&noscript=1 /> Griesserhof - Kwaliteitsproducten van de boer in Vahrn Hofdetail
 
Griesserhof
Kwaliteitsproducten van de boer in Vahrn
Fam. Huber Griessweg 5
M +39 339 6691485 griesserhof@brennercom.net
Wein
Beschrijving boerderij
Wie ‘Griesserhof’ zegt, zegt wijnbouw. “Al in de 14e eeuw stond de Golser-heuvel bekend als een uitstekend wijnbouwgebied”, benadrukt boer Paul. Op de door gletsjers gevormde, bijzonder vruchtbare moreneheuvel groeien nog steeds druiven, die op de Griesserhof worden verwerkt tot frisfruitige wijnen. De wijnen worden op aanvraag ook thuisbezorgd.
Daarnaast biedt de Griesserhof onder het merk "Roter Hahn" het volgende aan
Bauer Paul Huber
wenst veel plezier met de producten
griesserhof@brennercom.net
mobiel +39 339 6691485
Boerderijwinkel
Weten waar het vandaan komt
De 3 wijngaarden van de Griesserhof behoren tot de meest noordelijke van Italië en liggen in een straal van ongeveer 2 km rond de boerderij. De ligging van Gols is echt bijzonder voor het Eisackdal. Het ligt niet op een van de hellingen van het Eisackdal, maar precies in het midden van het dal en is prachtig op het zuiden georiënteerd. Dit betekent dat de wijnen de maximale hoeveelheid zonlicht krijgen. Het terrein van Rigger ligt iets hoger, maar is perfect op het zuiden gericht - in een lichte bocht die op een amfitheater lijkt. Daardoor is deze plaats bijzonder beschermd tegen koude wind en kunnen er warmteminnende rassen worden geteeld. De ligging van Gall gaat tot 800 m boven de zeespiegel. Door de ligging op het zuidoosten koelen de druiven snel af na zonsondergang. Dit komt het kruidige aroma van de Kerner druiven die er groeien ten goede.
Hrozny dozrávají na slunných svazích
Verwerking
De verwerking van de druiven tot heerlijke wijnen vindt direct op de Griesserhof plaats. Hiervoor heeft Paul Huber een kelder diep in de helling gegraven. Hij heeft bereikt dat er geen pompen nodig zijn niet bij de levering van de druiven, niet bij het persen en ook niet bij de opslag van de wijn in de vaten. De druiven stromen zachtjes van station naar station en gebruiken daarbij alleen de zwaartekracht. Paul Huber wil de bijzonderheden van zijn wijngaarden in zijn wijnen verwerken. Daarom gebruikt hij geen gekweekte, zuivere gisten. Hij vertrouwt volledig op zijn natuurlijke gisten, die altijd ter plaatse zijn gevonden en de gistingsprocessen op natuurlijke wijze op gang brengen. Samen met de oxidatieve rijping in oude houten vaten geeft dit de wijnen een onmiskenbare persoonlijkheid.
Teprve potom jej prodáváme
De Griesserhof behoort tot het merk "Roter Hahn" met de volgende producten:
Wein
Müller Thurgau DOC
Müller Thurgau
Gols Sylvaner DOC
Sylvaner
Veltlínské zelené - Rigger Grüner Veltliner DOC
Grüner Veltliner
Gols Gewürztraminer DOC
Gewürztraminer
Gols Sauvignon DOC
Sauvignon
Pinot Noir IGT
Blauburgunder
Burgundské Rosé Pinot Noir LILITH
Blauburgunder
Gall Kerner DOC
Kerner
Alle verkooppunten
Meer
Bovendien leveren ze aan hotels in de regio
Ligging & aanrijroute
Griesserhof
in Vahrn ligt op
670 meter boven zeeniveau.
Back to list