Voorgerecht
Groene aardappel-gnocchi met kruidenpaddenstoel
Gnocchi met kruidenpaddenstoel
Aardappelen van het veld, spinazie uit de tuin en heerlijke paddenstoelen: een fijn recept om van te genieten bij speciale gelegenheden.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Andreas Kalser & Josef Obkircher
						
						
							Kirnig
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								60 MIN.
							
						- Voor de knoedels:
- 
											500 gaardappelen
- 
											200 gspinazie
- 
											2 elboter
- 
											1 mespuntnootmuskaat
- 
											2eidooiers van scharreleieren
- 
											2 elparmezaanse kaas
- 
											beetje bloem
												300 - 500
												
													g
												
											
											
												kruidenzwammen
											
										
												olijfolie
											
										
												zout
											
										
												beetje witte wijn
											
										
												beetje room
											
										
												beetje peterselie
											
										
												peper
											
										Bereiding - Groene aardappel-gnocchi met kruidenpaddenstoel
						- 
										 1.
												
											StapSchil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in gezouten water. Voeg tegen het einde van de kooktijd de spinazie toe en kook kort mee. Zeef, druk door de aardappelpers en laat afkoelen. 1.
												
											StapSchil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in gezouten water. Voeg tegen het einde van de kooktijd de spinazie toe en kook kort mee. Zeef, druk door de aardappelpers en laat afkoelen.
- 
										 2.
												
											StapMeng de boter, nootmuskaat, eidooiers van scharreleieren en Parmezaanse kaas door het aardappeldeeg. 2.
												
											StapMeng de boter, nootmuskaat, eidooiers van scharreleieren en Parmezaanse kaas door het aardappeldeeg.
- 
										 3.
												
											StapVoeg genoeg bloem toe om een medium-stevig deeg te maken. 3.
												
											StapVoeg genoeg bloem toe om een medium-stevig deeg te maken.
- 
										 4.
												
											StapLeg de gevormde aardappelknoedels in kokend gezouten water en zeef ze met een schuimspaan zodra ze boven komen drijven. 4.
												
											StapLeg de gevormde aardappelknoedels in kokend gezouten water en zeef ze met een schuimspaan zodra ze boven komen drijven.
- 
										 5.
												
											StapBak de gesneden kruidenpaddenstoelen in olijfolie aan, breng op smaak met zout en peper en blus af met witte wijn. Wanneer het vocht verdampt is, weer een beetje water toevoegen en opnieuw laten inkoken. Verfijn tenslotte met wat peterselie en room. 5.
												
											StapBak de gesneden kruidenpaddenstoelen in olijfolie aan, breng op smaak met zout en peper en blus af met witte wijn. Wanneer het vocht verdampt is, weer een beetje water toevoegen en opnieuw laten inkoken. Verfijn tenslotte met wat peterselie en room.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	