Voorgerecht
Kastanjesoep
Kastanjesoep
Kastanjes of "Keschtn", zoals de Zuid-Tirolers zeggen, maakten altijd al een belangrijk onderdeel uit van de boerenkost.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Franz Schwarz
						
						
							Boer van de Buschenschank Oberlegar
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								60 MIN.
							
						- 
											300 gkastanjes, gedroogd of geroosterd
- 
											1 handvolwortelgroenten: ui, selderij, wortel
- 
											1 elolie
- 
											1 lwater
- 
											suiker
- 
											zout
- 
											kaneel
Bereiding - Kastanjesoep
						- 
										 1.
												
											StapKastanjes een nacht weken in water en daarna afgieten. 1.
												
											StapKastanjes een nacht weken in water en daarna afgieten.
- 
										 2.
												
											StapKastanjes indien nodig van de dunne huid ontdoen. 2.
												
											StapKastanjes indien nodig van de dunne huid ontdoen.
- 
										 3.
												
											StapKastanjes en groenten samen met 1 l water 1 1/2 uur laten koken. 3.
												
											StapKastanjes en groenten samen met 1 l water 1 1/2 uur laten koken.
- 
										 4.
												
											StapAan het eind van de kooktijd met zout, suiker en kaneel kruiden. 4.
												
											StapAan het eind van de kooktijd met zout, suiker en kaneel kruiden.
- 
										 5.
												
											StapDe soep pureren en op smaak brengen. 5.
												
											StapDe soep pureren en op smaak brengen.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	