&noscript=1 /> Eierspätzle - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Eierspätzle

Eierspätzle

Spatzlen (pastasoort) worden gemaakt van eierdeeg. Hier worden ze bereid als voorgerecht in hun zuiverste vorm.
Annemarie Vallazza
Boerin van de Hofschank Lüch de Survisc
Ingrediënten
6 personen
30 MIN.
  • 400 g
    tarwebloem
  • 4
    eieren
  • 100 g
    speltmeel
  • Verder:
  • 1 snufje
    zout
  • 2 el
    boter
  • 2 el
    slagroom
  • 1 bosje
    bieslook
  • 250 ml
    melk
  • Recept afdrukken
    www.roterhahn.it
    Bereiding - Eierspätzle
    • circle-dashed 1.
      Stap
      Meng bloem, speltmeel, zout, slagroom en melk door elkaar. Voeg de eieren toe en roer het geheel tot een glad dikvloeibaar deeg.
    • circle-dashed 2.
      Stap
      Breng in een grote pan water met zout aan de kook.
    • circle-dashed 3.
      Stap
      Druk het deeg in porties door een speciale spätzlezeef in het kokende water. Als de spätzle boven komen drijven, zijn ze gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze schrikken met koud water en vervolgens goed uitlekken in een zeef.
    • circle-dashed 4.
      Stap
      Smelt de boter in een pan en bak de spätzle goudbruin. Breng op smaak met zout en garneer met bieslook.
    •  
      Veel succes
    Annemarie Vallazza
    Boerin van de Roter Hahn Hofschank
    Lüch de Survisc in Wengen

    Uit de keuken van de boer

    Een recept van ...

    Filter resetten
    Lüch de Survisc
    Fam. Vallazza  | Wengen
    Hofschank
    Boerderijproducten abrikozenjam, bacon, boter, braadworstjes, buikspek ...
    Je zoekresultaat
    Meer recepten

    Heb je de smaak te pakken?