&noscript=1 /> Plätzwiese in de Dolomieten - Zuid-Tirol Plätzwiese in de Dolomieten - Zuid-Tirol
 
Alpenweide Plätzwiese: Groen paradijs
Alpenweide Plätzwiese: Groen paradijs

Bestemming

Alpenweide Plätzwiese

Alpenweide Plätzwiese: Groen paradijs

Het Pragserdal omvat het hoogplateau Alpenweide Plätzwiese, één van de mooiste wandelgebieden van heel Zuid-Tirol.

Het Pragserdal splitst zich direct na de ingang in twee zijdalen. Beide hebben aan het eind van het dal heel bijzondere hoogtepunten te bieden: het ene is de Pragser Wildsee, het andere de Plätzwiese in het natuurpark Fanes-Sennes-Prags. Als de sneeuw gesmolten is, stralen de weiden van dit hoogplateau op 2.000 meter boven zeeniveau in alle kleuren. Van hieruit, tussen de Dürrenstein en de drieduizend meter hoge Hohe Gaisl, kun je enkele beroemdheden uit de Dolomieten zien: de Monte Cristallo, de Drei Zinnen, de Tofana en de Marmolata. Dit is een heerlijke plek om te ontspannen van het dagelijkse leven - niet in de laatste plaats in een van de gezellige alpenhutten, waar allerlei specialiteiten van het Hochpustertal worden aangeboden.

Zomer en winter

In de zomer is het zonnige hoogplateau de ideale plek voor nordic walking of mountainbiketochten en natuurlijk voor wandelingen. In de winter kun je je hier net zo goed te voet verplaatsen als met toerski's of sneeuwschoenen. De Plätzwiese is vooral populair bij langlaufers: zij komen aan hun trekken op de zeven kilometer lange gevarieerde loipe. Ook internationale atleten trainen hier, maar het terrein is net zo goed geschikt voor beginners.

Alpenweide Plätzwiese: Groen paradijs

AOp de Strudelkopf

Voor natuur- en bergliefhebbers is de Plätzwiese een ware schatkist. Van hieruit kun je talloze hoogalpine tochten maken. Maar je kunt de Dolomieten ook in al hun schoonheid verkennen tijdens meer ontspannen gezinswandelingen. Als je je bijvoorbeeld vanuit een nieuw perspectief wilt vergapen aan de Drei Zinnen, kun je het beste omhoog wandelen naar de Strudelkopf. Eerst ga je omhoog naar de Dürrensteinhut op 2.040 meter, vandaar ga je verder naar de Strudelkopfsattel op 2.200 meter. Vanaf het zadel voert het pad oostwaarts naar het Heimkehrer-Kreuz op de Strudelkopf op 2.307 meter, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de Pragser Dolomieten en niet in de laatste plaats op de Drei Zinnen in de naburige Sextner Dolomieten. De terugweg is via het stijgpad, de wandeling duurt iets minder dan drie uur. De wandeling wordt dubbel zo mooi in de vroege ochtend, als de zon heel langzaam vanachter de bergen tevoorschijn komt en aan de hemel komt.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen in de buurt van de Plätzwiese
17 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Ringlerhof flower flower
Fam. Jesacher  | Prags
Veeteelt
Producten van de boerderij: melk, eieren
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken
Afstand 8,3 km
Positie op de kaart
4,9
"Zeer goed"
(1 beoordeling)
App. v.a. 100€ per nacht
Glögglhof flower flower flower
Fam. Sinner  | Prags
Veeteelt
Producten van de boerderij: melk, eieren, kruiden ...
Agrarische aanbiedingen: Meewerken in de stal, Stalbezoek
Afstand 8,7 km
Positie op de kaart
4,9
"Uitstekend"
(97 beoordeling)
App. v.a. 85€ per nacht
Waldruhe flower flower flower
Fam. Trenker  | Toblach
Boerderij met biologische landbouw, Veeteelt
ontbijt
Boerderijwinkel: melk, eieren, granen ...
Agrarische aanbiedingen: Stalbezoek, Rondleiding boerderij
Afstand 8,9 km
Positie op de kaart
5,0
"Zeer goed"
(1 beoordeling)
Kamer v.a. 100€ per nacht
App. v.a. 60€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Prato Piazza

Verdere informatie

Contacts
Prato Piazza
Prato Piazza
39030 Braies
description to arrive at destination
General description

Located at 2,000 metres above sea level, visitors find true serenity and pure nature in the area of Prato Piazza. Thanks to its integration into the Fanes-Senes-Braies Nature Park, the beautiful Prato Piazza area surrounded by imposing peaks, has been able to maintain its naturalness and originality. Far from car traffic and any noise, the alpine plateau fascinates with a splendid view of the surrounding mountains like Picco di Vallandro and Croda Rossa, and in the distance you can admire the Monte Cristallo and Tofane Mountains. Hobby photographers find the best of motives in summer and winter. You can sit down, take a deep breath, and enjoy the variety of nature, or actively discover the surrounding nature. Walking, Nordic walking, hiking, climbing or by bicycle.