Hoofdgerecht
Boekweitkruimel
Boekweitkruimel
Riebler is een verkruimelde pannenkoek gemaakt van boekweit (Schwarzplent). Dit populaire zoete gerecht wordt als hoofdgerecht geserveerd.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Elisabeth Tauferer
						
						
							Boerin van de Ebnicherhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											200 gappels, in dobbelsteentjes gesneden
- 
											200 ggrove boekweit
- 
											250 mlmelk
- 
											3vrije-uitloop ei
- 
											boter om in te bakken
- 
											poedersuiker ter decoratie
- 
											beetje pruimenjam
Bereiding - Boekweitkruimel
						- 
										 1.
												
											StapDe boekweit met de melk vermengen en ca. 1 uur of langer laten wellen. Daarna eieren en zout erdoorheen roeren. 1.
												
											StapDe boekweit met de melk vermengen en ca. 1 uur of langer laten wellen. Daarna eieren en zout erdoorheen roeren.
- 
										 2.
												
											StapIn een pan de boter laten smelten, daarna het deeg erbij doen, aanbakken tot het geheel lichtbruin is, omkeren en met een spatel in kleine brokjes steken. 2.
												
											StapIn een pan de boter laten smelten, daarna het deeg erbij doen, aanbakken tot het geheel lichtbruin is, omkeren en met een spatel in kleine brokjes steken.
- 
										 3.
												
											StapDe appels erbij doen en verder bakken tot het baksel mooi bruin is. 3.
												
											StapDe appels erbij doen en verder bakken tot het baksel mooi bruin is.
- 
										 4.
												
											StapDe kruimel op een bord doen, met suiker en poedersuiker bestrooien en er pruimenjam bij serveren. 4.
												
											StapDe kruimel op een bord doen, met suiker en poedersuiker bestrooien en er pruimenjam bij serveren.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	