&noscript=1 /> Messner Bergmuseum Ripa - Zuid-Tirol Messner Bergmuseum Ripa - Zuid-Tirol
 
Messner Mountain Museum Ripa
Messner Mountain Museum Ripa

Bestemming

MMM Ripa

Messner Mountain Museum Ripa

Van Azië tot Afrika, van Zuid-Amerika tot Europa: in het vijfde van de Messner Mountain Museums staat de mens en zijn cultuur centraal. 

De MMM Ripa is gemaakt voor en over bergvolken uit de hele wereld. De naam van het museum is Tibetaans en is samengesteld uit "ri" voor berg en "pa" voor mens. In kasteel Bruneck, dat troont op een centrale heuvel boven de oude stad, heeft het MMM Ripa een locatie die perfect past bij het thema: het kasteel, gebouwd in de 13e eeuw, biedt rondom uitzicht op de bergwereld. Deze plaatsen zijn onderdeel en uitdrukking van de doorleefde Zuid-Tiroolse bergcultuur.

Symbool van de stad

Het kasteelpad loopt in een wijde boog vanuit het centrum van Bruneck, eerst door oude steegjes, dan over een weide de berg op en uiteindelijk sta je voor de donjon. kasteel Bruneck is zelfs van verre nog goed herkenbaar in het Pustertal. Het werd in de 13e eeuw gebouwd door bisschop Bruno van Brixen. De bouw ervan kan worden gezien als het uitgangspunt van de latere stad Bruneck: Dit werd kort na de bouw ervan voor het eerst in een document vermeld. 100 jaar later werd het kasteelcomplex uitgebreid met een vestingmuur ter verdediging, daarna herhaaldelijk vernieuwd door andere bisschoppen. Het zuidportaal - de hoofdingang - dateert uit de laat-gotische periode, de woonvertrekken uit de renaissance en barok, en de donjon uit de tijd van de bouw. Ook de decoratieve schilderingen op de binnenplaats zijn bewaard gebleven. De kamers van de bisschop zijn eveneens bewaard gebleven en toegankelijk. Tegenwoordig zetelen de bisschoppen hier niet meer; het kasteel is eigendom van de Stiftung Südtiroler Sparkasse. Sinds 2011 huisvest het de tentoonstellingen van het MMM Ripa.

Messner Mountain Museum Ripa

Bergculturen wereldwijd 

Of het nu gaat om Touareg, Massai, Turkmenen, Bedoeïenen, Sherpa's, Indios, Tibetanen, Walsers of Hunzukuks: voorwerpen uit het leven van meer dan 20 verschillende bergvolken uit de hele wereld zijn te zien in MMM Ripa. De permanente tentoonstelling 'Erfgoed van de bergen' toont op indrukwekkende wijze het dagelijks leven van de verschillende bergculturen. Ze bestaan al heel lang: er wonen al ongeveer 10.000 jaar mensen in de bergen, en tot op de dag van vandaag leven ze vaak van landbouw en veeteelt. Door inzicht te krijgen in hun dagelijkse bezigheden is het mogelijk hun manier van leven beter te begrijpen en je in de betreffende bergcultuur te verplaatsen. Door de woningen en architectuur van de volken kunnen bezoekers zich onderdompelen in hun manier van leven. Andere interessante inzichten worden geboden door voorwerpen uit het dagelijks leven, religieuze voorwerpen, kunst, documenten en films. Hoewel de culturen erg verschillend zijn, hebben ze vooral respect voor de natuur en religie gemeen. Ook bergvolken over de hele wereld worden steeds meer geconfronteerd met het thema bergtoerisme - ze vinden er allemaal een eigen aanpak voor. Ook spannend: de totaal verschillende mentaliteit ten opzichte van stedelijke gebieden, die zich uit in persoonlijke verantwoordelijkheid, afzien van consumptie en solidariteit met elkaar.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen in de omgeving van het museum
49 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Moarberg flower flower flower flower
Fam. Kronbichler  | Bruneck
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: melk, eieren, honing ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Stalbezoek, Hooien meebeleven ...
Afstand 1,2 km
Positie op de kaart
4,9
"Zeer goed"
(1 beoordeling)
App. v.a. 68€ per nacht
Schallmairhof flower flower
Fam. Oberheinricher  | Bruneck
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: vruchtenspreads, siroop
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
Afstand 1,2 km
Positie op de kaart
4,6
"Zeer goed"
(5 beoordeling)
Kamer v.a. 33€ per nacht
Tenningerhof flower flower
Fam. Wierer  | Bruneck
Akkerbouw, Groenteteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: melk, vruchtenspreads, , Aardappel ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken
Afstand 1,3 km
Positie op de kaart
4,9
"Zeer goed"
(4 beoordeling)
App. v.a. 55€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

MMM Ripa

Meer informatie

Contacts
Messner Mountain Museum Ripa
Schlossweg / Vicolo Castello 2
39031 Bruneck / Brunico
Operation Schedules
10:00 - 18:00
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun
General description

In this museum, Reinhold Messner deals with the final aspect of the conflict between man and the mountains; the heritage of the mountains and the people who have lived in them since time immemorial.

The fifth Messner Mountain Museum was opened in summer 2011 in Bruneck Castle by the well-known mountaineer Reinhold Messner. There are countless exhibits from everyday life. With the interactive "MMM Mountain Peoples" project, Reinhold Messner aims not to "exhibit" people, but rather to invite them to take part in an exchange of experience with the local rural population.

Every year guests from another mountain region will spend the summer in the Messner Mountain Peoples Museum and talk about their way of life, accompanied by everyday cultural exhibits belonging to different mountain regions and their inhabitants, including the Sherpas, Incas, Tibetans and Mongolians.

Ticket prices:

Adults € 10,00, kids (6 - 14 years) € 4,00, students under 28 years and seniors over 65 years € 8,50, family ticket (kids under 14 years) € 22,00, groups of 15 persons and more € 8,50, school classes (6 - 18 years) € 4,00

description to arrive at destination

By car via the A 22 Brenner Motorway, exit Brixen/Puster Valley; via the main Puster Valley road to Bruneck approx. 28 km or via the main highway from Lienz/Eastern Tyrol.