brood en banket
Boerenvruchtenbrood
Boerenvruchtenbrood
Dit zoete broodrecept verspreidt een speciale geur in de keuken. Het is het lekkerst met boter besmeerd.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Verena Komiss
						
						
							Boerin van de Neufeldhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								1 brood
							
							
								
								180 MIN.
							
						- 
											250 mlwater
- 
											250 mlmelk
- 
											35 gboter
- 
											40 ggist
- 
											400 ggedroogde vruchten (appels, peren, pruimen)
- 
											500 gbloem
- 
											250 groggemeel
- 
											20 gzout
- 
											10 gsuiker
- 
											1/2 tlkaneel
- 
											50 gwalnoten
Bereiding - Boerenvruchtenbrood
						- 
										 1.
												
											StapDoe het water, de melk, de boter en de gist in een pan en verwarm licht. 1.
												
											StapDoe het water, de melk, de boter en de gist in een pan en verwarm licht.
- 
										 2.
												
											StapSnijd de gedroogde vruchten in middelgrote stukken en breng ze in 1 liter water kort aan de kook. Zeef en laat afkoelen. 2.
												
											StapSnijd de gedroogde vruchten in middelgrote stukken en breng ze in 1 liter water kort aan de kook. Zeef en laat afkoelen.
- 
										 3.
												
											StapVoeg de bloem samen met zout en suiker toe aan het warme melkgistmengsel en meng goed door elkaar. 3.
												
											StapVoeg de bloem samen met zout en suiker toe aan het warme melkgistmengsel en meng goed door elkaar.
- 
										 4.
												
											StapVoeg de afgekoelde gedroogde vruchten, het kaneel en de walnoten toe. Laat alles in een afgedekte kom ongeveer 2 uur rijzen. 4.
												
											StapVoeg de afgekoelde gedroogde vruchten, het kaneel en de walnoten toe. Laat alles in een afgedekte kom ongeveer 2 uur rijzen.
- 
										 5.
												
											StapDoe het deegmengsel in een vorm en bak ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C. 5.
												
											StapDoe het deegmengsel in een vorm en bak ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	