&noscript=1 /> Leverknoedels - Recept uit Zuid-Tirol Recept
 

Voorgerecht

Leverknoedels

Leverknoedels

Oorspronkelijk waren knoedels restjes voedsel, en zo zijn leverknoedels dat ook. Tegenwoordig zijn ze een veelgevraagd recept uit de boerenkeuken.
Doris Gruber
Boerin van de Buschenschank Planitzer
Ingrediënten
10 knoedels
75 MIN.
  • 400 g
    oud wittebrood
  • 3 el
    peterselie
  • 1 el
    bieslook, fijngesneden
  • 100 g
    kalfsvet in kleine stukjes
  • 1 el
    boter
  • 2 el
    prei, in ringetjes
  • 200 g
    kalfslever in kleine stukjes
  • 1 tl
    majoraan
  • 1 mespunt
    geraspte citroenschil
  • 1 mespunt
    nootmuskaat
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 2
    eieren
  • 100 ml
    melk
  • 1 el
    bloem
  • 2
    teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 l
    vleesbouillon
Recept afdrukken
www.roterhahn.it
Bereiding - Leverknoedels
  • circle-dashed 1.
    Stap
    Meng het broodkruim met de bieslook en de peterselie.
  • circle-dashed 2.
    Stap
    Fruit de prei in het kalfsvet en de boter en meng dit met de kalfslever en de overige ingrediënten (behalve de vleesbouillon) door het broodkruim.
  • circle-dashed 3.
    Stap
    Meng alles goed door elkaar en laat het deeg ca. 30 minuten rusten.
  • circle-dashed 4.
    Stap
    Vorm met natte handen knoedels van het deeg en laat ze in een grote pan met water en zout ca. 15 minuten zachtjes koken.
  • circle-dashed 5.
    Stap
    Serveer de leverknoedels in een hartige vleesbouillon en strooi er wat fijngesneden bieslook overheen.
  •  
    Veel succes
Doris Gruber
Boerin van de Roter Hahn Buschenschank
Planitzer in Montan

Uit de keuken van de boer

Een recept van ...

Filter resetten
Planitzer
Fam. Ainhauser  | Montan  (Bozen en omgeving)
Boerencafé
Boerderijproducten Honing, Wijn, abrikozenjam, appel en uienchutney, appelsap ...
Je zoekresultaat
Meer recepten

Heb je de smaak te pakken?