&noscript=1 /> Strudel met zuurkool - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Strudel met zuurkool en casselerrib

Strudel met zuurkool

Zuurkool was de belangrijkste bron van vitaminen op de bergboerderijen tijdens de barre winter en is daarom een belangrijk ingrediënt in de keuken.
Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
1 strudel
70 MIN.
  • Voor het deeg:
  • 200 g
    kwark
  • 200 g
    boter
  • 200 g
    tarwebloem
  • snufje zout
  • Voor de vulling:
  • 1 kg
    zuurkool
  • laurierblaadjes
  • jeneverbessen
  • gehakte ui
  • knoflook (gesnipperd)
  • boter
  • karwijzaad
  • 500 g
    casselerrib
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Strudel met zuurkool en casselerrib
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Kneed de ingrediënten tot een soepel deeg, wikkel dit in huishoudfolie en laat het op een koele plaats rusten.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Breng de zuurkool met de laurierbladeren, de jeneverbessen en wat water aan de kook. Laat even koken en giet af door een zeef.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Verhit de boter en bak de ui en de knoflook. Voeg de zuurkool toe, breng op smaak met karwijzaad en laat hem kort stoven. Voeg eventueel een scheutje vleesbouillon toe.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Poté na chvíli osmahněte na másle cibuli s trochou česneku, přidejte kyselé zelí, kmín a chvíli poduste, případně přelijte malým množstvím masového vývaru.
    • circle-dashed 5.
      Stap
      Rol het deeg uit tot een lap, leg de zuurkool en casselerrib erop, vouw het deeg dubbel en bestrijk met eigeel.
    • circle-dashed 6.
      Stap
      Bak de strudel ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
    •  
      Veel succes
    Margit Stabinger
    Boerin van de Roter Hahn Hofschank
    Kinigerhof in Sexten

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Kinigerhof
    Fam. Stabinger  | Sexten
    Hofschank
    Boerderijproducten aardbeienjam, abrikozenjam, bacon, bessenjam, buikspek ...
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?