&noscript=1 /> Seiser Alm in de Dolomieten - Zuid-Tirol Seiser Alm in de Dolomieten - Zuid-Tirol
 
Seiser Alm: de grootste alpenweide van Europa
Seiser Alm: de grootste alpenweide van Europa

Bestemming

Seiser Alm

Seiser Alm: de grootste alpenweide van Europa

Wie Zuid-Tirol bezoekt, mag de Seiser Alm niet missen: Het 56 vierkante kilometer hoge plateau met uitzicht op de Dolomieten is veel meer dan alleen een mooi decor.

Schlern, Molignon, Rosszähne, Plattkofel en Langkofel: deze grootheden van de Zuid-Tiroolse bergen omringen de Seiser Alm en vormen het fantastische panorama. Wie de hooggelegen alpenweide in de Dolomieten bezoekt, kan zich verheugen op eersteklas "bergbioscopen". Al vroeger werd de Seiser Alm als een attractie beschouwd, zoals Marx Sittich von Wolkenstein al in 1600 wist: "Boven het dorp Kastelruth ligt op een Duitse mijl afstand de mooiste en grootste alpenweide, die nergens anders in het land te vinden is: de Seiser Alm". Al in zijn tijd werd de alp gebruikt als weide voor koeien. Maar terwijl het in de tijd van von Wolkenstein nog bekend stond om de productie van "enkele honderden kilo's reuzel en kaas", is het tegenwoordig vooral een populaire bestemming voor uitstapjes - en terecht: wandelen, skiën, langlaufen, paragliden en modelvliegen zijn slechts enkele van de dingen waarin je op de Seiser Alm echt zin kunt krijgen.

De zuivere lucht

Wie niet naar de alp wil wandelen of niet voor negen uur bij de parkeerplaats kan zijn, moet zijn auto in het dal laten staan: sinds 2003 is de toegang zonder vergunning verboden, zodat er nauwelijks nog auto's op de alp zijn. Dit is een groot voordeel voor bezoekers, die nu op eigen gelegenheid gebruik kunnen maken van de wandelpaden. De beste manier om de alp te bereiken is met de twee gondelliften vanuit Seis of St. Ulrich. De moderne kabelbaan van Seis zweeft over het landschap van Seis, S. Valentin en de Seiser Alm en brengt zijn passagiers naar Compatsch. Wie in St. Ulrich in de rode cabines van de kabelbaan stapt, komt aan de noordkant van de Seiser Alm aan bij de Monte Piz, ook wel gewoon Piz genoemd. Op de Seiser Alm zelf ben je altijd op een hoogte van 1.680 tot 2.350 meter boven de zeespiegel.

Seiser Alm: de grootste alpenweide van Europa

Overbrede weiden

De Seiser Alm biedt in de zomer zoveel wandelmogelijkheden dat geen enkele vakantie genoeg zou zijn om alles te verkennen: Het netwerk van paden beslaat zeker 350 kilometer. In de winter is 35 kilometer daarvan sneeuwvrij gemaakt en dus beschikbaar voor schilderachtige winterwandelingen in het koude seizoen. Wie liever op ski's of snowboard onderweg is, kan kiezen uit vele liften en pistes op de Seiser Alm. Bovendien is het skigebied verbonden met het bekende Sellaronda circuit. Maar ook langlaufers komen niet tekort op de loipes van de Hochalm: in totaal is er 60 kilometer gespoord.

Hoog daarboven

Wie niet wil wandelen, zit op de Seiser Alm ook niet verkeerd: ten zuiden van Compatsch ligt de Spitzbühl, op diens hellingen heeft zich een ideale thermiek ontwikkeld voor vliegfanaten. Vooral in de maanden mei en juni ontstaan ideale omstandigheden tussen 13.00 en 14.00 uur. Dan kiezen niet alleen modelvliegtuigen het luchtruim, maar ook paragliders en deltavliegers. Nieuwkomers of gewoon nieuwsgierigen proberen om te beginnen een tandemvlucht, waarbij ze in vogelvlucht kunnen genieten van de bergwereld rond de Seiser Alm.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen in de buurt van de Seiser Alm
35 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Drockerhof flower flower flower flower
Fam. Kostner  | Kastelruth
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: eieren, vruchtenspreads, siroop ...
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
Afstand 2,8 km
Positie op de kaart
4,9
"Uitstekend"
(68 beoordeling)
Kamer v.a. 50€ per nacht
App. v.a. 105€ per nacht
Tuene flower flower
Fam. Welponer  | Kastelruth
Veeteelt
Producten van de boerderij: vlees, eieren
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Meewerken in de stal, Stalbezoek ...
Afstand 2,9 km
Positie op de kaart
online te boeken
App. v.a. 92€ per nacht
Rescon
Fam. Pitschieler  | Kastelruth
Veeteelt
ontbijt
Producten van de boerderij: eieren
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken, Rondleiding boerderij
Afstand 3,6 km
Positie op de kaart
4,6
"Zeer goed"
(2 beoordeling)
App. v.a. 110€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Seiser Alm

Verdere informatie

Contacts
Tourist Office Ortisei
Str. Rezia 1
39046 Ortisei - Val Gardena
Operation Schedules
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
General description

The Alpe di Siusi is the largest high plateau in Europe (56 km²). It is located in the South Tyrolean Dolomites in Italy, north-east of Bolzano above the well-known tourist destinations Ortisei and Castelrotto. The Mount Sciliar and the Denti di Terrarossa bound the Alpe di Siusi to the southwest. To the southeast follows the striking mountain massif of the Sassolungo Group. To the north, Bullaccia borders Val Gardena.

During summer, as well as in winter, the Alpe di Siusi is a famous destination for numerous guests. In early summer, you can admire the beautiful flower that transforms the plateau into a sea of color. The Alpe di Siusi owes its uniqueness to the farmers, who annually mow the great meadows during the summer months with much diligence and effort.

Even during the winter months you can enjoy numerous activities, such as skiing, hiking, cross-country skiing and snowshoeing.

description to arrive at destination

Reachable during Winter and Summer by Mont Sëuc cable car from Ortisei.