Hoofdgerecht
'Erdäpfelblattlen' met zuurkool
'Erdäpfelblattlen' met zuurkool
In dit verrukkelijke boerengerecht uit het Pustertal wordt de zuurkool gecombineerd met  gebakken aardappeldeeg.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Jessica Moser
						
						
							Boerin van de Buschenschank Oberpartegger
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								120 MIN.
							
						- 
											600 gkruimige aardappelen
- 
											2eierdooier
- 
											2 elgesmolten boter
- 
											400 gbloem
- 
											1 snufjezout
- 
											frituurolie
- 
											500 ggekookte zuurkool
Bereiding - 'Erdäpfelblattlen' met zuurkool
						- 
										 1.
												
											StapKook de aardappelen, pureer ze en laat ze afkoelen. 1.
												
											StapKook de aardappelen, pureer ze en laat ze afkoelen.
- 
										 2.
												
											StapVoeg de eierdooiers, de gesmolten boter, bloem en zout toe en kneed alles tot aardappeldeeg. 2.
												
											StapVoeg de eierdooiers, de gesmolten boter, bloem en zout toe en kneed alles tot aardappeldeeg.
- 
										 3.
												
											StapRol het deeg uit tot een lap van ca. 2 mm dik. Steek er 8 cm grote rondjes uit en leg ze apart op een doek. Frituur de rondjes in de hete olie rondom goudbruin. 3.
												
											StapRol het deeg uit tot een lap van ca. 2 mm dik. Steek er 8 cm grote rondjes uit en leg ze apart op een doek. Frituur de rondjes in de hete olie rondom goudbruin.
- 
										 4.
												
											StapLaat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm met de zuurkool. 4.
												
											StapLaat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm met de zuurkool.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	