Voorgerecht
Eierspätzle
Eierspätzle
Spatzlen (pastasoort) worden gemaakt van eierdeeg. Hier worden ze bereid als voorgerecht in hun zuiverste vorm.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Annemarie Vallazza
						
						
							Boerin van de Hofschank Lüch de Survisc
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								6 personen
							
							
								
								30 MIN.
							
						- 
											400 gtarwebloem
- 
											4eieren
- 
											100 gspeltmeel
												1
												
													snufje
												
											
											
												zout
											
										
												2
												
													el
												
											
											
												boter
											
										
												2
												
													el
												
											
											
												slagroom
											
										
												1
												
													bosje
												
											
											
												bieslook
											
										
												250
												
													ml
												
											
											
												melk
											
										Bereiding - Eierspätzle
						- 
										 1.
												
											StapMeng bloem, speltmeel, zout, slagroom en melk door elkaar. Voeg de eieren toe en roer het geheel tot een glad dikvloeibaar deeg. 1.
												
											StapMeng bloem, speltmeel, zout, slagroom en melk door elkaar. Voeg de eieren toe en roer het geheel tot een glad dikvloeibaar deeg.
- 
										 2.
												
											StapBreng in een grote pan water met zout aan de kook. 2.
												
											StapBreng in een grote pan water met zout aan de kook.
- 
										 3.
												
											StapDruk het deeg in porties door een speciale spätzlezeef in het kokende water. Als de spätzle boven komen drijven, zijn ze gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze schrikken met koud water en vervolgens goed uitlekken in een zeef. 3.
												
											StapDruk het deeg in porties door een speciale spätzlezeef in het kokende water. Als de spätzle boven komen drijven, zijn ze gaar. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze schrikken met koud water en vervolgens goed uitlekken in een zeef.
- 
										 4.
												
											StapSmelt de boter in een pan en bak de spätzle goudbruin. Breng op smaak met zout en garneer met bieslook. 4.
												
											StapSmelt de boter in een pan en bak de spätzle goudbruin. Breng op smaak met zout en garneer met bieslook.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	