Delicatesse uit de natuur
Kwaliteitsproducten van de boer
Azijn
Azijn is een van de oudste levensmiddelen en wordt op veel Zuid-Tiroolse boerderijen nog zelf gemaakt. Alle azijnspecialiteiten bieden volop mogelijkheden om gerechten te verfijnen. Ook bij azijn zijn de basisingrediënten bepalend voor de kwaliteit van het eindproduct. Alleen kwalitatief hoogwaardig fruit en de beste wijn worden verwerkt tot azijnsoorten met het kwaliteitskeurmerk Roter Hahn. Het minimumpercentage aan azijnzuren moet bij vruchtenazijn vijf en bij wijnazijn zes procent zijn. De azijnsoorten ontwikkelen na een bepaalde rijpingstijd hun volle aroma en worden vervolgens gebotteld.
Azijn is een van de oudste levensmiddelen en wordt op veel Zuid-Tiroolse boerderijen nog zelf gemaakt. Alle azijnspecialiteiten bieden volop mogelijkheden om gerechten te verfijnen. Ook bij azijn zijn de basisingrediënten bepalend voor de kwaliteit van het eindproduct. Alleen kwalitatief hoogwaardig fruit en de beste wijn worden verwerkt tot azijnsoorten met het kwaliteitskeurmerk Roter Hahn. Het minimumpercentage aan azijnzuren moet bij vruchtenazijn vijf en bij wijnazijn zes procent zijn. De azijnsoorten ontwikkelen na een bepaalde rijpingstijd hun volle aroma en worden vervolgens gebotteld.
Zoek boerderij
Werven met azijn
Deze boerderijen bieden azijn aan:
Deze boerderijen bieden azijn aan:
- Essig
- Fruchtsäfte