&noscript=1 /> De Pragser Wildsee in de Dolomieten - Zuid-Tirol De Pragser Wildsee in de Dolomieten - Zuid-Tirol
 
Pragser Wildsee: parel van de Dolomietenmeren
Pragser Wildsee: parel van de Dolomietenmeren

Bestemming

Pragser Wildsee

Pragser Wildsee: parel van de Dolomietenmeren

De Pragser Wildsee onderscheidt zich door zijn ligging midden in de Pragser Dolomieten in het noordelijke deel van het natuurpark Fanes-Sennes-Prags.

Afhankelijk van het weer glinstert de Pragser Wildsee voor de majestueuze Seekofel (2.810 meter) in een diep smaragdgroen, dan weer in een koel turquoise blauw. De omringende bossen en het bootshuis aan de oever worden er schilderachtig in weerspiegeld. Het meer is waarschijnlijk ontstaan na een aardverschuiving die het water heeft afgedamd. Het ligt op 1.494 meter boven de zeespiegel, het wateroppervlak beslaat ongeveer 31 hectare. Het meer is het beginpunt van de klassieke Dolomiten-Höhenweg, waarover je in ongeveer 13 dagen van Prags naar Belluno kunt wandelen.

De legendarische Wildsee

De Pragser Wildsee en de Seekofel staan centraal in talrijke verhalen over het verdwenen rijk van de Fanes uit de Ladinische legenden: vanaf het meer kon je het rijk van de Fanes bereiken per boot, waarvan de poort aan de voet van de Seekofel zou hebben gelegen. In het Ladinisch wordt de berg daarom ook wel "Sas dla Porta" genoemd, wat poortberg betekent. Dolasilla, de koningin van de Fanes, zou tot op de dag van vandaag elk jaar in de eerste nacht van de nieuwe maan in de herfst met haar zus in een boot over het meer varen, wachtend op de beloofde tijd waarin alles weer wordt zoals het ooit was.

Pragser Wildsee: parel van de Dolomietenmeren

Fanes-Sennes-Prags Natuurpark

Fanes-Sennes-Prags Natuurpark, opgericht in 1980, ligt in de Dolomieten, zijn oppervlakte van meer dan 25.000 hectare beslaat gebieden van de gemeenten Abtei, Enneberg, Olang, Prags, Toblach en Wengen. In de sparrenbossen van het natuurpark leven korhoenders en vossen, op de alpenweiden en bergweiden bloeien gentiaan, arnica, vuurlelies en Turkse kaplelies, en op een hoogte van meer dan 2.000 meter kun je met een beetje geluk alpenhazen, alpensneeuwhoenders en edelweiss spotten. Het gebied rond de Pragser Wildsee is bijzonder geschikt om edelherten en gemzen te observeren. Als het observeren van de planten, dieren en bergformaties je nieuwsgierigheid opwekt, moet je het Natuurparkhuis Fanes-Sennes-Prags in St. Vigil in Enneberg bezoeken: Daar kun je alles te weten komen over geologie, flora, fauna en de legendes van de Fanes. Het meer van Toblach ligt ook in het natuurpark Fanes-Sennes-Prags.

Het Hotel Pragser Wildsee

Het nog steeds imposante hotel aan de oevers van de Pragser Wildsee, een fraai stijlvoorbeeld voor de grand hotels van rond de eeuwwisseling, opende zijn deuren in 1899. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het hotel het toneel van een drama: Reichsführer-SS Heinrich Himmler besloot speciale gevangenen uit de concentratiekampen naar Niederdorf in het Pustertal te laten brengen om door chantage zijn positie in de onderhandelingen met de geallieerden te verbeteren. Dit waren de "meest waardevolle" gevangenen van het regime: prominenten die voor de SS zogenaamd meer waard waren dan een hele divisie. Het plan mislukte: de gijzelaars werden op 30 april door Wehrmacht-officier Wichard von Alvensleben bevrijd uit de macht van de SS en naar het Hotel Pragser Wildsee gebracht. Ze bleven er vier weken en werden verzorgd door de hoteleigenaresse, toerismepionier Emma Hellenstainer, totdat de Amerikanen hen op 4 mei 1945 bevrijdden.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen in de buurt van de Pragser Wildsee
19 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Eggerhof flower flower flower flower
Fam. Ploner  | Prags
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: eieren
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Stalbezoek, Rondleiding boerderij
Afstand 2,4 km
Positie op de kaart
3,9
"Goed"
(6 beoordeling)
Kamer v.a. 150€ per nacht
APP. Durnwalder flower flower
Fam. Durnwalder  | Prags
Veeteelt
Producten van de boerderij: melk, eieren
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
Afstand 2,4 km
Positie op de kaart
4,9
"Uitstekend"
(158 beoordeling)
online te boeken
App. v.a. 46€ per nacht
Mösslhof flower flower
Fam. Steiner Schmid-Taschler  | Prags
Veeteelt
Producten van de boerderij: melk, yoghurt, eieren ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
Afstand 2,6 km
Positie op de kaart
4,7
"Zeer goed"
(1 beoordeling)
App. v.a. 65€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Pragser Wildsee

Verdere informatie

Contacts
Braies lake
San Vito
39030 Braies/Prags
description to arrive at destination
General description
In the summer the lake of Braies reflects every colour. In the winter it is covers of ice and snow. Both as in the summer and winther it is the trail head of hikes, skitouren, snowshoe hikes and walks. Also nordic-walker are going to have walks in this territories. And everyone who likes to go to the limits of one's capacity can go to one of the three climbing crag.