&noscript=1 /> Tuinen van kasteel Trauttmansdorff - Zuid-Tirol Tuinen van kasteel Trauttmansdorff - Zuid-Tirol
 
Tuinen van kasteel Trauttmansdorff: bloesemmagie
Tuinen van kasteel Trauttmansdorff: bloesemmagie

Bestemming

Kasteel Trauttmansdorff

Tuinen van kasteel Trauttmansdorff: bloesemmagie

KasteelTrauttmansdorff in Meran onthult in het Touriseum interessante feiten over de toeristische geschiedenis van Zuid-Tirol en laat bezoekers botanische wonderen beleven.

KasteelTrauttmansdorff in Meran is een populaire bestemming voor uitstapjes en heeft veel te bieden voor jong en oud. Het neogotische kasteel, waarvan de oorsprong teruggaat tot de Middeleeuwen, herbergt het eerste toeristische museum in het Alpengebied. De tuinen rond het kasteel strekken zich uit over twaalf hectare. Je kunt er wel 80 tuinlandschappen met planten uit de hele wereld bewonderen.

De botanische tuin

Wie de tuinen van kasteel Trauttmansdorff wil bezoeken, moet er minstens drie uur voor uittrekken. In de diverse natuurlijke en culturele landschappen valt zoveel te ontdekken dat je zelfs na uren nog niet uitgekeken bent. De tuinen zijn verdeeld in vier thematische gebieden: De bostuinen tonen miniatuurbossen uit Amerika en Azië, de zonnetuinen zijn een eerbetoon aan de flora van de Middellandse Zee, de water- en terrastuinen spelen op verschillende niveaus met het element water, en in de landschappen van Zuid-Tirol word je je ervan bewust hoe verbazingwekkend divers de oorspronkelijke flora van deze streek is.

Ren rond de cyclus van het jaar

Van de lente tot de herfst veranderen de tuinen van Trauttmansdorff voortdurend van uiterlijk. Het seizoen begint met een explosie van kleuren en geuren als de eerste knoppen openbarsten. In de zomer is de waterlelievijver een magische attractie voor alle bezoekers. Als bijzonder hoogtepunt zijn er avondconcerten met internationale artiesten op het podium in het water. Voordat de tuinen in winterslaap gaan, schittert de herfst weer in al zijn kleuren - druiven, vijgen en olijven zijn nu klaar voor de oogst. Het hele jaar door zijn er themarondleidingen door de tuinen van kasteel Trauttmansdorff en speciale themadagen.

Tuinen van kasteel Trauttmansdorff: bloesemmagie

Tuinen met verreikend uitzicht

De tuinen van Trauttmansdorff liggen op een helling en hebben een hoogteverschil van 100 meter. Hierdoor ontstaan op veel plaatsen prachtige uitkijkpunten voor bezoekers. Twee uitkijkplatforms bieden een bijzonder panorama: het spectaculaire uitkijkplatform van Matteo Thun laat bezoekers bijna in zweven. Op het hoogste punt van de tuinen staat de volière - waar lori's en papegaaien leven. Een 15 meter lange loopbrug leidt als het ware in het niets en belooft een prachtig uitzicht op de omliggende bergen tot aan de besneeuwde toppen van het natuurpark Texelgruppe.

Het Touriseum

Het gerestaureerde kasteel Trauttmansdorff huisvest sinds 2003 het Touriseum. Het is gewijd aan 200 jaar geschiedenis van het Alpentoerisme - en is allesbehalve stoffig! In het Touriseum kan de geschiedenis met alle zintuigen worden beleefd. In verschillende etappes reizen de bezoekers door het verleden en komen ze interessante en leuke tentoonstellingen tegen.

Keizerin Sissi

Keizerin Sissi hield van het kuuroord Meran en het kasteel Trauttmansdorff. Twee keer bracht de keizerin haar kuurverblijf door in het zonnige en tegen de wind beschermde kasteel. In 1870 verbleef ze acht maanden op kasteel Trauttmansdorff met haar tweejarige zieke dochter Marie Valerie. Ze stelde het betoverende panorama tijdens de kleine en grotere wandelingen zeer op prijs. Haar tweede verblijf op kasteel Trauttmansdorff in 1889 - na de dood van haar zoon Rudolf - duurde slechts zes weken. Trauttmansdorff herinnerde haar aan vroegere, gelukkigere tijden, onthulde de ongelukkige keizerin destijds.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen rond kasteel Trauttmansdorff
61 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Prechtlhof flower flower flower
Fam. Frei  | Meran
Fruitteelt
Producten van de boerderij: eieren, kruiden , vers fruit naargelang het seizoen ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken
Afstand 0,3 km
Positie op de kaart
App. v.a. 77€ per nacht
Torgglbauerhof flower flower flower flower
Fam. Flarer  | Meran
Fruitteelt, Wijnbouw
Producthoek: eieren, vruchtenspreads, siroop ...
Afstand 0,6 km
Positie op de kaart
4,9
"Zeer goed"
(4 beoordeling)
App. v.a. 110€ per nacht
Unterschöberlehof flower flower flower flower
Fam. Elsler  | Meran
Fruitteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: spek, eieren, vruchtenspreads ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Rondleiding boerderij met proeverij
Afstand 0,7 km
Positie op de kaart
5,0
"Zeer goed"
(3 beoordeling)
App. v.a. 140€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Kasteel Trauttmansdorff

Verdere informatie

Contacts
The Gardens of Trauttmansdorff Castle
Via S. Valentino 51a
39012 Merano/Meran
Operation Schedules
09:00 - 19:00
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun

Art and nature have been blending since 2001 at the Gardens of Trauttmansdorff Castle, set in a natural amphitheatre on the eastern outskirts of Merano, with more than 80 garden landscapes from around the world and several unique Experience Stations, including ten Artist Pavillions and a spectacular viewing platform designed by star architect Matteo Thun, in addition to attractions the Botanical Underworld and a „Lovers’ Garden“.

For this gorgeous picture and the innovating spirit that lies behind its conception, Trauttmansdorff was named Italy’s Most Beautiful Garden in 2005 and Europe’s No. 6 Garden in 2006. Its subsequent crowning as International Garden of the Year in 2013 launched this unique complex in the firmament of world’s most beautiful gardens and parks.

“Take time for yourself - The garden as an oasis of wellbeing”

Did you know that besides presenting an epic visual spectacle, gardens are also a special power spot? Ever hugged a tree and felt recharged by its energy? When was it that you last walked barefoot through the waters of a stream? Or felt the leaves of a sage rubbing against your skin? In the upcoming 2022 flowering season, the Gardens of Trauttmansdorff Castle will demonstrate what they have to offer when consciously interacting with them. The 2022 theme: “Take time for yourself – the garden as an oasis of wellbeing”, leads to hidden spots where you can either stop and reflect, or engage in some activity. Walking barefoot and conscious breathing brings you closer to Nature, allowing you to experience your body in a different way. Workshops, seminars and guided tours all form part of the programme. Taking time off at the Trauttmansdorff Gardens means dedicating time to yourself.