Nagerecht
Kerst-chocolademousse
Kerst chocolademousse
Een luchtige chocolademousse, die door de gebruikte specerijen een kerstsfeer oproept.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Verena Komiss
						
						
							Boerin van de Neufeldhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								4 personen
							
							
								
								90 MIN.
							
						- 
											200 gpure chocolade
- 
											3peren
- 
											90 mlmelk
- 
											sap van een halve citroen
- 
											2 elkoffie
- 
											2 elsuiker
- 
											2 elabrikozen- of frambozenlikeur
- 
											1 pakjevanillesuiker
- 
											speculaaskruiden
- 
											200 mlslagroom
Bereiding - Kerst-chocolademousse
						- 
										 1.
												
											StapDoe de chocolade, de melk, de koffie, de likeur en de speculaaskruiden in een kom en smelt de chocolade au-bain-marie. 1.
												
											StapDoe de chocolade, de melk, de koffie, de likeur en de speculaaskruiden in een kom en smelt de chocolade au-bain-marie.
- 
										 2.
												
											StapAnschließend abkühlen, die geschlagene Sahne unterheben und alles auf 4 Gläser verteilen. 2.
												
											StapAnschließend abkühlen, die geschlagene Sahne unterheben und alles auf 4 Gläser verteilen.
- 
										 3.
												
											StapSchil de peren, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Besprenkel met een beetje citroensap. 3.
												
											StapSchil de peren, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Besprenkel met een beetje citroensap.
- 
										 4.
												
											StapLaat de suiker in een pan lichtbruin karamelliseren. Blus af met een glas water en laat zo lang koken tot de suiker volledig is opgelost. 4.
												
											StapLaat de suiker in een pan lichtbruin karamelliseren. Blus af met een glas water en laat zo lang koken tot de suiker volledig is opgelost.
- 
										 5.
												
											StapVoeg de blokjes peer toe, doe de vanillesuiker erbij en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt. 5.
												
											StapVoeg de blokjes peer toe, doe de vanillesuiker erbij en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt.
- 
										 6.
												
											StapLaat afkoelen. Serveer de peren met de chocolademousse. 6.
												
											StapLaat afkoelen. Serveer de peren met de chocolademousse.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	