&noscript=1 /> Deegkussentjes - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Deegkussentjes

Deegkussentjes

Afhankelijk van het seizoen kunnen de knoedels worden bereid met verschillende vullingen, zoals spinazie, pompoen of wildragout.
Margit Stabinger
Boerin van de Kinigerhof
Ingrediënten
4 personen
180 MIN.
  • 160 g
    schüttelbrot (krokant rond en plat brood), fijn gemalen
  • 200 g
    tarwemeel
  • 3
    eieren
  • een beetje olijfolie en water
  • Voor de vulling:
  • 100 g
    rijpe bergkaas
  • 1/2
    ui, fijn gehakt
  • bieslook, fijn gesneden
  • zout, peper
  • 300 g
  • Opmaken:
  • geraspte kaas
  • gesmolten boter
  • buikspek
  • bieslook
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Deegkussentjes
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Meng het fijngemalen schüttelbrot met het meel en een snufje zout. Voeg de eieren, een scheutje olijfolie en water toe en kneed alles tot een glad en soepel deeg. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het ca. 2 uur in de koelkast rusten.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Vulling: verhit de boter en de olie en smoor hierin de gesnipperde ui goudgeel. Doe de ui in een kom en meng met de kwark, de bergkaas en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er rondjes uit van ca. 7 cm doorsnee. Leg een beetje vulling in het midden van elk rondje. Vouw de rondjes dicht en druk de randen goed aan.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Kook de deegkussentjes 3 tot 4 minuten in kokend water met een snufje zout. Giet af en serveer op een bord. Garneer met geraspte kaas, gesmolten boter, spekreepjes en fijn gesneden bieslook.
    •  
      Veel succes
    Margit Stabinger
    Boerin van de Roter Hahn Hofschank
    Kinigerhof in Sexten

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Kinigerhof
    Fam. Stabinger  | Sexten
    Hofschank
    Boerderijproducten aardbeienjam, abrikozenjam, bacon, bessenjam, buikspek ...
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?