Voorgerecht
Deegkussentjes
Deegkussentjes
Afhankelijk van het seizoen kunnen de knoedels worden bereid met verschillende vullingen, zoals spinazie, pompoen of wildragout.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Margit Stabinger
						
						
							Boerin van de Kinigerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								180 MIN.
							
						- 
											160 gschüttelbrot (krokant rond en plat brood), fijn gemalen
- 
											200 gtarwemeel
- 
											3eieren
- 
											een beetje olijfolie en water
												100
												
													g
												
											
											
												rijpe bergkaas
											
										
												1/2
												
											
											
												ui, fijn gehakt
											
										
												bieslook, fijn gesneden
											
										
												zout, peper
											
										
												geraspte kaas
											
										
												gesmolten boter
											
										
												buikspek
											
										
												bieslook
											
										Bereiding - Deegkussentjes
						- 
										 1.
												
											StapMeng het fijngemalen schüttelbrot met het meel en een snufje zout. Voeg de eieren, een scheutje olijfolie en water toe en kneed alles tot een glad en soepel deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het ca. 2 uur in de koelkast rusten. 1.
												
											StapMeng het fijngemalen schüttelbrot met het meel en een snufje zout. Voeg de eieren, een scheutje olijfolie en water toe en kneed alles tot een glad en soepel deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het ca. 2 uur in de koelkast rusten.
- 
										 2.
												
											StapVulling: verhit de boter en de olie en smoor hierin de gesnipperde ui goudgeel. Doe de ui in een kom en meng met de kwark, de bergkaas en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper. 2.
												
											StapVulling: verhit de boter en de olie en smoor hierin de gesnipperde ui goudgeel. Doe de ui in een kom en meng met de kwark, de bergkaas en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
- 
										 3.
												
											StapRol het deeg uit tot een dunne lap en steek er rondjes uit van ca. 7 cm doorsnee. Leg een beetje vulling in het midden van elk rondje. Vouw de rondjes dicht en druk de randen goed aan. 3.
												
											StapRol het deeg uit tot een dunne lap en steek er rondjes uit van ca. 7 cm doorsnee. Leg een beetje vulling in het midden van elk rondje. Vouw de rondjes dicht en druk de randen goed aan.
- 
										 4.
												
											StapKook de deegkussentjes 3 tot 4 minuten in kokend water met een snufje zout. Giet af en serveer op een bord. Garneer met geraspte kaas, gesmolten boter, spekreepjes en fijn gesneden bieslook. 4.
												
											StapKook de deegkussentjes 3 tot 4 minuten in kokend water met een snufje zout. Giet af en serveer op een bord. Garneer met geraspte kaas, gesmolten boter, spekreepjes en fijn gesneden bieslook.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
	 
	