreekt met duizenden vroege bloemen.

Een andere populaire fiets- en wandeletappe is de "Wilder Mann Bühel". Vanaf deze verhoging in het Montiggl-bos heb je niet alleen een prachtig uitzicht over het bos en de Überetsch. Vondsten uit de Late Bronstijd en de Midden IJzertijd en verbrande botfragmenten wijzen erop dat de "Wilder Mann Bühel" een prehistorische offerplaats was. In de 19e eeuw vestigde Peter Weth zich op de Bühel na terugkomst van een avontuurlijke tijd als goudzoeker in Amerika en bracht hier de rest van zijn leven door als kluizenaar. Een steen draagt nog steeds de inscriptie "P. W. geb. 1824".

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen in de buurt van de Montiggler Meren
82 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Köfelehof flower flower
Fam. Waldthaler  | Eppan an der Weinstraße  (Bozen en omgeving)
Wijnbouw
Producthoek: vruchtenspreads, siroop, vruchtensappen ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken
Afstand 0,8 km
Positie op de kaart
4,2
"Goed"
(1 beoordeling)
App. v.a. 100€ per nacht
Waldthalerhof flower flower flower flower
Fam. Waldthaler Simonini  | Eppan an der Weinstraße  (Bozen en omgeving)
Fruitteelt, Wijnbouw
Producthoek: vruchtenspreads, vruchtensappen, pickles ...
Agrarische aanbiedingen: hulp bij de druivenoogst
Afstand 1,1 km
Positie op de kaart
App. v.a. 97€ per nacht
Schlosserhof flower flower flower
Fam. Ebner  | Eppan an der Weinstraße  (Bozen en omgeving)
Fruitteelt, Wijnbouw
Producten van de boerderij: wijn, vers fruit naargelang het seizoen
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken
Afstand 2,7 km
Positie op de kaart
5,0
"Zeer goed"
(1 beoordeling)
App. v.a. 70€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Montiggler Meren.

Verdere informatie

Contacts
Tourist Info Eppan
Rathausplatz 1
39057 St. Michael | Eppan
Operation Schedules
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec

Position:
The big Montiggl Lake is located in the middle of the nature reserve Montiggl with its stunning mixed forest in the community of Eppan on 492 meters above sea level. It can be reached by car or by the numerous walking paths nearby.

Topography:
The big Montiggl Lake has a shoreline of 2 kilometres and its surface is around 18 hectares wide. At its deepest spot it has a depth of 11.5 meters. In the north-east it is surrounded by rock, whereat the opposite site it changes to a swamp.

Utilization:

According to analyses the lake has very good data regarding the water quality and is therefore one of South Tyroles most popular swimming lake. In the west of the lake there are hotels, restaurants and a swimming pool with a pier located.