brood en banket
Walnotenbrood
Walnotenbrood
Centrale plek op veel boerderijen: de notenboom. Wanneer de voedzame vruchten eenmaal zijn gekraakt, kan er een ontbijtbrood van worden gemaakt.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Franz Weifner
						
						
							Boer van de Boerderij Roanerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								10 broden
							
							
								
								120 MIN.
							
						- Voor het gistdeeg:
- 
											200 gtarwebloem, fijn
- 
											ca. 100 mllauwwarm water
- 
											ca. 1 gverse gist
												300
												
													g
												
											
											
												tarwebloem, fijn
											
										
												300
												
													g
												
											
											
												roggemeel, fijn
											
										
												200
												
													g
												
											
											
												volkoren roggemeel
											
										
												200
												
													g
												
											
											
												walnoten
											
										
												900
												
													ml
												
											
											
												lauwwarm water
											
										
												24
												
													g
												
											
											
												verse gist
											
										
												5
												
													g
												
											
											
												suiker
											
										
												20
												
													g
												
											
											
												zout
											
										Bereiding - Walnotenbrood
						- 
										 1.
												
											StapBereid eerst het voordeeg: roer 1 g gist met 100 ml water door 200 g tarwemeel. Laat rusten bij ongeveer 24° C gedurende ten minste 5 en liefst 10 uur. 1.
												
											StapBereid eerst het voordeeg: roer 1 g gist met 100 ml water door 200 g tarwemeel. Laat rusten bij ongeveer 24° C gedurende ten minste 5 en liefst 10 uur.
- 
										 2.
												
											StapDoe de rest van de meelsoorten in een kom en los de gist met de suiker op in het water, roer goed door de bloem en laat 15 min. rijzen. 2.
												
											StapDoe de rest van de meelsoorten in een kom en los de gist met de suiker op in het water, roer goed door de bloem en laat 15 min. rijzen.
- 
										 3.
												
											StapVoeg walnoten, zout en voordeeg van gist toe en roer gedurende 10 minuten krachtig. 3.
												
											StapVoeg walnoten, zout en voordeeg van gist toe en roer gedurende 10 minuten krachtig.
- 
										 4.
												
											StapDek het deeg af en laat het 30 minuten rijzen. 4.
												
											StapDek het deeg af en laat het 30 minuten rijzen.
- 
										 5.
												
											StapVorm op een met bloem bestoven werkvlak 10 lange strengen en leg deze op de bakplaat. 5.
												
											StapVorm op een met bloem bestoven werkvlak 10 lange strengen en leg deze op de bakplaat.
- 
										 6.
												
											StapLaat opnieuw 20 min. rusten en bak af op 200° C gedurende ca. 20 min. 6.
												
											StapLaat opnieuw 20 min. rusten en bak af op 200° C gedurende ca. 20 min.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
  
  
  
  
  
  
	 
	