brood en banket
Biscuitrol
Biscuitrol
Eenvoudig en snel te maken. Deze met een goede vruchtenspread gevulde cake smaakt perfect bij de koffie.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Gabi Pichler
						
						
							Boerin van de Wernerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								1 rol
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											6eidooier
- 
											100 gsuiker
- 
											6 elheet water
- 
											vanille, citroenschil
- 
											6eiwitten
- 
											1 snufjezout
- 
											100 gbloem
- 
											30 gaardappelmeel
- 
											250 gslagroom
- 
											verse bessen of bessenjam
- 
											1 snufjebeetje suiker om op smaak te brengen
- 
											beetje citroensap
Bereiding - Biscuitrol
						- 
										 1.
												
											StapOven voorverwarmen op 200° C (hetelucht) 1.
												
											StapOven voorverwarmen op 200° C (hetelucht)
- 
										 2.
												
											StapEidooiers, 50 g suiker, water en specerijen opkloppen tot een schuimig geheel. 2.
												
											StapEidooiers, 50 g suiker, water en specerijen opkloppen tot een schuimig geheel.
- 
										 3.
												
											StapDaarna de eiwitten met de rest van de suiker en zout stijfslaan. 3.
												
											StapDaarna de eiwitten met de rest van de suiker en zout stijfslaan.
- 
										 4.
												
											StapEidooiers en wat van de eiwitmassa vermengen en daarna de rest van het eiwit erdoorheen scheppen. 4.
												
											StapEidooiers en wat van de eiwitmassa vermengen en daarna de rest van het eiwit erdoorheen scheppen.
- 
										 5.
												
											StapTot slot het gezeefde bloem/aardappelmeelmengsel losjes erdoorheen scheppen. 5.
												
											StapTot slot het gezeefde bloem/aardappelmeelmengsel losjes erdoorheen scheppen.
- 
										 6.
												
											StapGelijkmatig over de bakplaat verdelen en in een voorverwarmde oven ca. 10 min bakken tot de bovenkant goudgeel is. 6.
												
											StapGelijkmatig over de bakplaat verdelen en in een voorverwarmde oven ca. 10 min bakken tot de bovenkant goudgeel is.
- 
										 7.
												
											StapDe rol laten afkoelen. 7.
												
											StapDe rol laten afkoelen.
- 
										 8.
												
											StapDe room kloppen. 8.
												
											StapDe room kloppen.
- 
										 9.
												
											StapUšlehejte smetanu. 9.
												
											StapUšlehejte smetanu.
- 
										 10.
												
											StapRoom gelijkmatig over de koude rol verdelen, bessen erop leggen en oprollen. 10.
												
											StapRoom gelijkmatig over de koude rol verdelen, bessen erop leggen en oprollen.
- 
										 11.
												
											StapMet poedersuiker bestrooien en klaar! 11.
												
											StapMet poedersuiker bestrooien en klaar!
- 
										 12.
												
											StapTip: In de winter zijn er geen verse bessen uit de tuin. Je kunt dan de in de zomer ingemaakte bessenjam door de room halen. Smaakt ook heel lekker! 12.
												
											StapTip: In de winter zijn er geen verse bessen uit de tuin. Je kunt dan de in de zomer ingemaakte bessenjam door de room halen. Smaakt ook heel lekker!
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	