Voorgerecht
Appelsalade met selderij
Appelsalade met selderij
Een verfrissende salade voor de herfst als een welkom alternatief voor bladsalades.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Elke Prader
						
						
							Boerin van de Wieshof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								20 MIN.
							
						- 
											1kleine selderijknol
- 
											2 elcitroensap
- 
											1 snufjezout
- 
											2eierdooier
- 
											1 tlpittige mosterd
- 
											1/2 tlcitroensap
- 
											1/2 tlworcestersaus
- 
											2 elframbozenazijn
- 
											zout, peper
- 
											250 mlolie
- 
											250 mlzure room
- 
											2appels
- 
											100 ggehakte walnoten
- 
											slabladeren en slaharten
- 
											peterselie, gehakt
- 
											pistachenootjes
Bereiding - Appelsalade met selderij
						- 
										 1.
												
											StapSchil de selderij en snijd hem in blokjes. 1.
												
											StapSchil de selderij en snijd hem in blokjes.
- 
										 2.
												
											StapKook de selderijblokjes in water met 2 el citroensap en een snufje zout tot ze zacht zijn. Laat schrikken onder koud water. 2.
												
											StapKook de selderijblokjes in water met 2 el citroensap en een snufje zout tot ze zacht zijn. Laat schrikken onder koud water.
- 
										 3.
												
											StapMeng de eidooiers met de mosterd, worcestersaus, frambozenazijn, zout, peper en de halve theelepel citroensap tot mayonaise. Voeg druppelsgewijs de olie toe. 3.
												
											StapMeng de eidooiers met de mosterd, worcestersaus, frambozenazijn, zout, peper en de halve theelepel citroensap tot mayonaise. Voeg druppelsgewijs de olie toe.
- 
										 4.
												
											StapRoer tot slot de zure room erdoor en breng nogmaals op smaak met peper en zout. 4.
												
											StapRoer tot slot de zure room erdoor en breng nogmaals op smaak met peper en zout.
- 
										 5.
												
											StapSchil de appels en snijd ze in blokjes. Meng deze door de mayonaise, de selderijblokjes en de gehakte walnoot. 5.
												
											StapSchil de appels en snijd ze in blokjes. Meng deze door de mayonaise, de selderijblokjes en de gehakte walnoot.
- 
										 6.
												
											StapLeg de slabladeren en slaharten op de borden, verdeel de selderij-appelsalade erover en decoreer met peterselie en pistachenootjes. 6.
												
											StapLeg de slabladeren en slaharten op de borden, verdeel de selderij-appelsalade erover en decoreer met peterselie en pistachenootjes.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	