brood en banket
Boekweittaart
Boekweittaart
Gerechten op basis van boekweit zijn typisch voor Zuid-Tirol. Verfijnd met noten en gevuld met cranberryjam, is deze taart een echte traktatie.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Doris Gruber
						
						
							Boerin van de Buschenschank Planitzer
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								12 stuks
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											200 gboter
- 
											100 gsuiker
- 
											6eierdooier
- 
											150 gboekweitmeel
- 
											30 gmaïzena
- 
											150 ggeraspte hazelnoot
- 
											1geraspte appel
- 
											1 pakjebakpoeder
- 
											1 mespuntgeraspte citroenschil
- 
											6eiwitten
- 
											1 snufjezout
- 
											100 gsuiker
												vossenbessenjam
											
										
												boter en bloem voor de vorm
											
										
												meel om te bestuiven
											
										
												poedersuiker
											
										Bereiding - Boekweittaart
						- 
										 1.
												
											StapKlop de eiwitten met het zout en 100 g suiker stijf en bewaar dit tot gebruik in de koelkast. 1.
												
											StapKlop de eiwitten met het zout en 100 g suiker stijf en bewaar dit tot gebruik in de koelkast.
- 
										 2.
												
											StapKlop de zachte boter met de rest van de suiker tot een schuimige massa en voeg de eidooiers een voor een toe. 2.
												
											StapKlop de zachte boter met de rest van de suiker tot een schuimige massa en voeg de eidooiers een voor een toe.
- 
										 3.
												
											StapMeng het boekweitmeel met de maïzena, het gezeefde bakpoeder, de hazelnoten, de appel en de citroenschil en meng dit door het eidooier-botermengsel. 3.
												
											StapMeng het boekweitmeel met de maïzena, het gezeefde bakpoeder, de hazelnoten, de appel en de citroenschil en meng dit door het eidooier-botermengsel.
- 
										 4.
												
											StapRoer een derde van de stijfgeklopte eiwitten stevig door het deeg en schep de rest er voorzichtig doorheen. 4.
												
											StapRoer een derde van de stijfgeklopte eiwitten stevig door het deeg en schep de rest er voorzichtig doorheen.
- 
										 5.
												
											StapVerdeel het deeg over een ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de taart in ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C). 5.
												
											StapVerdeel het deeg over een ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de taart in ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C).
- 
										 6.
												
											StapSnijd de afgekoelde taart doormidden. Bestrijk een helft met de vossenbessenjam, zet de andere helft erop en bestrooi met de poedersuiker. 6.
												
											StapSnijd de afgekoelde taart doormidden. Bestrijk een helft met de vossenbessenjam, zet de andere helft erop en bestrooi met de poedersuiker.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	