Nagerecht
Pruimenknoedels
Pruimenknoedels
Wie kan de meeste pruimenknoedels eten? De pruimenpitten op de rand van het bord onthullen de winnaar.
					
				
				
				
				
	
	 
	
							Johannes Meßner
						
						
							Boer van de Burgerhof
						
					
					
			
			
							Ingrediënten
						
						
								
								6 personen
							
							
								
								90 MIN.
							
						- Voor de knoedels:
- 
											1 kgaardappelen (kruimig)
- 
											220 gbloem
- 
											50 gtarwegriesmeel
- 
											1 snufjezout
- 
											1vrije-uitloop ei
- 
											30 gboter
- 
											18pruimen
												200
												
													g
												
											
											
												broodkruim
											
										
												100
												
													g
												
											
											
												boter
											
										
												suiker en kaneel naar smaak
											
										Bereiding - Pruimenknoedels
						- 
										 1.
												
											StapVoor het aardappeldeeg de aardappelen wassen en in de schil gaarkoken. 1.
												
											StapVoor het aardappeldeeg de aardappelen wassen en in de schil gaarkoken.
- 
										 2.
												
											StapIn de tussentijd de pruimen wassen en later drogen (de kern mag er indien gewenst uit). 2.
												
											StapIn de tussentijd de pruimen wassen en later drogen (de kern mag er indien gewenst uit).
- 
										 3.
												
											StapDe gekookte aardappelen kort iets laten afkoelen, schillen en door een aardappelpers drukken. 3.
												
											StapDe gekookte aardappelen kort iets laten afkoelen, schillen en door een aardappelpers drukken.
- 
										 4.
												
											StapMet bloem, griesmeel, zout, boter en ei op een met bloem bestoven werkblad tot een deeg verwerken. 4.
												
											StapMet bloem, griesmeel, zout, boter en ei op een met bloem bestoven werkblad tot een deeg verwerken.
- 
										 5.
												
											StapHet deeg uitrollen en in even grote vierkanten snijden. 5.
												
											StapHet deeg uitrollen en in even grote vierkanten snijden.
- 
										 6.
												
											StapDe pruimen in het midden leggen, met het aardappeldeeg omhullen en er knoedels van maken. 6.
												
											StapDe pruimen in het midden leggen, met het aardappeldeeg omhullen en er knoedels van maken.
- 
										 7.
												
											StapDe knoedels in een stoompan in 20 min gaarkoken. 7.
												
											StapDe knoedels in een stoompan in 20 min gaarkoken.
- 
										 8.
												
											StapVoor de broodkruim: de boter in een pan verwarmen, de broodkruim erbij doen, naar smaak suiker en kaneel toevoegen en lichtbruin laten worden. 8.
												
											StapVoor de broodkruim: de boter in een pan verwarmen, de broodkruim erbij doen, naar smaak suiker en kaneel toevoegen en lichtbruin laten worden.
- 
										 9.
												
											StapDe gare pruimenknoedels daarna met de geroosterde broodkruim bestrooien en serveren. 9.
												
											StapDe gare pruimenknoedels daarna met de geroosterde broodkruim bestrooien en serveren.
- 
								Veel succes
 
	 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	