Nagerecht
Krapfen met jamvulling
Jamkrapfen
Dit traditionele gebak is er in ronde, vierkante of langwerpige vormen. Afhankelijk van het seizoen wordt het bereid met verschillende vullingen.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Paul Huber
						
						
							Boer van de Griesserhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								75 MIN.
							
						- 
											500 gbloem
- 
											2eieren
- 
											80 gboter
- 
											zout
- 
											beetje melk om op te gieten
- 
											jam om te vullen
Bereiding - Krapfen met jamvulling
						- 
										 1.
												
											StapBloem en eieren mengen, boter smelten en toevoegen, beetje melk eroverheen gieten, zouten en alles kneden. Niet te veel melk opgieten. Het deeg moet mooi droog zijn. 1.
												
											StapBloem en eieren mengen, boter smelten en toevoegen, beetje melk eroverheen gieten, zouten en alles kneden. Niet te veel melk opgieten. Het deeg moet mooi droog zijn.
- 
										 2.
												
											StapOvale deegvellen van willekeurige grootte uitrollen, middenin een el jam doen en samenvouwen. De randen met een deegradertje bewerken en de Krapfen in heet vet frituren. 2.
												
											StapOvale deegvellen van willekeurige grootte uitrollen, middenin een el jam doen en samenvouwen. De randen met een deegradertje bewerken en de Krapfen in heet vet frituren.
- 
										 3.
												
											StapVyválejte libovolně velké oválné pláty těsta, doprostřed dejte lžíci marmelády a přeložte je k sobě. Okraje okrojte rádlem na těsto a taštičky usmažte na rozpáleném tuku. 3.
												
											StapVyválejte libovolně velké oválné pláty těsta, doprostřed dejte lžíci marmelády a přeložte je k sobě. Okraje okrojte rádlem na těsto a taštičky usmažte na rozpáleném tuku.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	