&noscript=1 /> Kasteel Tirol bij Meran - Zuid-Tirol Kasteel Tirol bij Meran - Zuid-Tirol
 
Kasteel Tirol: oude muren met geschiedenis
Kasteel Tirol: oude muren met geschiedenis

Bestemming

Kasteel Tirol

Kasteel Tirol: oude muren met geschiedenis

 

Slot Tirol troont op een heuvel in Dorf Tirol boven Meran. Hier kun je de geschiedenis aanraken en een vliegshow van roofvogels bekijken.

Als je vanaf de parochiekerk in Dorf Tirol het kasteelpad volgt, opent zich na een paar stappen een weids uitzicht over de wijngaarden naar het Etschdal en het Vinschgaudal. Ook op de foto staat kasteel Tirol, majestueus tronend op een moreneheuvel. Het is in ongeveer 20 minuten te bereiken via de veelbezochte, zonnige Schlossweg, die ook door een 83 meter lange tunnel met de naam Knappenloch, Gat van de mijnwerkers, voert.

De bakermat van Tirol

De burchtheuvel waar nu kasteel Tirol staat was al in de vroege middeleeuwen bewoond. Archeologen vonden bijvoorbeeld een vroegchristelijke kerk en een begraafplaats, die wijzen op vroege bewoning. Kasteel Tirol werd vanaf 1100 in drie bouwfasen gebouwd. De ringmuur rond het kasteel is tot op heden bewaard gebleven en wordt dus beschouwd als één van de oudste kasteelmuren ooit. Schloss Tirol was het voorouderlijke kasteel van de graven van Tirol en gaf zijn naam aan de provincie Tirol. Onder Margarete Maultasch beleefde het kasteel zijn hoogtijdagen; de gravin verdedigde het met succes tegen Karel van Luxemburg in 1347, voordat ze het in 1363 naliet aan haar naaste familielid: Rudolf, de stichter van het Huis Habsburg.

Sporen van het verleden

Sinds 2003 is in Kasteel Tirol het Zuid-Tiroolse Museum voor Cultuur- en Regionale Geschiedenis gevestigd. In de Bergfried, een toren, wordt de geschiedenis van Zuid-Tirol tot de 20e eeuw geïllustreerd. Een deel van het museum is gewijd aan archeologische vondsten uit de prehistorie. Een hoogtepunt in Kasteel Tirol zijn de vroeg-gotische fresco's in de kasteelkapel en de romaanse portalen, die versierd zijn met mythische wezens van marmer. Zeker de moeite van het bekijken waard is de Tiroolse adelaar bij de ingang van de kapel: het is de oudst bewaarde voorstelling van het Tiroolse heraldische dier uit de 13e eeuw.

Kasteel Tirol: oude muren met geschiedenis

Roofvogels en uilen van dichtbij

Direct naast het kasteel, op de zonnige kasteelheuvel met panoramisch uitzicht, ligt het Zorgcentrum voor Vogelfauna Kasteel Tirol. Er zijn hier dagelijks vliegdemonstraties met roofvogels en uilen - niet alleen kinderen staan er dan versteld van, als een adelaar zijn machtige vleugels uitspreidt en over de hoofden van de bezoekers zweeft. Bijna nergens krijg je de kans om roofvogels van zo dichtbij te observeren. Bezoekers van het Zorgcentrum voor Vogelfauna Kasteel Tirol leren niet alleen veel over het leven van de dieren, maar ook over de gevaren waaraan ze door ons mensen worden blootgesteld. Vogels kunnen zich verwonden aan elektriciteitskabels - dieren die hulpeloos worden aangetroffen worden in het zorgcentrum opgevangen en weer gezond gemaakt. Daarna worden ze weer vrijgelaten in de natuur.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen in de buurt van Kasteel Tirol
51 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Wörndlehof flower flower
Fam. Lang  | Dorf Tirol
Fruitteelt, Wijnbouw
Producten van de boerderij: spek, eieren, wijn ...
Agrarische aanbiedingen: Rondleiding wijnkelder met degustatie
Afstand 0,5 km
Positie op de kaart
5,0
"Zeer goed"
(5 beoordeling)
App. v.a. 58€ per nacht
Matailerhof flower flower
Fam. Laimer  | Dorf Tirol
Fruitteelt, Wijnbouw
Producten van de boerderij: vruchtensappen, wijn, vers fruit naargelang het seizoen ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken
Afstand 0,7 km
Positie op de kaart
5,0
"Zeer goed"
(1 beoordeling)
online te boeken
App. v.a. 80€ per nacht
Haller Hof flower flower
Fam. Raffl  | Dorf Tirol
Fruitteelt, Wijnbouw
Producten van de boerderij: eieren, honing, vruchtensappen ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Rondleidingen fruit- en wijngaarden, Rondleiding wijngaard
Afstand 0,8 km
Positie op de kaart
4,9
"Zeer goed"
(11 beoordeling)
App. v.a. 90€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Kasteel Tirol

Verdere informatie

Contacts
Tyrol Castle
Schlossweg 24
39019 Dorf Tirol/Tirolo
Operation Schedules
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Park

Paid car park beside the Clubhouse

Public transport

Bus line 221: Meran - Dorf Tirol

Bus line 222: Segenbühel - Tiroler Kreuz

description to arrive at destination

Along the Bolzano/Bozen-Meran/Merano expressway to the exit Meran South-Sinich/Sinigo - Dorf Tirol/Tirolo - along the main street to the car park beside the Clubhouse. From there on foot along the Falkner Promenade and Schlossweg road to Tyrol Castle.

General description

Tyrol Castle is the most historically significant castle in South Tyrol. Its origins stretch back into the late 11th century.

Since 2003 Tyrol Castle has housed the South Tyrolean Museum of History. Its main focus is the history of the province from its beginnings to modern times.

The oldest structural elements can be found in church excavations in the outer bailey (three building phases, three-apse chamber from the 9th century). The south palace contains the two Romanesque portals. The two-storey castle chapel is dedicated to St. Pancras and is famous for its gothic frescoes. What is believed to be the wedding chamber of Countess Margarethe of Tyrol, known as Maultasch (literally “bag mouth”), is situated in the Mushaus. The keep, which was only completed after 1902, now houses an exhibition of the history of the 20th century depicted over twenty separate levels. The historic estate buildings house special exhibitions.