&noscript=1 /> Waalpaden in Untervinschgau - Zuid-Tirol Waalpaden in Untervinschgau - Zuid-Tirol
 
Waalwegen in Untervinschgau: ontspannen wandelen met een geluksgevoel
Waalwegen in Untervinschgau: ontspannen wandelen met een geluksgevoel

Bestemming

Waalwegen in Untervinschgau

Waalwegen in Untervinschgau: ontspannen wandelen met een geluksgevoel

Het hoeft niet altijd het topkruis te zijn. Als je liever ontspannen wandelt, zijn de Waalpaden tussen Laas en Töll in Untervinschgau precies goed voor jou.

De weg is het doel: Zelden voelt een gezegde zo waar als bij een wandeling over één van de talrijke Waalwege in de Neder-Vinschgau. Zachtjes en gelijkmatig strekt het smalle pad zich uit langs middeleeuwse irrigatiesystemen, waarbij het groene bladerdak je beschermt tegen de warme zonnestralen. In je oren het kabbelen van het water, het getjilp van de vogels en het gelach van de kinderen. Het uitzicht reikt over het dal, over de beroemde Zuid-Tiroolse appelbomen, wijnranken, kastelen en dorpen. Op zoek naar rust en mindfulness voel je dat je hier bent aangekomen.

Wandelen door de Zuid-Tiroolse geschiedenis

De geschiedenis van de Zuid-Tiroolse Waale gaat terug tot de late middeleeuwen. In Vinschgau, één van de regio's met de minste neerslag in Italië, dateren sommige irrigatiekanalen uit 1510. Ze werden gebouwd door adellijke landheren, kloosters en dorpsgemeenschappen. Tot de 19e eeuw gebruikten de boeren de kanalen om hun akkers en weiden te bevloeien, die vaak door droogte werden bedreigd vanwege het droge klimaat in de binnenstedelen van de Alpen. De aanvoer van drinkwater werd ook verzekerd door de kanalen. Het kostbare water kwam grotendeels uit de gletsjers, de natuurlijke waterreservoirs van het land. De irrigatiekanalen, tegenwoordig populair als wandelpaden, waren oorspronkelijk gereserveerd voor de "Waaler", die verantwoordelijk was voor de controle en het onderhoud van de kanalen en tevens toezicht hield op de nauwkeurig geplande irrigatietijden van de velden.

Waalwegen in Untervinschgau: ontspannen wandelen met een geluksgevoel

Het Duitse spreekwoord is hier een woordgrap: "Wer die Wahl hat, hat die Qual." - Kiezen is moeilijk.

Een wandeling over de talrijke Waalpaden in het dal van de Neder-Vinschgau is het hele jaar door de moeite waard. Een bijzonder grote hoeveelheid water stroomt in het voorjaar en de zomer door de kanaaltjes, waar jong en oud plezier aan beleven. In de herfst daarentegen wordt je blik vooral gevangen door de kleurrijke verscheidenheid aan bladeren aan de bomen. Welk dorp je ook kiest voor je vakantie in Untervinschgau, een ingang in het netwerk van Waalpaden is nooit ver weg. Elk van de paden wordt gekenmerkt door zijn eigen bijzonderheden. De Latschanderwaal bijvoorbeeld leidt in tweeënhalf uur van het dorp Latsch door loofbossen, langs rotswanden en wijnpergola's naar Kastelbell en beloont de wandelaar aan het eind met een prachtig uitzicht op het gelijknamige middeleeuwse kasteel en de Untervinschgau. Vanuit het dorpje Kortsch bij Schlanders voert de Zaalwaal door een rijk natuurlandschap van kastanje- en fruitbomen. Het Romaanse Aegidiuskerkje uit de 14e eeuw en twee oude in onbruik geraakte molens omzomen het pad.

Voor wie drie verschillende Waalpaden wil combineren, is de rondwandeling via de Rautwaal, de Neuwaal en de Mareinwaal een aanrader. Het startpunt is het kleine dorpje Morter bij de ingang van het Martell-dal in de lagere Vinschgau-vallei. De ontspannen rondwandeling verbindt de Nörderberg en de Sonnenberg en biedt een prachtig uitzicht op de dorpen Latsch en Tarsch. In het gedeelte van de Neuwaal zijn rotstekeningen van de Waaler te zien. De Neuwaal is één van de hoogste Waalpaden in Zuid-Tirol. De Schnalser Waalweg bij Naturns daarentegen biedt een sportieve uitdaging en een bezoek aan het museum. Het pad is aangelegd in de 16e eeuw en leidt van het dorp Galsaun met zijn 350 inwoners naar het kasteel Juval, hoog boven de kloof van het Schnalsdal. Het kasteel is zowel de residentie van bergbeklimmer Reinhold Messner als onderdeel van zijn Messner Mountain Musea. Tijdens de wandeling over de Schnalser Waal is er een adembenemend uitzicht, evenals een originele Waaler hut en een Waalbel. Alle begin- en eindpunten van de Waalpaden zijn ook bereikbaar met de Vinschgerbahn of de lokale bus.

Lees meer Lees minder
Boerderij zoeken
Boerderijen in de buurt van de Waalpaden
46 boerderij gevonden gevonden boerderijen
Waalhof flower flower flower
Fam. Stricker  | Latsch  (Vinschgau)
Fruitteelt
Producten van de boerderij: eieren, vruchtenspreads, wijn ...
Agrarische aanbiedingen: Rondleiding boerderij, Rondleidingen fruit- en wijngaarden
Afstand 0,7 km
Positie op de kaart
4,9
"Zeer goed"
(2 beoordeling)
App. v.a. 55€ per nacht
Weiss-Hof flower flower flower
Fam. Weiss  | Latsch  (Vinschgau)
Boerderij met biologische landbouw, Fruitteelt
Producten van de boerderij: vruchtenspreads, vruchtensappen
Agrarische aanbiedingen: Dagelijks leven op de boerderij meemaken
Afstand 0,7 km
Positie op de kaart
4,8
"Zeer goed"
(1 beoordeling)
App. v.a. 58€ per nacht
Langstrein Hof
Fam. Pircher  | Latsch  (Vinschgau)
Boerderij met biologische landbouw, Fruitteelt
Producthoek: vruchtenspreads, siroop, vruchtensappen ...
Agrarische aanbiedingen: Rondleiding boerderij
Afstand 0,7 km
Positie op de kaart
online te boeken
App. v.a. 140€ per nacht
Meer resultaten laden
Je zoekresultaat

Waalpaden

Verdere informatie

Contacts
Tourist Office Laces-Martello
Piazza Principale 14
39021 Laces
Open
Operation Schedules
Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
General description

Hike along the Latschander Waalweg canal. The "Waale" are irrigation systems and the water was drained and fed into the canals so that meadows and fields could be irrigated.

description to arrive at destination

Sulla strada statale della Val Venosta fino a Laces, qui si possono parcheggiare o alla stazione o sui parcheggi circostanti, a seconda di quale ingresso selezionato.

Route description

Many of these canals are preserved today and are used as hiking or walking trails. Both starting points for the Latschander Waalweg trail are located in Laces, either at the roundabout at the end of the village or right by the entrance to the village. The trail leads down to Castelbello, where it meets up with the Ciardes irrigation channel path (Tscharser Waalweg), leading to Castle Juval (Schloss Juval). A quiet hike along the irrigation canals offers fantastic views. The trail takes you past the Pfraumhof farm which offers a rustic atmosphere for refreshments. The hike is an especially wonderful experience for children.