&noscript=1 /> Boerenvruchtenbrood - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

brood en banket

Boerenvruchtenbrood

Boerenvruchtenbrood

Dit zoete broodrecept verspreidt een speciale geur in de keuken. Het is het lekkerst met boter besmeerd.
Verena Komiss
Boerin van de Neufeldhof
Ingrediënten
1 brood
180 MIN.
  • 250 ml
    water
  • 250 ml
    melk
  • 35 g
    boter
  • 40 g
    gist
  • 400 g
    gedroogde vruchten (appels, peren, pruimen)
  • 500 g
    bloem
  • 250 g
    roggemeel
  • 20 g
    zout
  • 10 g
    suiker
  • 1/2 tl
    kaneel
  • 50 g
    walnoten
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Boerenvruchtenbrood
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Doe het water, de melk, de boter en de gist in een pan en verwarm licht.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Snijd de gedroogde vruchten in middelgrote stukken en breng ze in 1 liter water kort aan de kook. Zeef en laat afkoelen.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Voeg de bloem samen met zout en suiker toe aan het warme melkgistmengsel en meng goed door elkaar.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Voeg de afgekoelde gedroogde vruchten, het kaneel en de walnoten toe. Laat alles in een afgedekte kom ongeveer 2 uur rijzen.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Doe het deegmengsel in een vorm en bak ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 °C.
  •  
    Veel succes
Verena Komiss
Boerin van Roter Hahn kwaliteitsproducten
Neufeldhof in Bolzano
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?